Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 35201 tot 35205
Bron: trouw.nl
Geplaatst: vrijdag 25 januari 2013

Valt het mee of tegen onderaan de streep?

Het zou nog wel eens leuke verrassing kunnen worden, het salaris dat deze week bij veel Nederlanders wordt bijgeschreven. Modale inkomens gaan er 25 euro op vooruit, wie anderhalf keer modaal verdient, wint zelfs 38 euro. Wie twee keer modaal verdient, houdt 20 euro over. De echte verliezers zijn de allerlaagste inkomens, die in de eerste schijf meer belasting moeten gaan betalen. Mensen met meer salaris dan 5500 euro bruto per maand gaan er ook op achteruit. Zij lijden onder de afbouw van de arbeidskorting.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 25 januari 2013

Balanstotaal Fed doorbreekt grens van $3 biljoen

De Amerikaanse centrale bank heeft met QE3 en QE4 de geldpers opnieuw in een hogere versnelling gezet. Het balanstotaal van de centrale bank was vandaag voor het eerst groter dan $3 biljoen, zo blijkt uit data die de Fed publiceerde. Eind dit jaar zal ook de $4 biljoen bereikt worden als gevolg van de nieuwe stimuleringsprogramma's.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 25 januari 2013

Balans FED stijgt in 2013 naar $4 biljoen

De Federal Reserve heeft laten weten dat de balans deze week boven de $3 biljoen is uitgekomen. Door QE3 (september 2012) en QE4 (december 2012) zal de balans van de FED waarschijnlijk nog eens met 1000 miljard dollar gaan stijgen in 2013.

Bron: nrc.nl
Geplaatst: vrijdag 25 januari 2013

Groot-Brittannië op weg naar triple-dip recessie

Het BBP van Groot-Brittannië is met 0,3 procent gekrompen – meer dan de 0,1 procent die analisten voorspelden. De cijfers laten volgens het Bureau voor de Nationale Statistiek zien dat het Verenigd Koninkrijk, “net als andere Europese landen, nog steeds te maken heeft met een zeer moeilijke economische situatie”.

Groot-Brittannië kwam juist uit een recessie van negen maanden: in het derde kwartaal groeide het BBP 0,9 procent. Nieuwe cijfers laten zien dat de kans bestaat dat het land weer in een nieuwe recessie belandt. Als de economie opnieuw krimpt in het eerste kwartaal van dit jaar, zal het geval zijn. Dan zijn er namelijk twee opeenvolgende kwartalen met economische krimp.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 25 januari 2013

Het verraad van de cowboykapitalist

De staalreus Arcelor-Mittal kondigde donderdag de sluiting aan van 7 van de 12 koude lijnen in Luik, waardoor 1.300 mensen op straat komen te staan. De verslagenheid in Seraing is enorm:

Nee, meneer Mittal, je moet duizenden gezinnen niet maandenlang hoop geven om dan de fabriek van de ene dag op de andere te sluiten, schrijft Paul Magnette (PS) in De Standaard. Nee, je blokkeert zo'n belangrijk instrument niet om concurrentiële redenen. Nee, je handelt niet met uitstootrechten. En nee, je vernedert de vakbondsorganisaties niet op zo'n manier. Dat soort cowboykapitalisme is onaanvaardbaar.

Jam­me­ren over de uit­was­sen van het ka­pi­ta­lis­me, tijd, ener­gie en geld ste­ken in een ver­lo­ren zaak, het heeft wei­nig zin, schrijft Stefaan Michielsen in De Tijd. Dat zijn ach­ter­hoe­de­ge­vech­ten. Er moet voor­uit­ge­ke­ken wor­den, er moet wor­den ge­bouwd aan een nieu­we toe­komst. De Waal­se re­ge­ring (...) moet een in­du­stri­eel be­leid uit­wer­ken ge­richt op het aan­trek­ken van nieu­we be­lof­te­vol­le ac­ti­vi­tei­ten. Dat ver­on­der­stelt een gun­stig in­ves­te­rings- en on­der­ne­mings­kli­maat. Goede so­ci­a­le ver­hou­din­gen ook. Dáár moet werk van ge­maakt wor­den, ook in Wal­lo­nië.

[...]