Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 35351 tot 35355
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 1 februari 2013

Hallucinante faillissementscijfers in januari

In januari gingen in België 1.147 bedrijven over de kop. Dat is een stijging met 40,4 procent tegenover januari vorig jaar, toen met 817 faillissementen al een record voor de maand januari sneuvelde. Dat meldt handelsinformatiekantoor Graydon, dat spreekt van "hallucinante" cijfers.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 1 februari 2013

Komen we nu al in een nieuwe Bull cyclus?

Sinds 2009 hebben de Amerikaanse aandelen er al een mooi rit opzitten. Maar sinds het begin van de decennium trappelen we nog steeds ter plaatse. Volgens vele analisten zitten we nog steeds in een cyclische berenmarkt (Bearmarket), maar Fidelity portfolio manager Jurrien Timmer denkt dat we binnenkort een nieuwe stierenmarkt (bull market) gaan betreden.

Jurrien Timmer baseert zich op gegevens van de S&P 500 die teruggaan tot 1871. Volgens de geschiedenis duren periodes met een lage return gemiddeld 14,5 jaar. De huidige berenmarkt zit al aan 13 jaar. Het einde lijkt dus in zicht.

Het rapport suggereert in ieder geval dat het ergste misschien wel een achter de rug zou kunnen zijn. Ze raden dan ook aan om niet te defensief meer te zijn in je portefeuille.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 1 februari 2013

Dan Norcini: “Zilver dicht bij een GIGA short squeeze”

Trader Dan Norcini voorspelt een enorme short squeeze als zilver terug door $ 32,50 breekt. Bij die doorbraak zal er een nieuw momenten ontstaan en zullen er vele speculatieve shorts omgedraaid moeten worden wat een giga short squeeze in gang zal zetten. Een doorbraak van $ 32,50 is de perfecte voedingsbodem voor een nieuwe sterke uptrend zoals we dat gezien hebben bij platina en palladium.

Er is een eerste hand speculatieve short bij $32,50 volgens Norcini, en dit zijn zwakke handen. Deze short squeeze zal zilver snel $ 2 hoger brengen. Als zilver dan $ 34,50 doorbreekt, ontstaat er pas echt een grote short squeeze. Deze short covering kan zilver ineens tot $ 40 katapulteren.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 1 februari 2013

SNS Reaal genationaliseerd

Vandaag is SNS Reaal genationaliseerd, een ingreep die de Staat direct €3,7 miljard zal kosten. Daarnaast wordt er een lening van €1,1 miljard en een garantie van €5 miljard verstrekt om de activiteiten van de bank voort te kunnen zetten. Aandeelhouders en sommige obligatiehouders zijn onteigend. De staatsschuld groeit met 1,6 procentpunt als gevolg van deze ingreep.

Bron: ad.nl
Geplaatst: vrijdag 1 februari 2013

Begrotingstekort en staatsschuld krijgen flinke knauw

De nationalisatie van SNS Reaal heeft negatieve gevolgen voor de financiële positie van de overheid. Dat blijkt uit informatie die het ministerie van Financiën vrijdag verstrekte.

Het overheidssaldo verslechtert door de reddingsoperatie in 2013 met 0,6 procent. De staatsschuld loopt met 1,6 procent op. De kosten voor de Staat van de nationalisatie bedragen 3,7 miljard euro. Daarnaast worden voor 1,1 miljard euro aan leningen verstrekt en voor 5 miljard euro aan garanties.