Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 35231 tot 35235
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 januari 2013

Cash is geen slechte keuze voor een conservatieve belegger (zegt Shilling)

Vermijd het aanhouden van cash, horen we vaak zeggen. Cash wordt door de inflatie weggevreten, dat is waar. Gary Shilling poneert dat cash tijdelijk geen slechte keuze is voor een conservatieve belegger. Er is weliswaar wat inflatie in de wereld, maar voorlopig niet te veel.

In ieder geval vreet de inflatie dus aan de waarde van het geld zoals in de jaren 70 het geval was. Het afbouwen van de schulden, zeg maar de deleveraging, staat voorlopig een verdere opmars van de inflatie. Shilling benadrukt echter het woord ‘voorlopig’, want de situatie moet goed in de gaten worden gehouden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 januari 2013

Microsoft met de hakken over de sloot, Apple in het verdomhoekje

In het laatste uur van de handel op de beurs van Wall Street kreeg Apple het nog extra hard te verduren. De beurskoers ging uiteindelijk meer dan 12 % lager en er werd een slotkoers van 450,50 dollar opgetekend. Het absolute dieptepunt van de dag lag met 425,25 dollar slechts iets lager.

Vervolgens was het wachten op de resultaten van softwarereus Microsoft, maar die deden geen vonken ontspringen. Micro raakte met de hakken over de sloot, de cijfers waren zeker niet slecht maar anderzijds ontbrak net dat tikkeltje extra’s dat de investeerders zo sterk op prijs stellen.

Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 25 januari 2013

Balans Fed boven de 3 biljoen dollar

Het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, heeft de omvang van zijn balans deze week voor het eerst zien stijgen tot meer dan 3 biljoen dollar (2243 miljard euro). In de afgelopen week nam de balans met 48 miljard dollar toe.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 25 januari 2013

'Oud eten op tafel door crisis'

Producten met een beperkte houdbaarheidsdatum komen door de groeiende armoede vaker terecht op de Nederlandse eettafel.

Dat blijkt uit een rondgang van de Volkskrant langs de levensmiddelenconcerns Unilever, Hak, Arla en Aviko.

Ook producten met fabrieksfouten, zoals een verkeerd etiket, gaan niet meer naar goede doelen en supermarkten in het buitenland. Het afgelopen jaar leverden fabrikanten producten die ze niet meer kwijt konden aan voedselbanken.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 24 januari 2013

Zwitsers leger in Davos voorbereid op 'explosie van geweld in Europa'

Het consultancybedrijf PwC publiceerde in de aanloop van het World Economic Forum in het Zwitserese Davos zijn 16-de ‘Annual Global CEO Survey’ op basis van een reeks interviews met in totaal 1.330 CEO’s van multinationals en grote bedrijven uit alle regio’s van de wereld.

Uit het onderzoek komt naar voren dat deze leiders het meest bevreesd zijn dat de huidige crisis zal leiden tot een opstand van de burgers. Vooral de immer stijgende jeugdwerkloosheid in de zuiderse landen van Europa baart de CEO's grote zorgen. 75% van de respondenten ziet sociale onrust, ook in het zwaar getroffen Europa, als het grootste gevaar, dan volgt een mogelijke recessie in de Verenigde Staten (67%) en een economische afkoeling in China. Een cyberaanval of een grote storing van het internet komt op de vierde plaats. De vrees voor het opbreken van de eurozone lijkt verminderd.