EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
59
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
38
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
29
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
19
kliks
Bron: bitcoinweb.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 35236 tot 35240 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 2 april 2013

VS-beurzen onderbreken recordjacht

Wall Street is er op paasmaandag niet in geslaagd de historische records te bevestigen die voor het paasweekend waren bereikt. De beurzen gingen in de min door de publicatie van indicatoren over de Amerikaanse industrie en door de duidelijke achteruitgang van Apple. De Dow Jones verloor 0,04 procent en schermenbeurs Nasdaq moest 0,87 procent prijsgeven.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 2 april 2013

NOS: Vijf vragen over Bitcoins

Bitcoin is een virtuele munteenheid, die je met echt geld kunt kopen. Dat klinkt bijzonder, maar dat valt wel mee. Als je een cadeaubon koopt, of munten op de kermis, doe je eigenlijk hetzelfde. Het belangrijkste verschil zit hem in wie de munten uitgeeft. Dat is niet de winkelier of de kermisbaas. Het is zelfs niet de bank of een overheid. Het zijn de deelnemers aan Bitcoins zelf die de munt beheren.

Het grote voordeel is dat de munt uitgewisseld kan worden tussen deelnemers, zonder dat er iemand tussen zit. En in een tijd waarin mensen steeds minder vertrouwen hebben in banken en overheden, lijkt Bitcoin voor sommigen een aantrekkelijk alternatief.

[...]

Lees verder op nos.nl
Geplaatst op: dinsdag 2 april 2013

Schattenjacht in het echt: miljonair heeft goudschat van 2 miljoen verstopt

Neen, dit verhaal is geen aprilgrap en ook geen sprookje maar levensecht. De Amerikaanse miljonair Forrest Fenn (82) wil de wereld laten delen in zijn rijkdom, maar je moet er wel iets voor overhebben. In de bergen rond Santa Fe heeft de bejaarde weldoener een goudschat met een waarde van zo'n 2 miljoen dollar (zo'n 1,6 miljoen euro) verstopt. Om de locatie te achterhalen, moeten goudzoekers eerst een raadselachtig gedicht ontcijferen. Fenn houdt het spannend en lost af en toe nieuwe tips. In onderstaand filmpje lost hij alvast dat de schat verstopt is op 5.000 voet (ongeveer 1.525 meter) boven de zeespiegel Zo blijft de VS nu al een tijdje in de ban van de schattenjacht in het echt.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 2 april 2013

Machtsgreep ‘elite’ nadert voltooiïng

Nadat hij ook al de hand had gehad in de financiële paniek van 1893 en 1901 verspreidde JP Morgan in 1907 het gerucht dat vele kleine private banken in de problemen waren. De rekeninghouders raakten in paniek en begonnen hun geld van de banken te halen. De banken moesten, om overeind te blijven, enorme hoeveelheden geld lenen. Eerst van mensen als Morgan en JD Rockefeller, en na 1913 van de in dat jaar opgerichte Federal Reserve. In 1920 nam de Federal Reserve het ‘wijze’ besluit om alle gegeven leningen in één keer terug te vorderen. De meerderheid van de kleine en middelgrote banken in de VS en in West-Europa ging daardoor failliet, vele productiebedrijven met zich meesleurend. In de puinhopen werden vele noodlijdende banken en bedrijven en de bijbehorende goederen opgekocht door de grotere banken. Het was een klap die de wereldeconomie niet meer te boven kwam en die uiteindelijk voerde naar de Tweede Wereldoorlog en de totale machtsgreep van de centrale banken in de VS en Europa.

Lees verder op gewoon-nieuws.nl
Geplaatst op: dinsdag 2 april 2013

Opkomende economieën dumpen euro; ook dollarverkeer wordt omgeleid

Centrale banken in opkomende economieën verkochten in 2012 ruim 45 miljard euro’s, het equivalent van 8% van hun valutareserves. Dat blijkt uit cijfers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De eenheidsmunt is nog goed voor 24% van de totale valutareserves van deze landen, het laagste niveau sinds de introductie in 2002 en ruim 7% minder dan bij zijn piek van 31% in 2009. Ter vergelijking, de opkomende economieën houden zo’n 60% van hun reserves in dollars aan. De euro wordt voornamelijk vervangen door Australische dollars en door munten uit opkomende economieën zelf.

Lees verder op Express.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs