Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 35286 tot 35290
Bron: ad.nl
Geplaatst: woensdag 23 januari 2013

Dijsselbloem: goud kan in buitenland blijven liggen

Minister van Financiƫn Dijsselbloem ziet geen reden om een deel van het in het buitenland opgeslagen goud terug naar Nederland te halen. Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.

De Duitse centrale bank maakte vorige week bekend voor 27 miljard euro aan goud terug te halen uit het buitenland. De Duitsers willen dat hun eigen land de centrale bewaarplaats van de Duitse goudreserve wordt.

Bron: beursdetective.nl
Geplaatst: woensdag 23 januari 2013

De vlucht in risico

De laatste weken is het zwaartepunt van de financiële markten ineens snel verschoven. Waar eerst de “veilige” assets vooral in trek waren, zijn nu steeds meer de wat meer risicovolle assets in trek. Een opvallende beweging.

Meer geld richting bedrijfsobligaties met groter risico

Een van de markten waar de risicohonger in terug te vinden is, is de markt voor bedrijfsobligaties in Amerika. In de regel wordt er een onderscheid gemaakt tussen bedrijfsobligaties met een hoge kredietwaardigheid (investment grade) en bedrijfsobligaties met een lage kredietwaardigheid (high yield). Wanneer we  spreken in de termen van Standard & Poor’s hebben de investment grade bedrijfsobligaties een rating van BBB of hoger (A, AA, AAA), terwijl de high yield bedrijfsobligaties een rating hebben van BB of lager (B, CCC, CC, C). Wanneer we kijken naar een index van bloomberg met daarin een pakket investment grade obligaties en een pakket high yield obligaties, dan zien we dat de high yield obligaties de laatste weken harder zijn gestegen dan de investment grade obligaties. De verschillende obligaties zijn hieronder in een grafiek weergegeven:

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 januari 2013

Jim Rogers in Tegenlicht 2013

2013 moet het jaar van de grote verandering worden. Het jaar van de nieuwe gedachten en vergezichten. Grote, nieuwe denkers en doeners geven hun visie op de toekomst.

Toch is Jim Rogers niet positief over de komende jaren, zoals u in de onderstaande intro-reportage voor Tegenlicht in 2013 kan zien.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 23 januari 2013

Wall Street eindigt op hoogste peil in vijf jaar

Goede bedrijfsresultaten hebben de beurs van New York vandaag verder de hoogte ingejaagd. De Dow Jones-index ging 0,46 procent hoger tot 13.712,13 punten, het hoogste peil sinds 10 december 2007.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: woensdag 23 januari 2013

Goud en de 2000 dollar utopie

Analisten spreken al hele lange tijd over het feit dat goud door de 2000 dollar grens heen zou gaan. Eerder werd voorspelt dat goud weleens begin 2013 over de magische grens heen zou kunnen stappen, echter is wel gebleken dat de goudprijs nog lang niet klaar is deze stap. In plaats van naar boven ging de prijs van goud de afgelopen weken naar beneden, en is pas in januari 2013 weer langzaam beginnen op te krabbelen. Of de goudprijs binnen afzienbare tijd weer richting de 2000 dollar zal gaan is nog maar de vraag, aangezien eerst een aantal belangrijke grenzen moeten worden overwonnen.