Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 3536 tot 3540
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 14 december 2016

Aandelenmarkt Venezuela door het dak

Nergens in de wereld zijn aandelen dit jaar zo hard gestegen als in Venezuela. Stond de Caracas Stock Exchange begin dit jaar op bijna 15.000 punten, nu staat de index ruim boven de 36.000, een stijging van 149%. Beleggers betalen steeds hogere bedragen voor aandelen, die als een soort veilige haven gezien worden. De vlucht richting aandelen is kenmerkend voor een hyperinflatie, terwijl het eigenlijk helemaal geen goede veilige haven is.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 14 december 2016

Zal Australie het $100 biljet afschaffen?

Het bankbiljet van honderd Australische dollar is mogelijk het volgende slachtoffer in de wereldwijde ‘war on cash’. De Australische minister van Financiën Kelly O’Dwyer zei woensdag op ABC Radio dat de regering wil onderzoeken in hoeverre de bankbiljetten van $100 gebruikt worden om belastingen te ontduiken.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 14 december 2016

Iran en Rusland willen in eigen valuta handelen

Rusland en Iran willen het gebruik van hun eigen valuta in de onderlinge handel promoten door de Russische roebel en de Iraanse rial direct verwisselbaar te maken. Dat verklaarde Andrey Melnikov, woordvoerder van de Russische centrale bank, onlangs tegenover Sputnik. Moskou en Teheran willen meer samenwerking op economisch gebied en dat betekent dat er meer in de eigen valuta gehandeld moet worden.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 14 december 2016

Geldhoeveelheid India ruim 40% gedaald

Het dagelijkse leven in India wordt volledig ontregeld door het verbieden van twee populaire bankbiljetten. Alle biljetten van 500 en 1.000 roepie moeten voor het einde van dit jaar ingeleverd worden, terwijl deze 86% van de totale hoeveelheid cash geld vertegenwoordigen. In een economie die voor meer dan 90% op contant geld vertrouwt is dat een regelrechte ramp.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 14 december 2016

Militaire uitgaven: recorddecennium op komst

Het studiebureau IHS Markit publiceert dinsdag zijn jaarlijks ‘Jane’s Defence Budgets’-rapport inzake de militaire uitgaven in de wereld. Na een tijdelijke groeivertraging in 2015, wordt 2016 opnieuw een absoluut recordjaar, concludeert de studie. De Verenigde Staten voeren met meer dan 622 miljard dollar aan uitgaven de ranglijst aan. De nummer 2 China volgt op geruime afstand met minder dan 192 miljard. Op de plaatsen drie, vier en vijf volgen dan respectievelijk het VK, India en Saoedi-Arabië. De Russische Federatie is een van de weinige landen die zijn budget verkaagde en tuimelt daardoor uit de top 5.