Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 35331 tot 35335
Bron: beurs.nl
Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013

Kabinet moet stoppen met het frustreren van de economie

De economie kromp in 2012 met 0,9 procent, bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Vooral de politiek is als schuldige aan te wijzen. Lastenverzwaringen en grote onzekerheid zetten onnodig een rem op economische groei.

Bron: reuters.com
Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013

Goudhandel van Turkije naar Iran getroffen door nieuwe sanctie VS

ISTANBUL (Reuters) - Tighter U.S. sanctions are killing off Turkey's gold-for-gas trade with Iran and have stopped state-owned lender Halkbank from processing other nations' energy payments to the OPEC oil producer, bankers said on Friday.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013

Einde van bankschandalen nog niet in zicht

Het lijkt op een misselijkmakend spel dat bankiers spelen, schandaal na schandaal, er komt geen einde aan. Ongeveer een half jaar geleden kwam aan het licht dat meerdere grote banken de

Liborrente manipuleerden: Liborgate was geboren, zie hier

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013

Column Kees de Kort | Bye bye BRIC, welkom FISH

"Landen waarvan grote Amerikaanse institutionele beleggers zeggen dat het er wel aardig uit ziet, maar toch denken dat er grote structurele problemen in die economie zitten.""De F staat voor Frankrijk, de I staat voor Italiƫ, de S staat voor Spanje en de H staat voor Holland. Dat zijn wij. Grote institutionele Amerikaanse beleggers denken blijkbaar dat er in Nederland een aantal grote structurele onevenwichtigheden zijn. En dan doelen ze met name op de huizenmarkt en de schuldenposities. Dat lijkt allemaal wel ok te zijn. Maar iedereen kan zien dat daar ieder moment hele grote problemen kunnen komen. Dus dat zou voor grote Amerikaanse institutionele beleggers reden kunnen zijn om heel voorzichtig om te gaan met beleggen in Nederland.""Het lijkt allemaal nog rustig te zijn; het ziet er wel aardig uit. Maar onderliggend zijn er grote structurele onevenwichtigheden. En die moeten op een bepaald moment rechtgetrokken worden. Dat is niets nieuws, maar het is blijkbaar toch ook doorgedrongen in Amerika bij echt grote spelers. Het is opmerkelijk hoe lang het heeft geduurd totdat mensen zich dat gingen realiseren. Want het probleem ligt natuurlijk al jarenlang op tafel."

Bron: makelaarsland.nl
Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013

Tot 1 april 2013 hypotheek nog aan te passen

Sinds 1 januari 2013 gelden er nieuwe hypotheekregels. In december 2012 hebben nog veel huiseigenaren hun hypotheek omgezet naar een andere hypotheekvorm onder de oude hypotheekregels. Er bleek te weinig tijd te zijn voor veel huiseigenaren om de hypotheek aan te kunnen passen, dus is er extra tijd gegeven tot 1 april 2013. Nu blijkt dat er nog steeds te weinig tijd is!

De nieuwe hypotheekregels houden in dat er geen volledige keuzevrijheid meer bestaat in hypotheekvormen. De belangrijkste verandering is dat de aflossing van de hypotheek niet meer mag worden doorgeschoven naar de einddatum van de hypotheek. Dit werd in het verleden gedaan om maximaal fiscaal voordeel te behalen en om de maandlasten laag te houden. De regeling van de hypotheekrenteaftrek is te duur geworden, dus zijn er maatregelen getroffen om de zeer gunstige tegemoetkoming voor huizenbezitters te beperken voor nieuw gesloten hypotheken vanaf 1 januari 2013.