Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 35321 tot 35325
Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Waar gaat dit heen met Europa?

Er is een weg voorwaarts. Europa kan grote schoonmaak houden, maar ook een dergelijke saneringsoperatie zal niet werken.

In de machtige achterkamertjes van regerend Europa is al maanden een felle strijd gaande over het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM), een strijd die niet tot nauwelijks in de openbaarheid komt, maar waarvan de uitkomsten daadwerkelijk tot de val van de euro kunnen leiden en naar mijn mening zelfs moeten leiden. Zal er dan toch een dag komen dat de euro valt omdat deze van nul en generlei waarde is geworden?

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

2,8 miljoen m2 kansarme kantoren te huur

In heel Nederland staat in totaal 7,9 miljoen vierkante meter kantoor te huur. Eenderde daarvan is kansarm.

Dat blijkt uit cijfers van DTZ Zadelhoff. Die 2,8 miljoen vierkante meter kansarme kantoren komt overeen met 36 keer het enorme complex van Nationale Nederlanden bij station Rotterdam Centraal. Daar bovenop staat nog eens 3,8 miljoen vierkante meter 'kanshebbend' kantoor (het equivalent van nog eens 50 keer het NN complex in Rotterdam) te huur. 'Slechts' 1,3 miljoen vierkante meter is kansrijk. Dat is 16% van het totaal aan kantoorruimte waarvoor een huurder wordt gezocht.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

S&P: Nederland behoudt AAA-status

De nationalisatie van SNS Reaal heeft geen onmiddellijke gevolgen voor de kredietstatus van Nederland. Dat heeft kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) maandag bekendgemaakt.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Spanje goed op weg met aanpak banken

Spanje boekt goede vorderingen bij de aanpak van zijn noodlijdende bankensector. Dat concludeerde de Europese Commissie vandaag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Kitco: Lange termijn outlook voor goud blijft positief

Goud handelt al enkele weken op en neer binnen eenzelfde bandbreedte. Dit heeft analisten al meermaals verdeeld. De ene zegt dat de stijging voorbij is, de andere roept dat dit slechts een volgende consolidatie is. Kitco bekeek het plaatje op de lange termijn en zag dat een verdere stijging mogelijk is voor de goudprijs.

Op lange termijn lijkt de goudprijs nog steeds bezig met een consolidatieperiode. Belangrijk hierin is dat de goudprijs enkele weken geleden door zijn 300-daags gemiddelde zakte, maar daarna terug opwaarts corrigeerde.