Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 35221 tot 35225
Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

VS recyclet meer goud dan het nodig heeft

De VS recyclede in 2012 meer goud dan de markt nodig had. Sinds 2008 is de recycling van goud met 33 procent gestegen.

De mijnen in de VS produceerden afgelopen jaar 230 ton goud, en recycling leverde 240 ton op. Het land gebruikte zelf slechts 150 ton goud.

Dit blijkt uit een rapport van de het Amerikaanse geologische onderzoeksinstituut USGS. Sinds 2008 is de recycling met 33 procent toegenomen, terwijl de capaciteit van de Amerikaanse mijnen ongeveer gelijk bleef.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Alarm: ‘Credit Supernova’ zal de pret drukken

Pimco’s Bill Gross speurde het universum van de investeerders af en kwam tot een verontrustende vaststelling. Hij ziet een ontploffing aankomen die alle grond onder de voeten van de beleggers zal wegslaan. Niets meer of niet minder dan een ‘Credit Supernova’ komt de pret drukken.

De chef van Pacific Investment Management bond giant heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat de centrale banken een bubble van nooit geziene omvang aan het vormen zijn. De centrale banken dreigen hun energie te verspillen aan nutteloze inspanningen.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

25% van de invoer van goud in India door smokkel!

Smokkelen bestaat al sinds het begin der tijden. Drugs en andere illigale spullen worden tussen landen gesmokkeld omdat zo toch te kunnen voorzien in bepaalde behoefte die in landen verboden zijn. Vandaag kwam er een opmerkelijk bericht naar buiten op BullionStreet, waarin wordt beschreven dat ruim een kwart van het goud wat India binnenkomt door middel van smokkel het land wordt ingevoerd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Japans Nikkei index in goud (grafiek vanaf 1984)

De Japanse Nikkei index is in drie maanden tijd met maar liefst 27% gestegen. Vandaag steeg de Nikkei met 3,77% naar het hoogste punt in ruim vier jaar tijd. Maar is de beurs wel echt gestegen? Uitgedrukt in grammen goud daalt de Nikkei al sinds 2000!