EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
30
kliks
29
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
26
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 35371 tot 35375
Geplaatst op: vrijdag 22 februari 2013

KPMG: 'Alleen banken met een sterke balans gaan overleven'

"Het wereldwijde speelveld van de banken zal de komende jaren gedomineerd worden door een handvol zeer grote banken die beschikken over een zeer sterke balans en een wereldwijde kapitaalmarkt dekking. Als gevolg van de omvangrijke hervormingen die de banken te wachten staan op het gebied van liquiditeit, kapitaal, systeemrisico, supervisie, ondernemingsbestuur en bestuursbeloning, ervaren de ondernemingen wereldwijd een steeds grotere druk om te voldoen aan de eisen van de nieuwe regelgeving. Deze druk heeft ingrijpende gevolgen voor het bankenlandschap. Vooral minder grote banken die een vergelijkbare sterke balans en deskundigheid van ieder marktsegment ontberen, zullen het moeilijk krijgen om tegen de grote jongens op te boksen", zegt Age Lindenbergh, partner bij KPMG Financial Services.

"Het aantal 'second tier' banken zal dan ook zowel in de breedte als in aantal fors inkrimpen. Daarnaast zal het aantal 'challenger banken' dat zich op de markt begeeft lager zijn dan verwacht."

Lees verder op blogspot.nl
Geplaatst op: vrijdag 22 februari 2013

Tilburg gaat winkeliers zondag controleren

TILBURG - Tilburg gaat zondag optreden tegen winkeliers die geopend zijn. De gemeente heeft dat vrijdag aangekondigd.

De rechter bepaalde 3 weken geleden dat Tilburg winkeliers ten onrechte de kans heeft gegeven om elke zondag open te gaan. Na de uitspraak heeft de gemeente echter niet actief gecontroleerd.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 22 februari 2013

Brussel ziet herstel eurozone in 2014

De Europese Commissie maakte vandaag bekend in 2014 een economische groei van 1,4 procent te verwachten in de eurozone. Dit jaar wordt het bruto binnenlands product nog met 0,3 procent gedrukt door de inspanningen in tal van lidstaten om de begroting op orde te brengen. In november vorig jaar werd nog gerekend op een groei van 0,1 procent dit jaar.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: vrijdag 22 februari 2013

Economisch herstel IJsland is mythe

Zoals er Fransen zijn die de kritiek op de arbeidsmoraal van de Franse arbeider en de zorgen over hun economie in het algemeen beamen, zijn veel IJslanders de lof van buitenlanders op het herstel van hun economie zat. Een leuk sprookje, die door economen als Paul Krugman bewierookte Wonderbaarlijke Wederopstanding. Maar met de werkelijkheid heeft het weinig te maken en daarom groeit bij IJslandse ondernemers en werknemers de frustratie.

Een van die IJslanders is Hilmar Petursson, CEO van IJslands grootste IT-bedrijf CCP. 'De economische kuur is onderdeel geworden van de kwaal,' zegt Petursson in een Reuters-reportage over IJsland, doelend op de kapitaal-controle door de staat. 

Lees verder op ftm.nl
Geplaatst op: vrijdag 22 februari 2013

Steeds meer mensen lopen achter met hypotheek

AMSTERDAM - Het aantal mensen met een hypotheekachterstand is in een jaar tijd met bijna een kwart gestegen.

Dat blijkt vrijdag uit cijfers van het Bureau Krediet Registratie (BKR). Vorige maand noteerde BKR ruim 77 duizend wanbetalers, tegenover bijna 69 duizend in juli 2012. Het gaat om huiseigenaren die meer dan vier maanden achterlopen met het betalen van hun hypotheek.

Lees verder op nu.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs