Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 35156 tot 35160
Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 27 januari 2013

Lagarde waarschuwt voor te veel economisch optimisme

Ondanks de aanhoudende crisis duiken wereldwijd voorzichtige tekenen van groei op. Maar alleen als die groeikiemen ondersteund worden en als individuele staten hun schuldenberg verder afbouwen, zal het economisch herstel duurzaam zijn, besluit Davos 2013. Voor het eerst sinds het uitbreken van de crisis in 2008 is het World Economic Forum weer hoopvol afgesloten. Al weerklonken in het Zwitserse congrescentrum de afgelopen dagen ook geregeld waarschuwingen voor al te veel optimisme.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: zondag 27 januari 2013

Trippel Dippen met de Britten

Ministers today admitted Britain is facing “very, very grave difficulties” after figures showed the economy did not grow at all in 2012.

Economists from the Royal Bank of Scotland said the last four years have produced the worst economic performance in a non post-war period since records started being collected in the 1830s.

“It’s the worst economic performance since at least 1830, outside of post-war demobilisations,” he told The Daily Telegraph. “It’s worse than the 1920s, it’s worse than the Great Depression.”

Bron: nd.nl
Geplaatst: zondag 27 januari 2013

Iran verbiedt export olie naar EU

Iran heeft de export van olie en gas naar alle 27 lidstaten van de Europese Unie verboden. Dat heeft het Iraanse ministerie van olie zondag bekendgemaakt. De Europese Unie heeft vorig jaar al een verbod ingesteld op de import van olie en gas uit Iran. Het verbod is onderdeel van een pakket sancties dat ingesteld is vanwege het Iraanse atoomprogramma.

[...]

Bron: NOS.nl
Geplaatst: zondag 27 januari 2013

[video] Het was niet meer gezellig in Nederland

In Spanje staan ongeveer 1 miljoen huizen te koop. Vaak moesten de eigenaren eruit, omdat ze de hypotheek niet meer konden betalen. Daardoor zitten de banken met al die huizen in hun maag en doen ze de prijs omlaag. Dat is onder andere voor sommige Nederlanders een buitenkansje om er een tweede huis te kopen, of er zelfs permanent te gaan wonen. Correspondent Jessica van Spengen zocht een stel op dat de overstap aan het maken is.

[video]

Bron: rt[z]
Geplaatst: zondag 27 januari 2013

Japan probeert niet yen te verzwakken

Japan is niet bezig met een bewust beleid om de yen te verzwakken. Dit heeft de Japanse minister van Economische Zaken, Akira Amari, zaterdag gezegd op het World Economic Forum in het Zwitserse Davos.

[...]