Nieuws / Artikelen met het woord

57310 artikelen gevonden. Artikel 35251 tot 35255
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 januari 2013

Markten zijn werkelijk overkocht

De recente rally van de S&P 500 heeft al een winst opgeleverd van meer dan 10 % sinds de verkiezingen in Amerika. 80 procent van de aandelen uit de index zijn overkocht. Dit is het op 1 na hoogste niveau  in de laatste 5 jaar!

Daarnaast zien we ook dat momenteel 90 % van de aandelen uit de S&P 500 boven hun 50-daags gemiddelde noteren. Dit is het hoogste niveau sinds een jaar en nog maar de 6e keer in de laatste 3 jaar dat dit niveau bereikt wordt. Op kop staat de industriële sector (97 %), gevolgd door de financiële sector (96 %) en de technologiesector (93 %).

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 25 januari 2013

Zwitsers willen referendum om goudvoorraad terug te halen

In Zwitserland is een actiegroep die handtekeningen verzamelt om een referendum te kunnen houden over de Zwitserse goudvoorraad. De actiegroep heeft bijna de vereiste 100.000 handtekeningen binnen. Middels het referendum willen ze de Zwitserse centrale bank verplichten al het goud terug te halen en geen gram meer te verkopen. De centrale bank moet zelfs haar goudbezit verdubbelen van 10% naar 20%.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: vrijdag 25 januari 2013

Tekort aan Canadese Silver Maple Leaf beleggingsmunten

De Canadese Munt heeft eerder deze week aangegeven dat het de vraag naar haar zilveren Maple Leaf beleggingsmunten van 1 troy ounce niet kan bijhouden. Deze munten van puur zilver kosten momenteel ongeveer €28 per stuk en worden gezien als een goede bescherming tegen geldontwaarding en een mogelijk ruilmiddel in crisistijd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 januari 2013

Cash is geen slechte keuze voor een conservatieve belegger (zegt Shilling)

Vermijd het aanhouden van cash, horen we vaak zeggen. Cash wordt door de inflatie weggevreten, dat is waar. Gary Shilling poneert dat cash tijdelijk geen slechte keuze is voor een conservatieve belegger. Er is weliswaar wat inflatie in de wereld, maar voorlopig niet te veel.

In ieder geval vreet de inflatie dus aan de waarde van het geld zoals in de jaren 70 het geval was. Het afbouwen van de schulden, zeg maar de deleveraging, staat voorlopig een verdere opmars van de inflatie. Shilling benadrukt echter het woord ‘voorlopig’, want de situatie moet goed in de gaten worden gehouden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 januari 2013

Microsoft met de hakken over de sloot, Apple in het verdomhoekje

In het laatste uur van de handel op de beurs van Wall Street kreeg Apple het nog extra hard te verduren. De beurskoers ging uiteindelijk meer dan 12 % lager en er werd een slotkoers van 450,50 dollar opgetekend. Het absolute dieptepunt van de dag lag met 425,25 dollar slechts iets lager.

Vervolgens was het wachten op de resultaten van softwarereus Microsoft, maar die deden geen vonken ontspringen. Micro raakte met de hakken over de sloot, de cijfers waren zeker niet slecht maar anderzijds ontbrak net dat tikkeltje extra’s dat de investeerders zo sterk op prijs stellen.