EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 35366 tot 35370 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: zondag 24 maart 2013

Vertrouwen ondernemers in Brusselse regering kalft verder af

Slechts 15 procent van de Brusselse ondernemers heeft nog vertrouwen in de Brusselse regering. Dat blijkt uit een enquête van Brussels Enterprises Commerce and Industry (BECI). Daarmee is het vertrouwen van de Brusselse ondernemers in de gewestregering tot een absoluut dieptepunt teruggezakt. Amper 1 procent geeft aan nog steeds veel vertrouwen te hebben in de Brusselse regering, terwijl 14 procent nog enige vorm van vertrouwen zou koesteren. Tweeënhalf jaar geleden had 30 procent van de ondervraagden nog altijd vertrouwen in de Brusselse regering, maar dat cijfer is sindsdien stelselmatig gedaald. Ook de tevredenheid over het economische beleid daalde tijdens die periode van 45 procent naar 30 procent. Gevraagd wordt vooral dat de sociale en fiscale lasten zouden worden afgebouwd, terwijl ook gevraagd wordt naar meer subsidies. Tegelijkertijd is volgens de ondernemers een verbetering van het onderwijs noodzakelijk om de hoge werkloosheid te kunnen keren. (MH)

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: zondag 24 maart 2013

The Economist: Nederland moet niet meer bezuinigen

Dat betoogt The Economist in een opinie-artikel over de stand van ons land. 'Nederland zakt steeds verder weg in het economische moeras. Als Nederland over de grenst kijkt, ziet het dat de economie in Duitsland wel groeit en vraagt het zich af wat er in eigen land mis is gegaan.'

Lees verder op bnr.nl
Geplaatst op: zondag 24 maart 2013

‘China moet hervormen voor economische groei’

China moet grootscheeps hervormen om de economie op peil te houden. En dat betekent ook dat de overheid minder moet controleren.

Dat zei een anonieme Chinese topambtenaar zondag tegen persbureau Reuters. 

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: zondag 24 maart 2013

Van de Cloot: Crisis duurt nog minstens zeven jaar

De economische crisis duurt nog minstens zeven jaar. Dat zegt econoom Ivan Van de Cloot van Itinera in de krant De Zondag. "We zijn nu de excessen van meer dan dertig jaar overdrijven aan het uitzweten. En de waarheid is dat dit nog tijd zal vergen", klinkt het.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: zondag 24 maart 2013

Akkoord over taks op spaargeld Cyprus

De zogenoemde trojka zou het met Cyprus eens geworden zijn over een heffing van 20 procent op spaartegoeden boven 100.000 euro bij de Bank of Cyprus. Bij andere geldinstellingen zou dat 4 procent moeten worden. VTM-journalist Jelle Frencken volgt de situatie in Cyprus op de voet, hij legt uit wat dit akkoord betekent. Vertegenwoordigers van de trojka, die bestaat uit de Europese Unie (EU), de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF), overleggen zaterdag met Cyprus over een reddingsplan voor het eiland, dat afstevent op een faillissement. Genationaliseerde pensioenfondsen hebben in het plan vooralsnog geen rol. Cyprus ging de gesprekken in met het idee om 25 procent te heffen op de tegoeden boven 100.000 euro bij de Bank van Cyprus. De heffing op spaartegoeden is een van de belangrijkste punten in het overleg en tevens het meest omstreden onderwerp. Het Cypriotische plan om pensioengelden te gebruiken, zou zijn tegengehouden door Duitsland. Cyprus moet voor maandag aantonen dat het zelf 5,8 miljard euro kan bijdragen aan de reddingsoperatie. Als dat niet lukt, draait de ECB de geldkraan voor de wankelende banken dicht en dreigt een bankroet. Zondagavond vergaderen de EU-ministers van Financiën in de eurozone, de eurogroep, in Brussel over Cyprus. Daarna komt het Cypriotische parlement bijeen om over de voorstellen te debatteren.

Lees verder op hln.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs