Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 35321 tot 35325
Bron: beurs.com
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

5 redenen waarom China de wereld niet zal overnemen

De Chinese economie groeit sterk. Analisten verwachten dat China binnen x-aantal jaren Amerika zal voorbij steken als grootste land ter wereld. Maar de Chinese groei gaat niet zonder slag of stoot. 

 

China kampt ook met verschillende tegenwinden die het zal moeten overwinnen wil het Amerika van de troon stoten. Corruptie: Er heerst veel corruptie in China, zowel in de politiek als in het economisch systeem. 

 

Bron: beurs.com
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

Een simpele verklaring voor de daling van Apple

De recente daling werd vooral ingezet na geruchten dat Apple het orderboekje voor de iPhone zou halveren. Dit lijkt echter onwaarschijnlijk

Maar dat kan niet voor een correctie van enkele maanden en enkele tientallen procenten. Een daling van meer dan $ 200 duidt duidelijk op ongerustheid over de toekomst bij de beleggers. 

Bron: beurs.com
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

Junior Miners kunnen nog veel lager

Rick Rule is voorzitter van het hoog gerespecteerde  Sprott Global Resource Investments en wordt aanzien als een van de meest succesvolle grondstoffen beleggers. Hij ziet de markt voor junior miners in 2013 nog veel lager gaan.

Rick Rule verwacht dat 80 % van de 4.000 junior miners niet levensvatbaar zijn. Hij ziet de sector terug gaan naar eenzelfde periode als in 1991 toen er heel veel delistings plaatsvonden. De top 5 % tot 15 % heeft vermoedelijk al een bodem gezet al kan dat proces nog 6 tot 12 maanden duren.

Bron: optieblog.nl
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

Jaar van financials?

Hoewel het traditiegetrouw Alcoa is, dat het cijferseizoen aftrapt, wordt het voor handelaren pas echt interessant zodra de financials hun resultaten bekend maken. Deze week was het een drukke bedoening op Wall Street, met grootbanken zoals JP Morgan, Bank of America en Goldman Sachs die resultaten publiceerden. Sommige resultaten vielen wat tegen, maar over het algemeen presteren banken de laatste tijd erg sterk. Wordt 2013 het jaar van de financials?

Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

Japan verhoogt inflatiedoel

De Japanse centrale bank heeft zijn inflatiedoelstelling verhoogd en gaat voor onbepaalde tijd obligaties opkopen om de economische groei te stimuleren. Dat werd dinsdag bekendgemaakt.

De centrale bank streeft ernaar de inflatie zo snel mogelijk op een niveau van 2 procent per jaar te krijgen, om een einde te maken aan de aanhoudende deflatie in het land. In februari vorig jaar werd het inflatiedoel op 1 procent per jaar gezet. De nieuwe premier Shinzo Abe drong tijdens zijn verkiezingscampagne nadrukkelijk aan op een ambitieuzere doelstelling.

[...]