Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 35371 tot 35375
Bron: zerohedge.com
Geplaatst: vrijdag 1 februari 2013

VS: record brandstofprijzen aan de pomp - in februari

Between Hess' plant closing and scheduled maintenance, the squeeze appears to be on the refining space and wholesale gasoline prices are smashing higher. Along with flares in geopolitical risk (Ankara today and Israel/Syria earlier in the week) driving underlying crude prices,  Gas prices (at the pump) are surging - to record highs for the first week of February as per AAA, hitting an all time high of $3.465 for this day and just surpassing last year's price of $3.455; and based on where wholesale prices are (given the lag), we could be seeing $4.00 gas at the pump in the next few weeks.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 1 februari 2013

“Oude wijn in nieuwe zakken”

Het nieuwe jaar is in de US gestart zoals het oude is geëindigd: de tewerkstelling groeide in januari, maar niet aan een voldoende hoog tempo om de werkloosheid noemenswaardig te doen dalen. De nonfarm payrolls groeiden in de eerste maand van het jaar met 157.000.

De werkloosheid nam echter opnieuw toe: 7,9 % in plaats van 7,8 %. Dit nieuws zal niet volstaan om de Fed er toe te brengen haar monetaire politiek te herzien. De januari-cijfers waren maar zus-en-zo, maar daar stond dan wel tegenover dat die voor oktober en november door het Bureau of Labor Statistics naar boven werden aangepast.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 1 februari 2013

Euro klimt verder

De euro bereikte aan het einde van de middag een waarde van 1,3691 dollar en was daarmee ruim 1 cent meer waard dan aan het slot van de Europese beurshandel op vrijdag. De euro begon de week op 1,3460 dollar en was aan het begin van het jaar circa 1,32 dollar waard.

Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 1 februari 2013

Dow Jones voor eerst sinds 2007 door de 14.000

De toonaangevende Dow Jones-index in New York is vrijdag kort na de opening gestegen tot een stand van 14.000,97 punten.

Het is voor het eerst sinds oktober 2007 dat de Dow Jones-index door de grens van 14.000 punten breekt. De stemming op de beurs werd gesteund door een per saldo positief rapport over de Amerikaanse banenmarkt. Ook de cijfers over het consumenenvertrouwen en de bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie waren beter dan verwacht. Daarnaast kwamen Dow-fondsen als ExxonMobil en Chevron met sterke kwartaalresultaten naar buiten.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 1 februari 2013

Wat u moet weten over de nationalisatie van SNS

Wat u moet weten over de nationalisatie van SNS