Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 35331 tot 35335
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

Dit is waarom wij in Egypte beleggen

Bill Gates, een van de rijkste personen ter wereld, investeert met zijn persoonlijk beleggingsfonds en samen met andere Amerikaanse investeerders $ 1 miljard in OCI nv, de moederholding van een Egyptisch bouwbedrijf. Het is de eerste keer dat Bill Gates investeert in Egypte.

Door de kapitaalverhoging van OCI nv kan het de resterende aandelen van dochterbedrijf Orascom Construction overnemen alsook de expansie van het bedrijf verder uitbreiden. Dit bewijst dat er hernieuwde interesse is vanuit het buitenland om te investeren in Egypte.

Bron: artsennet.nl
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

Kankercel verhongert door goud

Bepaalde vormen van lymfeklierkanker zijn mogelijk te bestrijding met behulp van kleine goudbolletjes die lijken op HDL-cholesterol. Dit concluderen wetenschappers uit Chicago na onderzoek bij muizen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

Russische goudreserve stijgt met 3,2 miljoen ounces in 2012

Er lijkt maar geen einde te komen aan de Russische koopwoede naar goud. De nieuwste cijfers lieten opnieuw een stijging van 600.000 ounces zien in de maand december 2012 in de kluizen van de centrale bank van Rusland.

Hierdoor bedraagt de totale goudaankoop van Rusland in 2012 zo’n 3,2 miljoen ounces, waardoor de totale Russische goudreserve inmiddels op 30,8 miljoen ounces zit.

En het ziet er niet naar uit dat de goudhonger van de Russen snel zal stillen. Vooral niet nu Europa op de kar van goudrepatriëring is gesprongen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

'Minder pensioenfondsen hoeven te korten'

Het aantal pensioenfondsen dat per 1 april zal gaan korten valt lager uit dan eerder was voorzien. Ook de korting zelf is lager dan verwacht.

Ongeveer 70 pensioenfondsen zullen de komende periode besluiten tot het korten van de pensioenen naar aanleiding van de cijfers over vorig jaar.

Bron: rodedeur.com
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

Dit is niet negatief bedoeld, maar

Onderstaand bericht is niet leuk maar wel realiteit. Met onze website willen we mensen tips aanreiken om te besparen en bewuster met geldzaken om te gaan.

Het probleem van de onbetaalde rekeningen is in 2012 verder gestegen. Financieel redacteur René de Monchy zet het op een rijtje.

In de groep van 18 tot 24 heeft bijna 8,5 procent problemen om zijn schulden te betalen. Maar wat voor schulden dat zijn dat is lastig te achterhalen, zegt woordvoerder Peter Hermsen. “BKR registreert kredieten en betalingsachterstanden daarop. Achterstanden op telefoonrekeningen of en ziektekosten worden niet bij BKR geregistreerd. Bij die jonge groep kunnen die best aanwezig zijn.”