Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 35201 tot 35205
Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Nederlandse zonne-energiefabrikant onder vuur

Zonnepanelen van Scheuten Solar zijn brandgevaarlijk. In verschillende Europese landen veroorzaakten ze al dakbranden.

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt consumenten voor brandgevaar bij zonnepalen van het model Multisol, gefabriceerd door het inmiddels failliet verklaarde Scheuten Solar. Van deze zonnepanelen werden tussen augustus 2009 en februari 2012 door heel Europa 650.000 geleverd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Meer dan 200 Iberiavluchten geschrapt op tweede stakingsdag

Door de vijfdaagse staking bij de Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia zijn op de tweede dag 232 vluchten geschrapt. De staking treft vluchten van Iberia, Air Nostrum, Vueling en Iberia Express. Tot en met vrijdag zullen in totaal 1.220 vluchten geannuleerd worden. In maart volgen nog eens twee vijfdaagse stakingsacties.

Bron: nugeld.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

'Horeca speelt in op zuinige klant'

Zo is een gemiddeld driegangenmenu in Nederland flink in prijs gedaald. In 2012 betaalde de restaurantbezoeker daarvoor 27,45 euro, een daling van ruim 15 procent in 1 jaar tijd.

Deze conclusie trekt het Food Service Instituut Nederland (FSIN) op basis van de analyse van marktgegevens op de vakbeurs Horecava die maandag in de Amsterdamse RAI is begonnen.

Bron: iex.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Vloeken in de goudkerk

De recente G7-bijeenkomst over de heersende valutaoorlog leverde weinig resultaat op. De partners beloofden plechtig om elkaar het leven niet zuur te maken met muntdevaluaties, maar concrete afspraken werden er niet gemaakt.

En dus kan Japan rustig het pad van ongelimiteerde geldcreatie verder bewandelen om de yen te depreciƫren. De morrende geluiden uit Europa nemen dag na dag toe. Zelfs Mario Draghi, topman van de Europese Centrale Bank, liet verstaan dat de heersende valutastrijd voorlopig geen problemen veroorzaakt, maar dat de situatie van nabij wordt opgevolgd.