Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 35251 tot 35255
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Feestvierende Chinezen doen beurshandel opdrogen

China en de omringende landen vieren met veel enthousiasme de komst van het Chinees Nieuwjaar, waarbij het Jaar van de Slang plechtig wordt ingezet. Het feestgedruis is ver buiten Azië voelbaar, want ook op de andere belangrijke wereldbeurzen gebeurde er weinig of niets.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Meldpunt voor kinderen in armoede

AMSTERDAM - Voor kinderen die in armoede leven opent Kinderombudsman Marc Dullaert dinsdag een meldpunt.

Nu veel kinderen langdurig in armoede leven is het volgens Dullaert een belangrijke vraag of er kinderrechten worden geschonden.

Bron:
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Platina duurder door schaarste

Amplats is de naam van ’s werelds grootste platinaproducent, verantwoordelijk voor 40% van de totale wereldproductie. Het is een afkorting van Anglo American Platinum, een onderdeel van Anglo American; ‘s werelds grootste producent van edelmetalen. Amplats rapporteerde een flinke productiedaling in het vierde kwart van 2012, waardoor de platinaprijs flink steeg. De productie van Amplats daalde 6% de afgelopen maanden, hetgeen een daling van 2,5% van de totale wereldproductie betekent. De belangrijkste redenen hiervoor waren de mijnwerkersstakingen in Zuid-Afrika.

Bron:
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Nederlandse goudvoorraad als vertrouwensanker?

Vorige week namen we al kort in de nieuwsbrief door dat er weer Kamervragen waren gesteld over de Nederlandse goudvoorraad. Het goud van De Nederlandse Bank (DNB) ligt voor 90% in het buitenland. Dit is een kwestie die we een paar maanden geleden hebben behandeld, maar er is eindelijk na een jaar stilte weer aandacht voor in de politiek. Nederland bezit 612,5 ton goud (of dat zegt DNB), een kleine 62 ton daarvan ligt in de kelders onder het Frederiksplein te Amsterdam en de rest in Londen, New York en Ottawa. Er is geen vertegenwoordiger van DNB of de Nederlandse staat die dit de afgelopen jaren heeft gecontroleerd.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Zal Japan de volgende domino zijn die omvalt?

Ingezonden artikel van Martijn Berkelaar | Als er ooit een einde komt aan het vermogen van overheden om schuld op schuld te stapelen dan is het niet onwaarschijnlijk dat dit zal gebeuren in het land waarbij dat proces het verst is gevorderd. Of Japan daadwerkelijk de eerst volgende dominosteen zal zijn die om gaat vallen is natuurlijk niet zeker, maar de situatie waarin het land zich in bevindt is op zijn minst opmerkelijk te noemen.