Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 35346 tot 35350
Bron: optieblog.nl
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

Jaar van financials?

Hoewel het traditiegetrouw Alcoa is, dat het cijferseizoen aftrapt, wordt het voor handelaren pas echt interessant zodra de financials hun resultaten bekend maken. Deze week was het een drukke bedoening op Wall Street, met grootbanken zoals JP Morgan, Bank of America en Goldman Sachs die resultaten publiceerden. Sommige resultaten vielen wat tegen, maar over het algemeen presteren banken de laatste tijd erg sterk. Wordt 2013 het jaar van de financials?

Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

Japan verhoogt inflatiedoel

De Japanse centrale bank heeft zijn inflatiedoelstelling verhoogd en gaat voor onbepaalde tijd obligaties opkopen om de economische groei te stimuleren. Dat werd dinsdag bekendgemaakt.

De centrale bank streeft ernaar de inflatie zo snel mogelijk op een niveau van 2 procent per jaar te krijgen, om een einde te maken aan de aanhoudende deflatie in het land. In februari vorig jaar werd het inflatiedoel op 1 procent per jaar gezet. De nieuwe premier Shinzo Abe drong tijdens zijn verkiezingscampagne nadrukkelijk aan op een ambitieuzere doelstelling.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

Wat is de eurogroep precies?

Nu Dijsselbloem topman van de eurogroep is, resteert nog één vraag: wat is de eurogroep precies?

De eurogroep waakt over de gezamenlijke Europese munt. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën is de nieuwe voorzitter van deze steeds belangrijker wordende bijeenkomsten. Wat is en doet de eurogroep precies?

De eurogroep is het regelmatige overleg van de ministers van Financiën van de 17 eurolanden. De aparte vergadering is er eind jaren 90 gekomen omdat er onder de toekomstige eurolanden behoefte was om economisch beleid te bespreken in aanloop naar de invoering van de gemeenschappelijke munt in 2002.

[...]

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

'Aanbod olie stijgt dit jaar'

Morgan Stanley verwacht dat de OPEC-productie met 713.000 vaten per dag stijgt, onder aanvoering van een toename van 265.000 vaten uit Irak.

Nieuwe projecten in Angola en Nigeria voegen nog eens 187.000 vaten toe. De OPEC handhaafde iets meer dan een maand geleden de doelstelling om 30 miljoen vaten olie per dag te produceren.

Bron: hln.be
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

Mondiale werkloosheid blijft stijgen in 2013

Volgens de experten van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) zal het aantal werklozen wereldwijd opnieuw stijgen in 2013. De ILO vreest op 5,1 miljoen bijkomende mensen zonder werk af te klokken. Dat zou het mondiale aantal werklozen op meer dan 202 miljoen brengen.