Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 35281 tot 35285
Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: woensdag 23 januari 2013

Cyprus is Europa's nieuwe hoofdpijndossier

De Europese miljarden-steun aan Cyprus stelt de banktegoeden van corrupte Russen veilig. Dat is lastig te verkopen in de noordelijke eurolanden.

Het eilandstaatje Cyprus heeft dinsdag het roterende voorzitterschap van de Europese Unie overgedragen aan Ierland. Verlost van deze Europese verantwoordelijkheid kunnen de autoriteiten van het kleine Cyprus zich volledig richten op het behoeden van hun eiland voor een faillissement.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 23 januari 2013

Huis VS stemt in met tijdelijke verhoging schuldenplafond

Het Huis van Afgevaardigden, de Amerikaanse Tweede Kamer, heeft ingestemd met een tijdelijke verhoging van het schuldenplafond.

Dat meldt persbureau Bloomberg woensdag. De Senaat, vergelijkbaar met de Nederlandse Eerste Kamer, moet haar akkoord nog geven.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 23 januari 2013

'Monti is een getalenteerd politicus die veel belooft en weinig doet'

De Italiaanse economie zit vast in een lange en diepe recessie en in plaats van er iets aan te doen, schrijft Wolfgang Münchau in de Financial Times, blijft men uitstellen.

Italië heeft, net als de rest van de periferie, keuze uit drie paden, aldus Münchau:

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 23 januari 2013

Fitch trekt outlook België op van negatief naar stabiel

Kredietbeoordelaar Fitch heeft zijn outlook voor België opgetrokken van negatief naar stabiel. Fitch behoudt de voornaamste rating (IDR) voor ons land op AA.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 23 januari 2013

'We kunnen niet langer doen alsof welvaartscreatie voor een kleine groep goed is voor iedereen'

De honderd rijkste mensen verdienden in 2012 samen 180 miljard euro  – genoeg om de globale extreme armoede tot viermaal toe te beëindigen. Dat rapporteert Russia Today op basis van een Oxfamrapport.

Het inkomen van de rijkste 1 percent steeg de voorbije twintig jaar met 60% en dat van de top 0,01% kende een nog hogere groei. Dit proces is door de crisis enkel in een stroomversnelling gegaan. De luxegoederenindustrie zit in de lift, terwijl 'extreme armoede' blijft bestaan – onder die term begrijpt men mensen die het moeten doen met minder dan 0,94 euro per dag.