Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 35276 tot 35280
Bron: trouw.nl
Geplaatst: woensdag 23 januari 2013

Pensioenen per april fors gekort

Op 1 april valt de bijl bij zeventig pensioenfondsen. Dan zullen 2 miljoen gepensioneerden gekort worden op hun pensioen en bouwen 3,6 miljoen spaarders minder pensioen op. Ruim 5 miljoen Nederlanders worden getroffen door een korting van gemiddeld 1,9 procent. Dit maakte De Nederlandsche Bank (DNB) gisteren bekend.

Na deze korting is het leed bij veertig pensioenfondsen nog niet over. DNB verwacht dat deze fondsen er zo slecht voorstaan dat zij in 2014 opnieuw gemiddeld 1,6 procent moeten korten. 700 gepensioneerden en 2,4 miljoen pensioenspaarders worden dan opnieuw getroffen. Om welke fondsen het gaat, maakt de Pensioenfederatie op 18 oktober bekend. Tot die tijd kunnen fondsen hun deelnemers op de hoogte brengen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 23 januari 2013

Arthur Berman: "Schaliegas maakt Amerika niet onafhankelijk"

Volgens olie analist Arthur Berman is de 'schaliegas revolutie' in de VS zwaar overdreven. De kosten van de technologie zijn relatief hoog en het rendement van de boorinstallaties zou binnen enkele jaren al drastisch afnemen. Ondanks verbeterde technieken kan schaliegas Amerika niet onafhankelijk maken van olie importen.

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 23 januari 2013

IIF-topman: Spanje nog niet over crisis heen

De crisis in Spanje is mogelijk nog niet over haar hoogtepunt heen. Dat zei topman Charles Dallara van de internationale bankenvereniging Institute of International Finance (IIF) woensdag.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 23 januari 2013

Centrale bank Japan positiever over economie

De Japanse centrale bank is iets optimistischer over de nationale economie, nu de consumptie zich veerkrachtig heeft getoond en uitgaven aan publieke werken zijn toegenomen.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 23 januari 2013

Faillissementen op recordniveau

In 2012 is het aantal faillissementen met 18 procent gestegen naar 11235 ten opzichte van het voorgaande jaar. Nooit eerder waren er zoveel faillissementen.