Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 35191 tot 35195
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 25 januari 2013

Grootschalige boekhoudfraude bij gemeenten

Steeds vaker lezen we berichten over financieel wangedrag. Steeds meer mensen, werkzaam in het zakenleven of bij de overheid, lijken bewust feiten te verdraaien en belangrijke informatie achter te houden. De mensen in de top van onze eigen overheid en overheidsinstellingen lijken meer en meer een sport te maken van het “grote graaien”. Of het nu gaat over derivaten van woningcorporaties, het salaris en declaratiegedrag van onze wethouders of het slecht functionerend systeem van onze controlerende instanties, er zijn veel verborgen waarheden en veel zaken zijn niet in de haak. Er wordt door onze ambtenaren met geld gesmeten alsof het een lieve lust is en vaak kan dit ongestraft door blijven gaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 januari 2013

“Cyprus vormt het grootste risico voor de Euro-zone”

Het zal misschien de meeste lezers verbazen, maar niet Spanje, Italië of Griekenland vormen de grootste bedreiging voor de Euro-zone. Cyprus vormt op kortste en middellange termijn het grootste risico voor die Euro-zone, tenminste wanneer we Charles Dallara mogen geloven.

De managing director van de bank lobby groep, het Institute of International Finance (IIF) met hoofdzetel in Washington, stelt dat er een kloof is ontstaan tussen Cyprus en de andere leden van de Euro-zone. De Cyprioten lijken bovendien niet bereid om veel toegevingen te doen.

Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 25 januari 2013

Topman Goldman Sachs ziet einde crisis

De topman van de Amerikaanse bank Goldman Sachs denkt dat de wereldwijde crisis inmiddels bijna ten einde is. ,,Mijn investerende ik zegt mij dat het ergste al lang voorbij is'', zei topman Lloyd Blankfein vrijdag in het Zwitserse Davos.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 25 januari 2013

Japan ontkent valuta manipulatie

Japan ontkent vrijdag dat het eerder deze week aangekondigde monetaire verruimingsprogramma door de Bank of Japan tot doel heeft de waarde van yen te laten dalen en weerlegt daarmee groeiende kritiek uit het buitenland over vermeende valuta manipulatie.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 25 januari 2013

Litouwen wil euro in 2015

De nieuwe centrumlinkse regering van Litouwen wil in 2015 de euro invoeren. Premier Algirdas Butkevicius maakte dat vrijdag bekend. 

Hij meldde dat een team wordt opgezet dat ervoor moet zorgen dat aan alle voorwaarden voor toetreding wordt voldaan.

De uitspraak van de premier komt als een verrassing, omdat hij vorig jaar tijdens de verkiezingscampagne nog sceptisch was over de overstap van de litas op de gemeenschappelijke Europese munt. Vorig jaar werd tijdens het dieptepunt van de eurocrisis druk gespeculeerd over het uiteenvallen van de muntunie.