Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 35291 tot 35295
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 januari 2013

De routebeschrijving voor $25000 goud

Robert Fitzwilson legt aan de hand van onderstaande grafiek uit hoe goud extreem ondergewaardeerd ten opzichte van de monetaire basis van de dollar. De grafiek berekent de monetaire basis van de dollar (in miljarden dollars) min de waarde van het goud (in dollar per ounce).

Het is een andere manier om de verhoudingen in perspectief te plaatsen. Het geeft een duidelijk beeld hoe overgewaardeerd goud was late jaren ‘ 70 en hoe ondergewaardeerd goud momenteel is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 januari 2013

Doug Casey: “US moet kort en goed bankroet worden verklaard”

De charade rond het Amerikaans schuldenplafond is weer begonnen. In een notendop samengevat komt het probleem er op neer dat het maximumplafond van 16.400 miljard dollar aan uitstaande schulden op relatief korte termijn moet worden opgetrokken.

Gebeurt dat niet, dan wordt ergens tussen midden-februari en einde maart dat plafond bereikt. Wettelijk mag het niet worden overschreden, zodat de US geen obligaties meer zouden kunnen uitgeven. Het publieke leven zou dan bij wijze van spreken stilvallen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 23 januari 2013

Wereldwijde werkloosheid stijgt in 2013 naar nieuw record; vicieuze cirkel

Uit een recent rapport van de International Labour Organization (ILO) blijkt dat de wereldwijde werkloosheid in 2013 naar een nieuwe record zal stijgen. Tevens gaat de ILO ervan uit dat de wereldwijde werkloosheid tot 2017 zal blijven toenemen. In 2012 steeg het aantal werklozen in de wereld met 4 miljoen. Volgens het rapport komt de stijging van de werkloosheid met name dor de stijging van het werkloosheidspercentage in de geïndustrialiseerde landen. Sinds de val van Lehman Brothers zijn er in de Westerse wereld zo’n 28 miljoen nieuwe werklozen bijgekomen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 januari 2013

Woningverkopen in US op hoogste niveau in vijf jaar

De woningverkopen in de US stegen in december tot het hoogste niveau in 5 jaar. Dat bleek uit de cijfers die door de National Association of Realtors (zeg maar de vereniging van huizenverkopers) werden bekendgemaakt. De opleving op de huizenmarkt zet zich door en dat is vanzelfsprekend een positief signaal.

De National Association of Realtors berekende dat vorig jaar in totaal 4,65 miljoen huizen werden verkocht, of 9,2 % meer dan in 2011. Het was van 2007 geleden dat de huizenverkopen nog een dergelijk niveau hadden bereikt. Maar toch is het nog te vroeg om al victorie te kraaien.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

"Lage multiplier rechtvaardigt soepel beleid centrale banken niet"

Volgens sommigen vormt het soepele monetaire beleid van centrale banken nog geen gevaar voor de economie, omdat de geldgroei nog niet heeft gezorgd voor een extreem hoge inflatie. Ondertussen stijgen wel de aandelen- en obligatiekoersen. Zelfs de zwakkere bedrijfsobligaties zijn sinds 2009 sterk in trek en staan op recordhoogte.