Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 35316 tot 35320
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

Initiatief Hollande en Merkel voor Europese economie

De Franse president François Hollande en de Duitse bondskanselier Angela Merkel hebben dinsdag in Berlijn aangekondigd met een initiatief te komen voor de economische ontwikkeling in Europa.

Ze willen daarmee de economische groei helpen en het concurrentievermogen stimuleren. Het initiatief wordt in mei voorgelegd aan de andere leden van de EU.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

Goud je beste bescherming tegen waardevermindering

"Goud is de perfecte beschermer voor de langzaam eroderende waarde van China's US Treasury portefeuille. Na de Amerikaanse verkiezingen bleek dat het land waarschijnlijk meer op koers ligt naar het Europese economisch model, en dat zal de toevlucht in goud versnellen." De meeste mensen bezitten zelfs geen fysiek goud. Zij zien dit niet als lange termijn investering om zichzelf en hun zuur verdiende rijkdom te beschermen. Ze hebben geleerd dat goud nutteloos is, en geen "intrinsieke waarde" heeft – een verklaring die op zijn best twijfelachtig is. Zodoende, met uitzondering van een relatief kleine groep beleggers die toevallig beter weten, zijn mainstream economen in staat geweest om deze misvatting, dat goud nutteloos is, te consolideren.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

Wordt 2013 het jaar van de verandering?

Wordt 2013 het jaar van de grote verandering? In de uitzending Agenda 2013 van

Tegenlicht geven grote, nieuwe denkers en doeners hun visie op de toekomst. Vaste gast is de Amerikaanse superinvesteerder Jim Rogers, die zijn licht zal laten schijnen over de directe gevolgen van de eurocrisis op economisch en politiek terrein. Rogers voorspelde eerder ruim van tevoren de huizencrisis, de kredietcrisis en de eurocrisis en voorziet voor 2013 en 2014 een regelrechte ramp. Met die gedachte in het achterhoofd is de noodzaak voor radicale veranderingen urgenter dan ooit. Tegenlicht laat de voorhoede van deze grote veranderingen aan het woord.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

Griekenland geslaagd voor doelstelling begrotingstekort

Griekenland heeft voor 2012 een begrotingstekort geboekt van 15,7 miljard euro, wat overeenkomt met 8,1 procent van zijn bruto binnenlands product (bbp). Het land beantwoordt hiermee ruimschoots aan de doelstelling van 8,4 procent die opgelegd was door de internationale kredietverstrekkers IMF en de Europese Unie.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

DNB: Kortingen pensioenen vallen lager uit

De DNB maakte vandaag bekend dat door de nieuwe rekenmethode de dekkingsgraad van pensioenfondsen is gestegen naar 102%. Daardoor hoeven minder penisoenfondsen in april te korten dan waar men eerder rekening mee hield.