EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
34
kliks
33
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 35316 tot 35320
Geplaatst op: zondag 24 februari 2013

Crisis treft ook telecombeurs in Barcelona

Bezoekers van het Mobile World Congress in Barcelona, die gewend zijn aan spectaculaire productonthullingen en gratis hapjes en drankjes, moeten hun verwachtingen bijstellen. Hoge schuldenlasten hebben Europese telecombedrijven en makers van telecomapparatuur, die de show andere jaren domineerden, gedwongen uitgaven terug te schroeven. De grootste mobieltjesbeurs van Europa gaat maandag officieel van start.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: zondag 24 februari 2013

“Vetgemeste” bankiers houden goedkoop geld voor zichzelf

De Europese bankiers hebben de 1.000 miljard zéér goedkope euro’s die zij in december 2011 en februari 2012 kregen toegestopt door de president van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, hoofdzakelijk gebruikt om hun eigen balansen op te vijzelen, en niet om de Europese economieën weer vlot te trekken. “Super” Mario Draghi had de bankiers geen voorwaarden opgelegd voor de besteding van dit ‘zo goed als gratis’ geld, zodat de de banken dit naar eigen goeddunken konden besteden. In plaats van dit geld te laten renderen door de broodnodige kredieten te verstrekken aan het bedrijfsleven, met name aan het midden- en kleinbedrijf, stalden de bankiers deze euro’s liever terug bij de bij de ECB dan dat zij de risico’s zouden lopen die nou eenmaal horen bij het uitlenen van geld. Zodoende werd het grootste gedeelte van de ‘cadeautjes’ van Mario Draghi, ‘dood’ kapitaal met als resultaat een positieve balans voor de banken , maar een nekslag voor de Europese economie.

Het gulle gebaar van Mario Draghi naar de bankiers doet vermoeden dat de ECB bulkt van het geld. Niets is echter minder waar! De Europese Centrale Bank, heeft niet het mandaat om onbeperkt Euro’s te mogen printen. Wel kan deze, zonder hiervoor verantwoording te hoeven afleggen aan de politiek, doen wat zij nodig acht om het financiële systeem ‘gezond’ te houden. Daarom leent de ECB dit geld bij de Amerikaanse “Federal Reserve” (FED) die wel onbeperkt geld mag printen. Mocht er iets fout gaan met deze leningen, dan is er nog geen man overboord omdat de Europese belastingbetaler garant staat voor deze, inmiddels vele duizenden miljarden.

Lees verder op gewoon-nieuws.nl
Geplaatst op: zondag 24 februari 2013

Windcentrale wil weer miljoenen ophalen

De Windcentrale splitst windmolens in duizenden stukjes – winddelen – iedereen kan een stukje kopen om over eigen groene stroom te beschikken.

Het bedrijf leek lange tijd niet van de grond te komen, maar na twee jaar ploeteren zijn de eerste windmolens afgelopen jaar gefinancierd.

Lees verder op nuzakelijk.nl
Geplaatst op: zondag 24 februari 2013

Kickbacks, Share-classes, Transactiekosten uitgelegd

Ik wou een stukje schrijven over de ontwikkelingen in Nederland waar men vanaf 1 januari 2014 alle provisies bij alle beleggingsdiensten wettelijk verbiedt. Niet alleen om onze Nederlandse lezers van dienst te zijn, maar ook om de Belgen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen die misschien vroeg of laat ook op ons afkomen. De Nederlandse Minister van Financiën, Jeroen Dijsselbloem, is immers ook voorzitter van de Eurogroep Financiën, zodat dit Nederlandse idee ook wel eens zeer snel op tafel zou kunnen komen buiten Nederland. Ook omdat de banken, die het Nederlandse Herenakkoord onderschreven, bij ons in België geen onbekenden zijn: BinckBank, ING Bank, Rabobank…  Als je eerlijk bent met jezelf en komt verklaren dat het een goede maatregel is, dan kan je moeilijk volhouden dat het in een ander land beter op een andere manier geregeld wordt.

Kosten, welke kosten ?Als er startende beleggers opmerken dat er instapkosten ( éénmalig ) worden gevraagd bij sommige fondsen en dat dat dus een belemmering is om ze aan te kopen, dan stel ik mij de vraag of ze dan al wel weten dat er naast die instapkosten ook nog andere ( en soms nog meer ingrijpende ) kosten zijn. 

Lees verder op mijnkapitaal.be
Geplaatst op: zondag 24 februari 2013

“Euro mislukt” aldus de topman van Saxo Bank

You are here: Home / Nieuws / “Euro mislukt” aldus de topman van Saxo Bank

Lars Seier Christensen is topman van Saxo Bank en geeft aan dat de Euro gedoemd is om te mislukken. Aanleiding van deze uitspraak is het ontbreken van een financieel europees begrotingsbeleid.

Lees verder op allesoveraandelen.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs