EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
63
kliks
32
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
30
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 35191 tot 35195
Geplaatst op: woensdag 27 februari 2013

Column Kees de Kort | Bernanke zegt wat beleggers willen horen

De verkoop van nieuwe woningen in Amerika steeg in januari tot het hoogste punt sinds juni 2008. En de huizenprijzen in de 20 grootste steden van de VS gingen flink omhoog en ook werd bekend dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen in februari sterker is gestegen dan vooraf werd voorspeld. Cijfers die allemaal geen kwaad kunnen, zegt De Kort. "Er zit een beetje beweging in. Maar al deze cijfers komen van heel lage niveaus. Het consumentenvertrouwen was beter dan een maand geleden maar staat nog steeds in historisch perspectief gezien nog steeds erg laag. Dat geldt ook voor die andere cijfers. Het kan geen kwaad maar je moet er niet teveel waarde aan hechten.""Het verhaal van gisteren was natuurlijk het optreden van Fed-voorzitter Ben Bernanke voor een Amerikaanse Senaatscommissie. Hij vertelde precies alles wat beleggers wilden horen. Dat was natuurlijk de reden waarom de stemming er helemaal in kwam. Eerst heeft hij zijn beleid verdedigd. En dat is allemaal niet zo bijzonder. Maar daarna waren er allemaal vragen van congres. Daar ging hij heel mooi op in. Hij nam alles serieus. Maar de rode draad was: 'wij houden het in de gaten en zien uw zorgen maar u hoeft zich geen zorgen te maken. Wij letten overal op en denken dat we de zaken onder controle hebben'.""Bubbels zijn op de financiële markten? 'Nou, nee een heel klein beetje maar we houden het in de gaten.' Zijn er teveel obligaties gekocht? 'Nee, wij denken van niet. We zien uw punt, maar maken ons  geen zorgen'. Het was precies wat beleggers wilden horen.""Deze week beginnen natuurlijk ook de automatische bezuinigingen. Daarover zei Bernanke tegen de leden van het congres: 'ik ben niet boos, maar ik ben een beetje verdrietig. Jongens, doe daar nou wat aan. Dat is echt beter'.""Het was kortom een geweldige performance van Bernanke die helemaal gericht was op het rustig houden van de financiële markten. En dat is gelukt."

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: woensdag 27 februari 2013

Krugman: Dit is de manier waarop Europa ten onder gaat

De euro is niet gedoemd om te verdwijnen zegt, nog niet! De euro zal niet ten onder gaan door zijn banken maar met bunga-bunga. Hij duidt op de verkiezingen in Italië waar duidelijk gekozen is tegen besparingen. Als ze in Europa nu niet snappen dat economische groei nodig is om uit het dal te kruipen, is het game over voor Europa.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 27 februari 2013

Jim Sinclair: "Alleen goud is bailout voor centrale banken"

Jim Sinclair heeft gezegd dat goud het enige middel is om centrale banken uit de problemen te helpen. Veel centrale banken sprongen in 2008 in de bres om een deflatoire crisis te voorkomen. Toch komt er een moment waarop centrale banken niet meer kunnen helpen. Zal goud verlichting bieden?

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: woensdag 27 februari 2013

Verkoop van zilver in de VS explodeert: US Mint wordt leeggezogen!

Er is een ongekende verkoop van zilver in de VS gaande. Voor de eerste 2 maanden van 2013 verkocht de US Mint meer dan 10 miljoen ounces, wat meteen goed is voor 33% van de volledige verkoop over 2012.

Meer nog, de eerste 2 maanden van 2013 verpulveren zelfs de recordcijfers uit 2011 met 1,2 miljoen ounces! Dit is indrukwekkend, met name omdat de prijs van zilver in de voorbije jaren halveerde… dat belooft eens de prijs van het witte edelmetaal opnieuw zijn stijgende trend hervat.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 27 februari 2013

Schuldencrisis Euro-zone is in nieuwe fase beland

Of we het graag horen of niet: de schuldencrisis in de Euro-zone is in een nieuwe fase beland. De essentie van de recente stabiliteit in Europa kwam neer op het volgende compromis: de ecb koopt staatsobligaties in ruil voor ingrijpende hervormingen in de lidstaten.

Dat is echter de theorie, de praktijk is een heel ander paar mouwen. De kiezers in de verschillende lidstaten hebben gewoonweg de pest aan besparingsmaatregelen. Ze hebben er eveneens de pest aan dat hun regering orders ontvangt van een supranationale instelling.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs