Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 3516 tot 3520
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 15 december 2016

'Onderhandelingen Brexit gaan minstens 10 jaar duren'

De onderhandelingen over de scheiding van de Europese Unie en Groot-Brittannië kunnen wel tien jaar in beslag nemen en het resultaat kan dan worden afgewezen door één van de andere 27 EU-lidstaten. 

Dit heeft de Britse ambassadeur bij de EU, Sir Ivan Rogers, recent tegen Britse bewindslieden gezegd, meldt de BBC donderdag

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 15 december 2016

Voor het eerst sinds 2012 minder dan een half miljoen werklozen

De werkloosheid in Nederland is in november licht gedaald, waardoor er nu voor het eerst sinds begin 2012 minder dan een half miljoen werklozen zijn. 

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 15 december 2016

Goud en zilver op grote schaal gemanipuleerd

Goud en zilver werden jarenlang structureel en op zeer grote schaal gemanipuleerd, zo blijkt uit nieuwe documenten die Deutsche Bank recent heeft vrijgegeven. Uit deze documenten blijkt dat handelaren van de bank in direct contact stonden met handelaren van andere banken en dat zij zeer regelmatig afspraken maakten over het manipuleren van de goudprijs en de zilverprijs.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 15 december 2016

Golfstaten volgen renteverhoging Federal Reserve

Vlak na de renteverhoging door de Federal Reserve werd ook in Saoedi-Arabië, Koeweit en Bahrein de rente verhoogd. Veel olieproducerende landen in het Midden-Oosten hebben hun munt gekoppeld aan de dollar en proberen deze koppeling te verdedigen door het monetaire beleid van de Federal Reserve te volgen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 15 december 2016

Goudprijs daalt na renteverhoging Federal Reserve

De goudprijs zakte na de renteverhoging van de Federal Reserve met een half procent naar €1.084 per troy ounce en €34.837 per kilogram. De zilverprijs staat op het moment van schrijven ongeveer 2% lager op €507 per kilogram. In dollars was de prijsdaling groter, omdat deze munt sterker werd na het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank.