Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 35261 tot 35265
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

Opnieuw flikkerende waarschuwingslampjes boven markt onroerend goed US

Is zich op de markt voor onroerend goed in de US een nieuwe bubble aan het vormen? Deze week werd daar al herhaaldelijk voor gewaarschuwd. Laten we even teruggaan in de tijd. Toen de prijzen voor woningen en appartementen begonnen te stijgen gebeurde dat eerst aan 7 % per jaar.

Vanaf 2004 was er een versnelling tot 8 % en daarna tot 12 % in 2005. Het was van de jaren 70 geleden dat de prijzen nog aan zo’n snel tempo waren gestegen. Regelmatig vielen termen als ‘zeepbel’ en ‘onhoudbaar’, maar niemand stoorde zich daar echt aan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

Goudproductie zal fors terugvallen in de toekomst

De goudproductie is de laatste jaren weer gestegen. Maar analisten verwachten niet dat dit nog lang zal blijven duren. Tegen 2017 kan de goudproductie een forse terugvallen kennen. Dit heeft verschillende oorzaken volgens de Financial Post.

Er zijn de laatste jaren te weinig grote vondsten geweest (2 de laatste 5 jaar waarvan 0 de laatste 2 jaar)om de huidige productie op peil te houden. Mijnen stellen hun investeringen ook uit door de hoge kostenlast en andere juridische beperkingen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

'Obama maant Congres tot snelle bezuinigingen'

De Amerikaanse president Barack Obama zal het Congres dinsdag manen tot het snel aannemen van een klein pakket aan bezuinigingen en belastinghervormingen.

Bron: tijd.be
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

Olie op 200 dollar, ooit

Voor de zil­joen­ste keer in het nieuws gis­te­ren: 'Prijs van ben­zi­ne stijgt vanaf mor­gen, als ge­volg van de no­te­rin­gen van olie­pro­duc­ten op de in­ter­na­ti­o­na­le mark­ten.' De vraag die op­bor­relt is: waar­om zijn die no­te­rin­gen op de in­ter­na­ti­o­na­le mark­ten zo prij­zig? De prijs van een grond­stof zoals olie is ge­voe­lig aan fac­to­ren als spe­cu­la­tie, ge­o­po­li­tie­ke span­nin­gen, ver­trou­wen en tutti quan­ti, maar is fun­da­men­teel ge­ba­seerd op vraag en aan­bod. Zit de vraag naar olie in de lift, dan de prijs ook. Dreigt het aan­bod terug te val­len, dan stijgt de koers.

Is de vraag te­gen­woor­dig dan zo hoog en/of het aan­bod zo laag? De gra­fiek sug­ge­reert het. De ge­mid­del­de koers van het Brent-Noord­zee­con­tract, de re­fe­ren­tie in onze con­trei­en, be­droeg 111,5 dol­lar per vat in 2012. Dat is een re­cord. Het vo­ri­ge re­cord was van 2011. Dat 'per­ma­nent hoog pla­teau', bijna voort­du­rend boven 100 dol­lar sinds begin 2011, is uniek.