EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 35346 tot 35350
Geplaatst op: maandag 4 maart 2013

Pensioenvoorziening Amerikaanse bedrijven schiet tekort

De winstgevendheid van Amerikaanse bedrijven is na het uitbreken van de crisis weer vrij snel hersteld, maar de pensioenverplichtingen zijn nog wel een probleem. Door de lage rente daalt het rendement van de pensioenvoorzieningen bij Amerikaanse bedrijven. Het ongedekte tekort is opgelopen tot $347 miljard in 2012.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: maandag 4 maart 2013

Als u de echte omvang van de Chinese vastgoedbubbel wil kennen, moet u deze video zien

Het Amerikaanse nieuwsmagazine ’60 Minutes’ bracht deze week een reportage die de titel ‘China’s vastgoedbubbel’ meekreeg. De Chinese spooksteden zijn geen nieuws en ze werden eerder al in beeld gebracht. Maar de ware omvang van het fenomeen wordt pas echt duidelijk wanneer lege straat na lege straat, lege wijk na lege wijk en verlaten stad na verlaten stad in beeld worden gebracht.

Economen zien in de spooksteden het beste bewijs van een Chinese vastgoedbubbel. Nieuwe middenklassers kochten appartementen in de hoop dat de waarde toeneemt. Dat gebeurde de voorbije jaren, maar ook de waarde van een appartement in een spookstad, botst al snel op haar grenzen.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 4 maart 2013

Nederlanders massaal op zoek naar financieel advies

Nederlanders zijn massaal op zoek naar financieel advies. Maar liefst 4,2 miljoen keer werd de website van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) in 2012 bezocht. Een recordaantal en bijna een verdubbeling van 2011, toen de teller bleef steken op 2,4 miljoen. “De explosieve stijging geeft aan dat een grote groep het moeilijk heeft, maar ook dat steeds meer mensen bewuster met hun geld omgaan”, stelt Nibud-directeur Gerjoke Wilmink. “Door de aanhoudende economische crisis slaat de onzekerheid toe. Nederlanders proberen daarom zicht te krijgen op hun financiële situatie.”

Lees verder op metronieuws.nl
Geplaatst op: maandag 4 maart 2013

Student betaalt zich blauw aan krediet bij bank

Studenten die een studentenkrediet bij een bank afsluiten, hebben na afloop van de lening soms bijna het dubbele terugbetaald aan rente en aflossing. Dat blijkt uit berekeningen van vergelijkingssite Geld.nl. “Banken prijzen de leningen voor studenten aan als een goedkope leenvorm, maar in werkelijkheid betaalt de student zich blauw aan rente bij deze leningen”, stelt Amanda Bulthuis van Geld.nl. “Bij sommige constructies is het bedrag dat je betaalt aan rente zelfs hoger dan het totale leenbedrag. Over een studentenkrediet van 2.500 euro bij Rabobank betaal je bijvoorbeeld ruim 2.900 euro aan rente.”

Lees verder op blogspot.nl
Geplaatst op: maandag 4 maart 2013

Frankrijk zet besparingen stop

Frankrijk weigert de bevolking nog verdere besparingsmaatregelen op te leggen. Dat heeft de Franse minister van Financiën Pierre Moscovici zondag gezegd op televisie. Frankrijk had beloofd de nodige besparingen en hervormingen door te voeren om dit jaar het door de EU opgelegde maximale begrotingstekort van 3% van het bbp te respecteren. Het land gaf eerder dit jaar al toe dat dit onmogelijk is en vroeg de EU om een extensie.

Lees verder op Express.be

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs