Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 35326 tot 35330
Bron: Cassandraclub
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

Dure fossiele brandstoffen bedreiging voor Griekse en Duitse bossen

In Griekenland zijn de prijzen voor huisbrandolie sterk gestegen. Elektriciteit is nu 12% duurder dan vorig jaar. En ook aardgas is duurder geworden.

Om hun huis toch nog te kunnen verwarmen hakken sommige Grieken een boom om en gebruiken het hout als goedkope brandstof. Er worden al bomen gestolen uit stadsparken. En onlangs is ook de beroemde olijfboom van Plato gestolen door iemand, die geen dure fossiele brandstoffen meer kon betalen.

Ook in Duitsland komen mensen op het idee om hout uit de bossen te halen als gratis brandstof. De bossen worden niet bewaakt en een of twee bomen worden niet zo gauw gemist. Maar langzamerhand zal deze gratis brandstof populairder worden en zullen steeds meer Duitsers de bomen gaan omhakken om op de stookkosten te besparen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 21 januari 2013

Britse pond zakt naar laagste koers tegenover euro in tien maanden

Er is een valutaoorlog gaande en ook Groot-Brittannië speelt dat spel mee. De centrale bank kocht al 375 miljard aan Britse staatsobligaties op, terwijl de economie weer in een recessie dreigt weg te zakken. Het tanende vertrouwen in de valuta is af te lezen aan de zwakke koers van de munt ten opzichte van de euro.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: maandag 21 januari 2013

India trekt aan de noodrem voor import van goud

De grootste koper van goud ter wereld is India. Dit omdat het land grote hoeveelheden goud vraagt om te voldoen in de behoefte van de bevolking die goud gebruikt voor het fabriceren van sieraden. Daarnaast investeren veel inwoners in goud als belegging, vanwege de zwakke eigen valuta. Door de grote import van goud zijn er problemen met de betalingsbalans van India, waardoor de regering genoodzaakt is om aan de noodrem te trekken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 21 januari 2013

3 pro’s en contra’s voor goud

SocGen heeft een nota uit waarin het zich afvraagt of goud voor het 13e jaar op rij een stijging kan voorleggen. Het heeft daarvoor een kleine lijst gemaakt met 3 pro’s en 3 contra’s. Wat zijn de voordelen en wat zijn de bedreigingen voor de goudprijs in 2013 volgens Société Générale:

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 21 januari 2013

Spaans bankpersoneel gaat staken

Medewerkers van drie genationaliseerde Spaanse banken gaan de komende tijd staken, zo maakten de vakbonden vandaag bekend. Het bankpersoneel ziet zich geconfronteerd met duizenden ontslagen.