Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 35391 tot 35395
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Ben Bernanke aan Oprah Winfrey: “Ik heb jarenlang doping toegediend”

De bekentenis van Lance Armstrong over zijn dopinggebruik heeft overal in de wereld nogal wat commentaren losgeweekt. Armstrong bekende op de zetel bij Oprah Winfrey nogal makkelijk dat hij zijn 7 Tourzeges aan doping te danken heeft. De details waar iedereen op zat te wachten kregen we echter niet te horen.

Tyler Durden van Zerohedge stelt nu een nieuwe versie van de show van Oprah Winfrey voor, waarbij ditmaal de FED-president op de zetel mag komen zitten. Het scenario zou er als volgt uit kunnen zien: Ben Bernanke aan Oprah Winfrey: “Ik heb jarenlang doping toegediend”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Terugval US-economie is een ‘eenmalige uitglijder’

De economie in de US is vorige maand met 0,1 % gekrompen. Dit was een verrassing, in zoverre dat zelfs het heel wat economen de wenkbrauwen deed fronsen. Moeten we ons over dit cijfer al dan niet zorgen maken? Misschien is het nog wat vroeg om daar al iets zinnigs over te zeggen.

Op CNBC maakte Jim Cramer zich weinig zaken over het bbp-cijfer. In “Squawk on the Street” legde hij uit waarom hij op beide oren blijft slapen. In de 3 maanden tussen 1 oktober en 31 december waren er volgens Cramer zoveel bedrijven die, op basis van de bedrijfsresultaten, groeiden, dat de terugval met 0,1 % niets anders dan een ‘One-Off Number’ kan zijn, een eenmalige uitglijder dus.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Griekse boeren komen massaal op straat

In heel Griekenland komen de boeren met hun tractoren op straat om te eisen dat een aantal besparingsmaatregelen die de Griekse regering aan de sector heeft opgelegd, ongedaan worden gemaakt. Als de regering niet aan de eisen tegemoet komt, dreigen de boeren de Griekse snelwegen te blokkeren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Taiwan, Korea en China vuren waarschuwingsschoten af in valutaoorlog

Wie er niet op let, zal het misschien niet meteen zien. Buiten woedt er een valutaoorlog die dreigt te escaleren. Nu heeft het verleden ons geleerd dat ‘currency wars’ uiteindelijk weinig of niets opbrengen, de winst van de ene is het verlies van de andere.

Schuldige is in dit geval op de 1ste plaats Japan, de Bank of Japan is er op een zeer agressieve manier in geslaagd om de koers van de Yen met meer dan 10 % omlaag te duwen. Maar dat is sommige handelspartners in het verkeerde keelgat geschoten, zij dreigen met actie.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Dé Grafiek van het (4e) Kwartaal: $312 miljard (extra) schuld en -$5 miljard BBP 'groei'

What was it about the law of diminishing Fed stimulus returns again? But don't worry: "the market is up." Because if $165 billion in Q4 stimulus could not even generate a positive GDP return, at least it sent the Russell 2000 soaring.