Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 35201 tot 35205
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Japan gaat binnen vijf jaar failliet

Dat voorspelt Paul Marson, hoofd beleggingen bij de Zwitserse bank Lombard Odier in een gesprek met Marijn Jongsma van het FD. Volgens de econoom dalen de besparingen in Japan zo hard dat de hoge staatsschuld niet meer binnenlands te financieren valt.

Over één of anderhalf jaar wordt Japan het toneel van een nieuwe financiële crisis, die binnen vijf jaar zal uitmonden in een faillissement. Doordat de Japanse bevolking krimpt en vergrijst, dalen de besparingen en is er binnen een jaar is er een spaartekort. (

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Jim Rickards bespreekt de mogelijke ‘bull run’ voor goud

Jim Rickards groeide op korte termijn uit tot een autoriteit op vlak van het monetair reilen en zeilen in de wereld. Hierdoor heeft hij ook een uitgesproken mening over de goudmarkt.

In een recent interview met Lauren Lyster op de Daily Ticker kwamen de nieuwste ontwikkelingen aan bod zoals de repatriëring van goud bij enkele vooraanstaande Westerse landen, maar ook de aanstaande re-allocatie van de institutionele financiële sector naar goud.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Jim Cramer – Laat je niet misleiden door de WPA! (winst per aandeel)

Jim Cramer is ook wel bekend als de ‘clown van Wall Street’ omdat hij op CNBC een waanzinnig en uitgelaten programma ‘Mad Money’ presenteert, waar hij door middel van allerlei toeters en bellen de stand van de beurs bespreekt.

Veel blabla dus, maar soms doet hij ook serieuze uitspraken met een weldoordachte visie…

Jim Cramer is niet zo opgezet met de waardering van aandelen op basis van de winst per aandeel. Hij kijkt liever naar de omzetevolutie van een bedrijf. De winst per aandeel kan op verschillende manieren beïnvloed worden, maar de omzet is hetgeen het bedrijf werkelijk genereert.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Mario Draghi zal woorden moeten wikken en wegen

Recordwerkloosheid en minder inflatie betekenen dat de Europese Centrale Bank ruimte heeft om de rente te verlagen. Goedkoper geld kan een dubbel effect hebben: de economie krijgt een duwtje in de rug, de opmars van de Euro (die zonder meer indrukwekkend mag worden genoemd) komt tot stilstand.

ING Senior Economist Carsten Brzeski herinnert er aan dat de ECB in het verleden amper heeft gereageerd op fluctuaties in valutakoersen. Maar wanneer de huidige glijpartij van de Euro een verlengstuk krijgt komt de deur voor een renteverlaging steeds meer op een kier te staan.