EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
63
kliks
32
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 35291 tot 35295
Geplaatst op: zondag 24 februari 2013

Twee zware jaren, 2013 en 2014

we gaan twee zeer zware jaren tegemoet. De economische cijfers zullen verder verslechteren, de schuldenlast van landen en van particulieren zal blijven toenemen. En de banken zullen er geenszins gezonder op worden. Met het bijna-omvallen van SNS heeft mijn artikel over de analyse van de banken, ‘wanneer gaat een bank nou failliet’ beduidend meer realiteitszin gekregen. SNS stond in mijn analyse niet voor niets bovenaan de lijst van meest insolvente banken .

Ook voorspelde ik dat het voor landen steeds moeilijker zal worden om banken te redden. De Nederlandse staatsschuld en het begrotingstekort zijn beide zeer negatief beïnvloed door de redding van SNS. Zelfs Nederland voldoet steeds minder aan de Europese begrotingseisen. Op een gegeven moment worden, zoals voorspeld, de schulden van landen dusdanig hoog dat ze niet meer eigenhandig hun bankensector kunnen redden. Zie o.a. Spanje.

Lees verder op realiteitsblog.nl
Geplaatst op: zondag 24 februari 2013

Niemand snapt het kapitalisme

Het gezicht van het falende kapitalisme en de crisis: Alan Greenspan. Stond zijn inspirator Ayn Rand achter hem toen hij de greep verloor op het financiële stelsel in de VS?

Essay Bewijst de economische crisis het ongelijk van het kapitalisme, zoals Denker des Vaderlands Hans Achterhuis beweert? Allerminst, vindt student Yernaz Ramautarsing.

Lees verder op trouw.nl
Geplaatst op: zondag 24 februari 2013

Geld gezocht

De rederijen Wessels en Jüngerhans in het Duitse Haren hebben samen met bevrachter Arkon Shipping het initiatief genomen om hun 250 schepen onder de vlag een nieuwe rederij te laten varen. De nieuwe rederij heet, Shipping Trust & Value (STV).

De nieuwe rederij stelt zich ten doel zo ‘groen’ mogelijk te varen met jonge moderne schepen en is op zoek naar geld. STV richt zich daarbij in eerste instantie op institutionele beleggers en zogeheten ‘Family Offices’ waarbij een gespecialiseerd bedrijf zeer kapitaalkrachtige families begeleidt bij het beheren van hun vermogen. Maar ook particuliere beleggers zijn welkom. Hun inleg zal worden samengevoegd voor een bepaald project.

Lees verder op blogspot.nl
Geplaatst op: zondag 24 februari 2013

Britse zondagpers treurt over 'AAA rating'

LONDEN - De Britse zondagpers treurt over het verlies van kredietwaardigheid zoals die wordt beoordeeld door beoordelaar Moody's.

Het Verenigd Koninkrijk zag vrijdagavond voor het eerst zijn hoogste 'AAA' status naar beneden bijgesteld sinds de kredietbeoordelaar in 1978 deze kwaliteitsaanduidingen begon uit te delen. Een hoge status biedt een land kansen op goedkoop krediet.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: zondag 24 februari 2013

Wat kunnen we leren van eerdere crises?

Een handelaar op 19 oktober 1987. Op die dag stortten de beurzen wereldwijd volledig in.

De Nederlandse economie krimpt dit jaar met 0,6 procent, bleek gisteren uit prognoses van de Europese Commissie. Het begrotingstekort komt uit op 3,6 procent, ruim boven de toegestane 3 procent. De tegenvallende cijfers komen bovenop slecht nieuws van het Centraal Bureau voor de Statistiek een dag eerder.

Lees verder op trouw.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs