Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 35236 tot 35240
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 25 januari 2013

Fitch verlaagt rating Cyprus

Kredietbeoordelaar Fitch heeft de kredietwaardigheid van Cyprus vrijdag verder verlaagd.

Volgens Fitch kost het de overheid van de eilandstaat meer geld om de noodlijdende financiële sector overeind te houden dan eerder werd gedacht.

De rating van Cyprus ging van BB-min naar B. Fitch schat de kosten voor de bankensteun nu op 10 miljard euro. Cypriotische banken worden hard geraakt door de economische ellende in Griekenland.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 25 januari 2013

Apple niet langer 's werelds grootste bedrijf

De recente koersval heeft technologieconcern Apple zijn positie als grootste bedrijf ter wereld, gemeten naar beurswaarde, gekost. 

Vrijdag nam olieconcern Exxon Mobil de koppositie weer over.Apple heeft dit jaar al 17 procent van zijn beurswaarde zien verdampen. Beleggers zijn somber over de vooruitzichten voor de verdere groei van de producent van de iPhone en de iPad.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 25 januari 2013

Pentagon schrapt tienduizenden banen

Het Pentagon zegt 46.000 tijdelijke werknemers en contractanten de wacht aan, zo meldde het departement vrijdag.

Het ministerie neemt daarmee een voorschot op enorme verwachte bezuinigingen op het defensiebudget. Het Pentagon zal in februari het Amerikaanse congres inlichten over de plannen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 januari 2013

Ondanks goede bedrijfsresultaten blijven CEO’s twijfelen

Het laatste kwartaal van 2012 is mild geweest voor Corporate America, de meeste bedrijven konden tot dusver in de eerste weken van het nieuwe jaar vrij sterke resultaten melden. Natuurlijk is het nog te vroeg om al victorie te kraaien, veel bedrijfsresultaten moeten nog komen.

Bovendien is het op de keper beschouwd niet zo moeilijk om de verwachtingen te overtreffen, die verwachtingen waren namelijk in de meeste gevallen relatief bescheiden. Maar op de gezichten van de bedrijfsleiders valt af te lezen dat ze zich toch niet helemaal goed in hun vel voelen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 25 januari 2013

Hersteljaar huizenmarkt VS eindigt in mineur

Vorig jaar zijn voor het eerst in 7 jaar meer nieuwbouwwoningen verkocht in de Verenigde Staten dan in het voorgaande jaar. In de laatste maand viel het verkooptempo echter stevig terug, meldt het Amerikaanse ministerie van Handel.