Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 35181 tot 35185
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Japanse regering ontkent manipulatie koers Yen

De Japanse financieminister Taro Aso ontkent met klem de aantijgingen dat zijn land bewust de koers van de Yen naar omlaag duwt om zo een concurrentieel voordeel te bekomen tov de belangrijkste concurrenten op de exportmarkten. Onder andere Duitsland heeft deze beschuldiging al meermaals uitgesproken.

Aso benadrukt dat zijn land op de eerste plaats de strijd tegen deflatie beoogt, de economische plaag die het land nu al decennia lang achtervolgt. De koersval bij de Yen is niet meer dan slechts een gevolg van de anti-deflatiepolitiek. Het woord valuta-oorlog wil Aso dan ook niet in de mond nemen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

ECB houdt rente onveranderd

De Europese Centrale Bank (ECB) verandert de belangrijkste rentetarieven in de eurozone deze maand niet. Dat meldde de ECB na afloop van de maandelijkse rentevergadering.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Warren Buffet verliest mogelijk $ 300 miljoen met Moody’s

Een van Warren Buffet's grootste wijsheden is: Beleg niet in iets dat je niet kent. Buffet zondigde mogelijk tegen zijn eigen regel en dit kan hem mogelijk $ 300 miljoen kosten. Sinds 30 september is Berkshire Hathaway nog voor 13 % eigenaar van Moody's en dit aandeel kreeg forse klappen de laatste dagen, zo schrijft de Huffington Post.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Column Kees de Kort | Wie goed kijkt, wordt nerveus

De Kort somt op: "Het gaat over Italië waar Berlusconi aan een comeback bezig is. Het gaat over Italië waar bij een bank hele rare dingen gebeurd zijn. Het gaat over Spanje waar de cijfers tegenvallen. Het gaat over Spanje waar de premier verzeild is geraakt in een corruptieschandaal. Het gaat over Nederland en de SNS-bank, ook geen prettig idee natuurlijk."En niet te vergeten Frankrijk, een land waar toch weer belangstelling voor ontstaat omdat de cijfers tegenvallen. "Europa begint weer op de radar van beleggers te komen. Voorlopig is het nog vrij rustig, maar als je naar Europa gaat kijken, ga je ook dingen vinden en kan je toch nerveuzer worden."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Hoe China Europa verovert

De vastgoedcrash in Cyprus heeft de Chinezen naar het eiland gelokt. Sinds augustus vorig jaar heeft de Cyprische overheid ook de voorwaarden vastgelegd voor niet-EU burgers om vastgoed te kopen in Cyprus. Sindsdien zijn al meer dan 600 eigendommen verkocht aan Chinezen in Cyprus, zegt de Guardian.

Een huis in Cyprus biedt een Chinees een VISA-vrije doortocht door Europa. Dit is niet alleen een fantastische opportuniteit voor de Chinese jongeren om rond te reizen, het zorgt er ook voor dat de Chinezen zonder problemen hun kinderen in Europa naar school kunnen sturen. 85 % van de 1,4 miljoen dollar-miljonairs in China wil zijn kinderen in het buitenland laten studeren.