Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 35351 tot 35355
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013

Ex-topman oudste bank ter wereld opgepakt

De Italiaanse politie heeft vandaag Gianluca Baldassarri, de vroegere financiële topman van de bank Monte dei Paschi, opgepakt. Hij is de eerste persoon die is aangehouden in het schandaal over de oudste bank ter wereld.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013

Griekse arbeiders nemen heft in eigen handen en heropenen fabriek

De werknemers van Viomichaniki Metalleutiki (Vio.Me), een fabriek van constructiematerialen in Thessaloniki, waren het beu om slecht behandeld te worden door hun bazen, maar weigerden ook om in werkloosheid te belanden. Daarom besloten zij, gesteund door sociale organisaties, om de failliete fabriek die door de eigenaren was achtergelaten op eigen houtje te heropenen. Zo geschiedde: op dinsdag 12 februari is de productie van Vio.Me weer gestart.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013

Verborgen inflatie

We’ve had an endless series of products whose ingredients have been cheapened in order to maintain the price. Consumers won’t be able to taste the difference, the theory goes. So, as the horse-meat lasagna scandal in Europe is spiraling beautifully out of control, we’re now getting hit where it hurts: Maker’s Mark is watering down its bourbon.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 februari 2013

Centrale banken kopen op grote schaal goud

Hoe komt het dat de goudprijs maar niet in beweging komt? Van de centrale banken hangt het zeker niet af, want die kochten vorig jaar de grootste hoeveelheid goud in bijna 50 jaar. Eén en ander blijkt overduidelijk uit de cijfers die door de World Gold Council (WGC) vandaag werden bekendgemaakt.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: donderdag 14 februari 2013

Olieprijs tot 40 procent lager door schalierevolutie

PwC heeft in het onderzoek gekeken naar de potentiële impact van de toekomstige productiegroei van schalieolie. Hieruit blijkt dat de wereldwijde impact van schalieolie de komende twintig jaar zorgt voor lagere olieprijzen, een hoger wereld-bbp en veranderende geopolitieke verhoudingen.

In potentie kan het wereldwijd opgetelde bruto binnenlands product de komende twee decennia als gevolg van de schalierevolutie toenemen met 2,7 biljoen dollar. Deze toename staat ongeveer gelijk aan de totale economie van het Verenigd Koninkrijk.