Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 35161 tot 35165
Bron: hln.be
Geplaatst: vrijdag 8 februari 2013

Schulz:

Dit is de meest achterwaartse meerjarenbegroting in de geschiedenis van de Unie

Europa stevent af op een 'fiscal cliff' zoals de Verenigde Staten die eind vorig jaar in extremis vermeden heeft. Daarvoor heeft Europees Parlementsvoorzitter Martin Schulz de staatshoofden en regeringsleiders gewaarschuwd bij de start van de onderhandelingen over de inkomsten en uitgaven van de Europese Unie tot 2020. De Europese top over de meerjarenbegroting 2014-2020 ging pas rond kwart voor negen van start. De leiders liepen zo meer dan vijf uur achter op schema. Voorzitter Herman Van Rompuy hield alvast zijn compromisvoorstel achter de hand.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 8 februari 2013

LinkedIn boekt forse omzetgroei

De zakelijke netwerksite LinkedIn heeft in het vierde kwartaal van 2012 een flink hogere winst geboekt dan een jaar eerder. De omzetgroei was bijzonder fors. Dat blijkt uit de resultaten die het bedrijf vandaag naar buiten bracht.

Bron: deingenieur.nl
Geplaatst: vrijdag 8 februari 2013

Nummer 2: Olie in Overvloed

In dit nummer van De Ingenieur een verhaal over schalieolie. Behalve aardgas blijkt ook olie uit het gesteente te winnen en dit zou van de V.S. wel eens binnen tien jaar de grootste olieproducent ter wereld kunnen maken. Verder alle ins en outs over het falen van de Fyra (software!) en een verhaal over de prachtige nieuwe luchthaven die bij Berlijn ongebruikt ligt te glimmen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 8 februari 2013

Robert Shiller: “Vastgoed is nu weer een heel risicovolle belegging”

Robert Shiller, de bekende professor van de universiteit van Yale en de bedenker van de S&P/Case-Shiller prijsindex voor de vastgoedmarkt, is alles behalve positief over het herstel van de huizenmarkt in de VS.

Hij waarschuwt beleggers voor een overdreven optimisme over de vastgoedmarkt. “We zitten al 6 jaar in een dalende trend en er zijn geen fundamentele aanwijzingen dat deze trend, ondanks het recente herstel, beëindigd is.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Valutaoorlogen in de stijl van de jaren ’30: wie gaat er vandaag verliezen?

Moet er nog zand zijn? De volgende waarschuwing in verband met de ‘Currency Wars’ werd afgevuurd door Morgan Stanley. De economen van deze zakenbank viseren daarbij vooral Japan.

Dat land heeft het heft in handen genomen en drijven de rest van de wereld naar wat verdacht veel op een valutaoorlog begint te lijken. De vergelijking dringt zich op met de jaren 30 toen een gelijkaardige oorlog behoorlijk wat schade aanrichtte. Daar stevenen we nu dus ook op af.