Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 35326 tot 35330
Bron: uvenium.nl
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Aantal mensen in de WW 77 procent hoger dan 5 jaar geleden

De afgelopen vijf jaar is het aandeel personen met WW en met bijstand toegenomen. Bij de WW is het 77 procent hoger. In de Randstad was de toename relatief groot. De bijstand nam in de periode 2008-2012 met 20 procent veel minder snel toe. In tegenstelling tot de WW was de toename vooral buiten de Randstad.

Eind juni 2012 ontvingen 277 duizend personen een WW-uitkering, ofwel 25 van elke duizend personen van 15 tot 65 jaar in Nederland. In 2008 ging het om 14 van elke duizend personen; een toename van 77 procent. De toename vond vooral plaats in de Randstad, hier verloren relatief veel mensen hun baan. Zo werd 57 procent van de faillissementen in de jaren 2008- 2011 uitgesproken over bedrijven in de Randstad, terwijl iets minder dan de helft van de bedrijven daar is gevestigd. In de periode juni 2008 tot juni 2012 nam het aandeel personen met WW daar toe met 90 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Dow Jones Industrial Average voor het eerst sinds 2007 boven 14.000

Vrijdagavond was het zover, de Dow Jones Industrial Average sloot voor het eerst sinds 2007 af boven het niveau van 14.000. De voorbode van meer goed nieuws? Daar zijn we helaas niet zeker van, de beurs is nu eenmaal een wereld waar de logica soms ver zoek is.

Wat ons verontrust is dat, alleszins toch op de beurs van New York, de man met de pet terug in aandelen belegt. Dat lijkt een positief gegeven, maar helaas is het dat niet (altijd). De particuliere belegger is namelijk niet zo’n goede benchmark om het sentiment op de beurs te meten.

Bron: reuters.com
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Analyse: Klein eiland, groot probleem: hoe Cyprus voor problemen zorgt binnen de eurozone

Just when European leaders thought they were getting to grips with three years of economic turmoil, along came Cyprus, a seemingly small problem but one that cannot be ignored.

While the Cypriot economy may be worth only 18 billion euros, making it the third smallest in the euro zone, the problems it poses are among the most complex Europe has faced, combining elements of Greece, Spain and Ireland.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Obama ziet nood aan meer belastinginkomsten

De komende jaren zijn er meer belastinginkomsten nodig om het Amerikaanse begrotingstekort terug te dringen. Dat heeft de Amerikaanse president Barack Obama gezegd tijdens een interview op de Amerikaanse televisiezender CBS. Al is het optrekken van de belastingtarieven momenteel niet aan de orde, voegde hij eraan toe.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Stijgende energiekosten: een onomkeerbare trend

De olieprijs is weer geleidelijk aan het stijgen. Dat is geen teken van ‘economisch herstel’. Het is een gevolg van het feit dat er steeds meer dollars en euro’s bij komen, terwijl de olieproduktie niet stijgt.

Maar tegelijkertijd kost het ook steeds meer energie om energie te verkrijgen.

Vroeger was oliewinning een makkie. Je boorde een gat in de grond en de olie spoot omhoog. Je hoefde maar heel weinig moeite te doen, je hoefde maar heel weinig energie te investeren. De netto-opbrengst aan energie was 80 of 100 keer zo hoog als de energie, die je had geïnvesteerd in het bouwen van een boortoren en het boren.