Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 35191 tot 35195
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Hoe Amerika goochelt met andermans goud

Dat Duitsland hun goud terug wil uit Amerika heeft te maken met de toenemende argwaan van de Duitser of het goud al dan niet fysiek aanwezig is bij de Federal Reserve. Aangezien de Amerikanen nog niet eens een audit of een inspectie toelaten, voedt dit de argwaan nog meer. Wat hebben de Amerikanen dan gedaan met het goud?

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Krimp: winkelverkopen in Europa blijven dalen

Eurostat houdt de verkoop in de detailhandel in Europa nauwgezet bij. De winkelverkoop is zeg maar de polsslag van de economie.

Maar de afgelopen jaren vertoont de winkelomzet in heel Europa een dalende trend.

In december 2012 was de omzet 0,8% lager dan een maand eerder.

Ten opzichte van december 2011 was de totale winkelomzet in de 27 landen van de Europese Unie 2% lager. Als je alleen kijkt naar de landen van de eurozone dan daalde de winkelverkoop met 3,4% in één jaar tijd.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Hoe Chinezen Cyprus leegkopen om zich toegang tot de EU te verschaffen

Cyprus laat Chinezen toe zonder visa doorheen Europa te reizen indien ze over genoeg geld beschikken om een permanente verblijfsvergunning aan te kopen. Dat schrijft The Guardian. Daarvoor moeten ze 300.000 euro besteden aan een vastgoedeigendom, bewijzen dat ze geen strafblad hebben, over voldoende financiële middelen beschikken en gedurende 3 jaar minimaal 30.000 euro op een lokale bankrekening parkeren.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

De wraak van de populist: de 2 meest angstaanjagende woorden voor Europa zijn 'Silvio Berlusconi'

De exponent van populisme is... Silvio Berlusconi. Sinds de 76-jarige Milanees - tegen wie ondertussen gewoon processen doorlopen voor vermeende en bewezen financiële en politieke fraude - de Italianen heeft beloofd dat hij in geval van een overwinning bij de verkiezingen later deze maand, vier miljard euro aan onroerende voorheffing voor de eigen woonst zal terugbetalen, zijn diens kansen opnieuw de hoogte ingegaan.

Berlusconi bereidt ook een maatregel voor die erin zou bestaan dat fiscale valsspelers zich kunnen regulariseren door slechts een deel te storten van wat zij de Italiaanse staat moeten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Spaanse rente loopt op

De onrust rond de Spaanse premier Mariano Rajoy zorgt voor hogere rentes op Spaanse staatsleningen.

Donderdag moest de Spaanse overheid een hogere rente bieden om langlopende leningen aan de man te brengen dan bij vergelijkbare veilingen vorige maand.

Spanje bracht leningen met looptijden van 3, 5 en 16 jaar op de markt. De rente over de langste lening liep op tot 5,79 procent, tegen 5,56 procent bij de vorige veiling. Het gemiddelde rendement op de 5-jarige lening ging van 3,77 naar 4,12 procent. Bij de kortste lening moest een rente van 2,82 procent worden geboden, terwijl bij de vorige veiling nog een rendement van 2,48 procent werd geaccepteerd.