Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 35316 tot 35320
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Silver Wheaton is een koopje

Silver Wheaton is een van de bedrijven die je moet hebben als je gelooft in een heropleving van de goud- en zilveraandelen.

Seeking Alpha maakte een analyse en kwam tot de conclusie dat Silver Wheaton interessant is aan de huidige prijzen.

Silver Wheaton is een streaming company. Dat wil zeggen dat het zilvermijnen voorziet van de nodige financiering voor dat de mijn in productie gaat. In ruil krijgt Silver Wheaton een deel van de productie tegen een vooropgestelde prijs. Het kan dat zilver dan tegen een hogere prijs verkopen en zo de winst op zak steken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

China verhoogt dit jaar nog goudreserves tot 3 %

Volgens BullionStreet verhoogt China dit jaar nog zijn goudreserves van 2 % van zijn buitenlandse valutareserves naar 3 %. Het blijft hiermee nog ver achter op Westerse landen maar het maakt daarmee verder werk van de diversificaties van zijn valutareserves.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

“Het vet is van de soep op Wall Street”

We bevinden ons opnieuw in een risk-on situatie, waarbij de investeerders zich niet meer bewust zijn van mogelijke wolfsijzers en schietgeweren die zich op hun weg bevinden. ‘The only way is up now’, zo luidt de slogan. Maar niet iedereen hoort thuis in het kamp van de optimisten.

Byron Wien bevindt zich duidelijk in het andere kamp. De vice chairman van Blackstone Advisory Partners is niet de eerste de beste, hij heeft zich een reputatie opgebouwd als één van de meest accurate voorspellers op de beurs van Wall Street. Vooral zijn markt timing is merkwaardig goed.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Goud heeft een sterke correlatie met dit…

Frank Homes van US Funds kwam met onderstaande grafiek in een van zijn presentaties. Het geeft een sterke correlatie weer tussen de stijging van de goudprijs en de stijging van de welvaart in China en India, aldus BusinessInsider.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Ook websites krijgen het benauwd

Ook websites krijgen het moeilijk...

Donkere wolken hangen boven het ‘bestaansrecht’ van onze kritische nieuwssite “Gewoon-nieuws.nl”. Tot nu toe hebben wij ons uitstekend kunnen financieren uit eigen middelen (giften, advertenties e.d.). Door de aanhoudende malaise in de economie en het feit dat iedereen nu op de kleintjes moet letten zijn onze inkomsten echter dramatisch geslonken. Zodanig zelfs dat het voortbestaan van Gewoon-nieuws op het spel staat. Ondanks toezeggingen van een aantal van onze sympathisanten dat zij, zodra de economie ook maar enigszins aantrekt, ons weer willen gaan steunen moeten wij constateren dat de bodem van de schatkist gevaarlijk dichtbij komt en de exploitatiekosten voor het voortzetten van “Gewoon-nieuws” niet meer opgehoest kunnen worden. Wij zouden het heel jammer vinden als we de stekker uit “Gewoon-nieuws” moeten trekken, zeker gezien het feit dat we inmiddels ruim 60.000 bezoekers per maand hebben en dat dit aantal maandelijks gemiddeld met ruim 1.000 bezoekers stijgt. Aan u, de lezer, ligt het dus niet.