Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 35231 tot 35235
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Waalse werkloosheidsgraad blijft stijgen

De werkloosheid in Wallonië blijft ook begin 2013 een stijgende tendens vertonen. In januari waren er in Wallonië 220.964 werkzoekenden. De werkloosheidsgraad bedroeg 14,1 procent. Dat meldt de Waalse arbeidsbemiddelingsdienst Forem.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Bankia gaat maar 4.500 mensen ontslaan

De Spaanse genationaliseerde bank Bankia gaat "maar" 4.500 banen schrappen in het kader van een herstructurering. Dat zijn er 400 minder dan de directie aanvankelijk had aangekondigd. Vandaag bereikten vakbonden en directie een akkoord.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Goud opslag: Hoe ziet de toekomst eruit?

De Zwitserse banken UBS en Credit Suisse hebben recentelijk hun opslagpercentages voor goud met maar liefst 20% verhoogd. Dit blijkt uit een bericht van de

Financial Times. Het tarief voor de goud opslag ligt normaliter tussen de 0,05% en 0,1%. De kosten zullen worden doorberekend aan andere banken, hedgefunds, institutionele cliënten en vermogende particulieren. De actie is erop gericht om de nieuwe bankregels, die grotere kapitaalreserves vereisen, beter na te leven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Situatie in Griekenland verslechtert met de dag

Langzaam maar zeker wordt de situatie in Griekenland onhoudbaar. Met de economie gaat het van kwaad naar erger, de werkloosheid bedraagt intussen al 26,8 %. Meer dan 1 op 4 Grieken heeft geen job en het aantal werklozen neemt nog elke dag toe.

Wie nog werk heeft, heeft in de meeste gevallen zwaar moeten inleveren. Ook de gepensioneerden zitten op zwart zaad, zelfs de meest levensnoodzakelijke dingen dreigen onbetaalbaar te worden. In de straten van Athene kunnen de toeristen overal de geur van brandend houdt opsnuiven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Jim Sinclair: Obligatiebubbel spat niet uiteen zolang QE loopt

Volgens goudkever Jim Sinclair zal de Amerikaanse obligatiebubbel niet uiteen spatten zolang de Federal Reserve obligaties blijft opkopen van de Amerikaanse overheid. Diegene die geloven in stijgende rentevoeten én quantitative easing zijn eraan voor de moeite. Rentevoeten zullen pas stijgen als QE stopt of fors vermindert.

De Federal Reserve zal overheidsobligaties blijven opkopen zolang de overheid met een tekort zit. Alleen als de tekorten afnemen, kan de Fed zijn QE-programma staken. Dan pas zullen de rentevoeten beginnen stijgen. Maar dit zal het tekort weer doen oplopen waardoor de Fed opnieuw zal beginnen met QE. (