Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 35161 tot 35165
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 28 januari 2013

Litouwen wordt het 19e land van de eurozone

Na Estland en Letland zal ook Litouwen toetreden tot de eurozone. Litouwen wordt het 19e land dat de euro zal gaan invoeren als officiële valuta. Vrijdag 25 januari maakte premier Butkevicius officieel bekend dat het land van plan is om toe te treden tot de eurozone. Letland is eerst aan de beurt in 2014 en daarna volgt Litouwen in 2015. De Europese Unie bestaat momenteel uit 27 landen, waarvan 17 landen met de euro betalen.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: maandag 28 januari 2013

Goud voorraad

Het moest er toch een keer van komen. Een aantal Europese landen willen hun goud, dat al decennia lang in de Verenigde Staten ligt opgeslagen, terugbrengen binnen de eigen landsgrenzen. Ten tijde van de koude oorlog is, uit vrees voor een bezetting door de Sovjet Unie, het meeste Europese goud naar de andere kant van de oceaan verscheept. Het grootste deel van het Nederlandse goud ligt daar al opgeslagen sinds het einde van de jaren dertig omdat men toen terecht vreesde voor een aanval door nazi-Duitsland. Nu er van dit soort dreigingen geen sprake meer is wordt de roep om het goud terug te halen steeds luider.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 28 januari 2013

Turken kopen goud voor hun centrale bank

Turkije is een land waar ook veel goud gebruikt wordt. Denk maar aan de betaling met goud aan Iran in plaats voor olie. Vorig jaar namen spaarrekeningen gedekt door goud een hoge vlucht met een stijging die 3 keer groter was dan gewone spaarrekeningen.

De Turkse centrale bank speelt een speciale rol in dit alles. Het gaf de banken toestemming om goud aan te kopen.  De reserves die de banken mochten aanhouden in goud werden vorig jaar al opgetrokken van 10 % naar 30 % en de bevolking werd aangemoedigd om hun goud te deponeren bij de nationale banken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 28 januari 2013

Apple kan Wall Street niet stoppen

De beurskoers van Apple viel vrijdag terug tot een bodem voor de afgelopen 52 weken, maar dat kon de beurzen in de US niet afremmen. De S&P 500 sloot af boven 1.500 punten en zette de langste reeks van koerswinsten neer sinds november 2004. Niets of niemand lijkt de beurs van Wall Street te kunnen afschrikken.

De Dow Jones is deze maand al met meer dan 6 % gestegen en lijkt op weg om de sterkste stijging voor de maand januari neer te zetten sinds 1989. De CBOE Volatility Index (VIX), algemeen beschouwd als beste sentimentsindex voor de beurs van Wall Street, sloot af boven 1.500.

Bron: The SilverMountain
Geplaatst: maandag 28 januari 2013

Is het ergste voorbij?

Beleggers zijn positief. Men begint te twijfelen aan goud en zilver. Het ergste van de crisis hebben we gehad volgens steeds meer politici, economen, burgers en ondernemers. Marc Faber en Peter Schiff zitten er goed naast hoor ik steeds vaker. Er is alweer wat groei. De Spaanse en Italiaanse rente daalt. De Euro is gered. Fiscal cliff liep goed af. Het schuldenplafond zal ook wel weer opgehoogd worden. De voorspelde hyperinflatie is niet gekomen. Aandelenmarkten in de VS trappen tegen de “all time high” aan. China groeit weer, niks harde landing. Rente op staatspapier zit nog steeds in een dalende trend. Huizenmarkt VS bodemt. Over twee jaar is de crisis voorbij. Kortom, het vertrouwen is weer helemaal terug. Gaat allemaal goed komen, aldus de groeiende consensus. Bernanke en Draghi worden aanbeden als zijn het de goden zelve.