EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
40
kliks
23
kliks
Bron: BNR.nl
18
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 35326 tot 35330 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 21 maart 2013

De bitcoin als redding?

Something extreme is happening in Europe. Since Sunday, Bloomberg Businessweek reports a trio of Bitcoin apps have soared up Spain's download charts, coinciding with news that cash-strapped Cyprus was planning to raid domestic savings accounts to pay off a $13 billion bailout tab. “This is an entirely predictable and rational outcome for what’s happening in Cyprus,” says ConvergEx's Nick Colas. "If you want to get a good sense of the stress European savers are feeling, just watch Bitcoin prices."

The value of the virtual currency has soared almost 30 percent in the last two days. "One hundred percent of that is due to Cyprus," says Colas. "It means the Europeans are getting involved." As German economist Peter Bofinger warned in an interview with Spiegel Online: "European citizens must now fear for their money."

Lees verder op zerohedge.com
Geplaatst op: donderdag 21 maart 2013

Spaarheffing Cyprus niet meer op tafel.

Er ligt geen aangepaste versie van de omstreden belasting op spaargeld op tafel bij het crisisoverleg tussen regering en parlement in Cyprus. Dat heeft parlementsvoorzitter Yianakis Omirou donderdag gezegd.

Politici overleggen koortsachtig over een ,,plan B'' na de afwijzing eerder deze week van een plan om spaarders te laten meebetalen aan de redding van Cyprus. Het land moet een kleine 6 miljard euro bijeenschrapen om in aanmerking te komen voor 10 miljard euro aan Europese financiële steun.

Lees verder op telegraaf.nl
Geplaatst op: donderdag 21 maart 2013

Pensioenfondsen staan er beter voor

De Nederlandse pensioenfondsen zijn er vorige maand een stuk beter voor komen te staan. De gemiddelde dekkingsgraad, waar fondsen hun vermogen mee vaststellen, steeg in februari naar 104 procent.

De Nederlandse pensioenfondsen zijn er vorige maand een stuk beter voor komen te staan. De gemiddelde dekkingsgraad, waar fondsen hun vermogen mee vaststellen, steeg in februari naar 104 procent.

De dekkingsgraden zijn als gevolg van een extreem lage rente en hogere levensverwachting vorig jaar nog flink gedaald. Er zijn 68 pensioenfondsen die daarom per 1 april kortingen moeten doorvoeren op de pensioenen. De kortingen raken 5,6 miljoen Nederlanders.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 21 maart 2013

Cyprus schrapt heffing op spaargeld en richt fonds op

In Cyprus werd besloten om de omstreden heffing op spaargeld te schrappen. Er is een akkoord om een investeringsfonds op te richten, zo verklaarde de Cypriotische president.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 21 maart 2013

Miljoen huishoudens onder water begin 2011, hoeveel begin 2013 ?

Volgens het CBS woonde in januari 2011 ruim een miljoen huishoudens in een huis waarbij de marktwaarde onder de hypotheekschuld uitkwam. Sinds 2008 is het aandeel huishoudens met een woning met onderwaarde bijna verdubbeld met 13 tot 25 procent. Goed beschouwd zijn huizenprijzen pas sinds het meetpunt op 1/1/2011 echt gedaald. Sindsdien daalde de woningen met nog eens 13 procent. De vraag is dan ook  hoeveel huishoudens ondertussen in vergelijking met begin 2011 in de problemen zijn geraakt. Vooral jongeren zijn de dupe van dalende huizenprijzen. Deze leeftijdsgroep (< 40 jaar), met recent aangekochte woningen, heeft als minste kunnen profiteren van de woninghausse voor de crisis en wordt hierdoor sneller geconfronteerd met een huis dat onder water staat. Maar liefst zes op de 10 eigen woningen met onderwaarde komt voor rekening van eigenaren onder de 40 jaar. Hieronder een verdere weergave per leeftijdsgroep van huishoudens dat onder water staat.

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs