EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
56
kliks
32
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 35231 tot 35235
Geplaatst op: woensdag 27 februari 2013

Het verenigd Europa zoals we het vandaag kennen is in Italië gestorven

Het electorale succes van Silvio Berlusconi en Beppe Grillo vertegenwoordigt de overwinning van het populisme in Italië, maar betekent ook de nekslag voor Europa, schrijft het Griekse webportaal Protagon:

‘Wat zich in de Italiaanse verkiezingen heeft voorgedaan is de rebellie van een van de gevaarlijkste vormen van populisme tegende de gevaarlijkste vorm van globalisering: de ideologie van extreem neo-liberalsime.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 27 februari 2013

Centrale banken hebben haat/liefde verhouding met goud

De aantrekkingskracht van goud op de mens is reeds duizenden jaren oud. Voor de oude Egyptenaren en de Romeinen was het gele edelmetaal altijd een zeer belangrijk bezit. Doorheen de eeuwen heeft de mensheid goud naar voor geschoven als het ideale ruilmiddel. Op de één of andere psychische wijze zien wij goud als iets enorm waardevols dat overal gebruikt kan worden.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 27 februari 2013

Griekse activisten steken Skouries goudmijn in brand

Last Sunday, 50 masked men armed with Molotov cocktails stormed a gold mine in northern Greece. After torching bulldozers, trucks, and portacabins belonging to Canadian mining company El Dorado and its Greek subsidiary Hellenic Gold, the group used tree trunks to block police and firefighters from reaching the site. If all that destruction of machinery and reliance on the bountiful gifts of Mother Nature for protection sounds like the work of an incensed rattan basket of ecocampaigners, that's because it was. In fact, it was just one of many recent moments of drama unfolding around the opening of a gold-mining site in Skouries, one of the oldest forests in Greece.       

In 2003 Hellenic Gold, followed by El Dorado, obtained the rights to mine the $12 billions' (£7.8 billions') worth of gold and copper snoozing beneath the mountain area. The deal saw the Greek state receive just €11 millions' (£9.5 millions') worth of compensation for the mines, and, in addition to losing the government some money they could have probably done with, pissed off all the local residents. Besides a part of the ancient forest being uprooted, residents are also worried about the mine's effect on tourism, agriculture, and fishing. They're all pillars of the local economy, and they're all at risk of being devastated by the pollution a mine tends to churn out. 

Lees verder op vice.com
Geplaatst op: woensdag 27 februari 2013

'ECB voert propagandastrijd en verbergt echte problemen van eurocrisis'

In zijn boek 'The Rotten Heart of Europe' voorspelde hij in 1996 al de problemen waarmee de eurozone nu te maken heeft. Bernard Conelly wist waarover hij sprak. Hij werkte als EU-ambtenaar mee aan de introductie van de euro. Na publicatie van zijn boek kon hij direct zijn spullen pakken bij de Europese Commissie. Achttien jaar later wordt zijn boek opnieuw herdrukt en is het hart van Europa nog net zo rot als toen.

In een interview met The Wall Street Journal legt de econoom uit waarom de structurele problemen van de eurozone nog lang niet zijn verdwenen. De focus van de eurozone-landen op met name budgetaire discipline en het onbeperkt opkopen van staatsleningen, zijn slechts symptomen van de eurocrisis. De echte oorzaak is volgens hem de aanwezigheid van een geldbubbel.

Lees verder op trouw.nl
Geplaatst op: woensdag 27 februari 2013

Starbucks Index: Grote prijsverschillen in koffie

De Wall Street Journal plaatste onlangs een actuele versie van de Starbucks index. Deze index geeft de prijs van een grote beker koffie weer in verschillende landen, omgerekend naar Amerikaanse dollars. De dollar blijkt veel koopkracht te hebben in New Delhi, maar juist heel weinig in Oslo.

Lees verder op MarketUpdate.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs