EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
35
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
28
kliks
27
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 35226 tot 35230
Geplaatst op: dinsdag 26 februari 2013

Goldman Sachs gelooft niet meer in goud

Goud ligt er belabberd bij, hoewel het zich na het breken van dat niveau dapper weert. Analisten en experts zijn - zoals dat gaat met dingen die mythische proporties krijgen aangemeten - tot op het bot verdeeld over de vraag: hoe verder met de goudprijs. Opperzakenbank Goldman Sachs probeert goud vandaag definitief over het randje te kiepen.

Lees verder op iexprofs.nl
Geplaatst op: dinsdag 26 februari 2013

20 Tekenen voor een zware economische storm in Amerika

Overal wordt nog gesproken dat de Amerikaanse economie zich herstelt. Er zijn echter veel indicatoren die anders doen vermoeden.

Overal wordt nog gesproken dat de Amerikaanse economie zich herstelt. Er zijn echter veel indicatoren die anders doen vermoeden.

Zerohedge somt er 20 op die de komende maanden hun impact zullen hebben op de Amerikaanse economie. Tot nu toe hebben de markten nog geen slecht economisch nieuws ingecalculeerd, het is dan ook bang afwachten of de realiteit het wint van de beurzen en wanneer.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 26 februari 2013

Waarom Italië 2 clowns verkoos, maar Europa het lachen vergaat...

'Er was een sleutelmoment in de weken die de Italiaanse verkiezingen voorafgingen toen ik wist dat het rijk van de Italiaanse premier Mario Monti uit was,' schrijft Wolfgang Munchau in de Financial Times. 'Dat was toen hij middenin de campagne - en middenin de opstand van het Italiaanse anti-establishment - naar het WEF in Davos trok om daar zijn vrienden uit de internationale finance en politiek te vervoegen. Ik weet dat dit bezoek geen thema was in de campagne, maar het gaf een bijna komisch gebrek aan politiek realisme aan.'

'In Europa leven de Very Serious People - meer nog dan in de VS - in een bubbel waarin ze vooral versteld staan van hun eigen serieux en ze zichzelf wijsmaken dat het volk hen altijd zal volgen,' schrijft Paul Krugman in de New York Times. (...) 'Ik hoop dat de Italiaanse verkiezingen als een wake-up call zullen dienen en de ECB groen licht zal geven voor meer expansie, de Duitsers een reden voor meer stimuli en Frankrijk een reden om onnodige besparingen af te zeggen. Maar ik gok dat de Very Serious People de Italianen nog meer lessen zullen geven, waarin hen gemeld wordt dat ze nog niet genoeg hebben geprobeerd. En er zijn gevaarlijkere individuen dan Beppe Grillo die boven Europa’s toekomst sluimeren.'

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 26 februari 2013

Bernanke ontkent inflatiegevaar… hoe geloofwaardig is FED-president?

Onzekerheid troef, zo kan de situatie op de financiële markten worden samengevat. Een andere omschrijving zou kunnen zijn: leven tussen hoop en vrees. Het verhaal van vandaag begint met vrees, gevolgd door voorzichtige hoop en tenslotte opnieuw bijna-wanhoop.

De West-Europese beurzen sloten de dinsdagsessie diep in negatief territorium af. De investeerders vrezen dat de situatie in Italië alleen maar uit de hand kan lopen. Of het zo’n vaart zal moeten lopen moet uiteraard nog worden afgewacht. We kunnen alleen vaststellen dat de uitgangspunten er allesbehalve denderend uitzien.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 26 februari 2013

JPMorgan Chase verwacht 19.000 banen te schrappen

Dit meldt persbureau Bloomberg dinsdag. Vooral bij de hypotheek- en consumentenactiviteiten van de bank wordt het aantal banen teruggebracht.

Het bedrijf verwacht dat vooral door natuurlijk verloop werknemers het bedrijf gaan verlaten. Het schrappen van banen is nodig omdat de winstmarges in de hypotheektak gaan dalen.

Lees verder op nu.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs