Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 35291 tot 35295
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

Geld vloeit massaal naar de aandelenmarkten

De goede prestatie van de S&P 500 heeft veel Amerikanen er toe aangezet om 2013 in te zetten met een belegging in aandelen. Vorige week vloeide er meer dan $ 20 miljard naar beleggingsfondsen die beleggen in aandelen.

De instroom van vers geld naar aandelen is niet alleen de groter dan vlak voor het uitbreken van de financiële crisis, maar is even groot als vlak voor het barsten van de dotcom-bubbel in 2000. Inclusief ETF’s bedroeg de instroom $ 34,2 miljard. We moeten al terug gaan naar januari 1996 om een even grote instroom terug te vinden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

Winter in Europa kan nog een koud staartje krijgen

Op 1 februari deed Wolfgang Schaüble, de Duitse minister van Financiën, een uitspraak die hem allesbehalve populair maakte. De gehandicapte minister verklaarde namelijk dat de Euro-crisis verre van over was. Dit was nu precies het nieuws dat niemand wilde horen.

De markten verkeerden namelijk in een euforische stemming, met oplopende beurskoersen en een dito Euro. Die Euro deed links en rechts al wat politici steigeren, maar het gaf de meeste investeerders toch een rustgevoel. Alles leek weer koek en ei, met de nadruk op ‘leek’.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

De wraak van Berlusconi? De grafiek die alle Europeanen met spanning volgen

Op 24 en 25 februari trekt Italië naar de stembus. Nadat de voormalige premier Silvio Berlusconi het voorbije weekeinde zijn landgenoten beloofde dat hij in geval van een overwinning vier miljard euro aan onroerende voorheffing voor de eigen woonst zal terugbetalen, zijn diens kansen opnieuw de hoogte ingegaan. Berlusconi bereidt ook een maatregel voor die erin zou bestaan dat fiscale valsspelers zich kunnen regulariseren door slechts een deel te storten van wat zij de Italiaanse staat moeten. De Italiaanse beurs zakte maandag ruim 4,5% uit vrees voor een nieuwe ambtstermijn van de 76-jarige Milanees.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

Spaarder spekt schatkist minder dan verwacht

Omdat de Belgen massaal naar fiscaal vriendelijke beleggingen zijn gevlucht, hebben de verhoogde taksen op spaar- en beleggingsproducten in 2012 veel minder opgebracht dan verwacht: 619 miljoen euro in plaats van 1,4 miljard euro. Dat schrijft De Tijd op basis van cijfers van Financiën.

Bron:
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

Recyling van goud groter dan goudvraag in de VS in 2012

In Amerika werd het afgelopen jaar 240 ton aan goud gerecycled, terwijl de binnenlandse vraag naar het edelmetaal slechts 150 ton was. Dat blijkt uit het nieuwste rapport van de US Geological Survey (USGS), dat onlangs gepubliceerd werd. Het rapport laat zien dat de gerapporteerde goudvraag in de Verenigde Staten sinds 2008 eigenlijk niet gestegen is. De recycling en mijnproductie nam daarentegen wel toe over de afgelopen jaren, mede gedreven door de stijgende goudprijs.