Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 35396 tot 35400
Bron: parool.nl
Geplaatst: vrijdag 1 februari 2013

Pensioenfonds ABP gaat uitkering definitief verlagen

ABP, het grootste pensioenfonds van Nederland, gaat definitief de pensioenen per 1 april met 0,5 procent verlagen. Mogelijk moeten de pensioenen in 2014 nog verder worden gekort. Dat heeft het ambtenarenpensioenfonds vrijdag bekendgemaakt.

'De verlaging van het pensioen bij ABP is een pijnlijk en moeilijk besluit geweest. Ik ben me ervan bewust dat dit voor onze deelnemers heel teleurstellend is. Ik snap dat het voor deelnemers lastig te begrijpen is dat we ondanks goede beleggingsresultaten toch een verlaging van 0,5 procent moeten doorvoeren', zegt ABP-voorzitter Henk Brouwer. Het fonds liet half december al weten dat de pensioenen voor ambtenaren en onderwijspersoneel zeer waarschijnlijk verlaagd zou moeten worden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 1 februari 2013

Senaat VS ook akkoord met schuldplafond

De Amerikaanse Senaat heeft donderdag groen licht gegeven voor de tijdelijke verhoging van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid.  

Daardoor kan de overheid doorgaan met lenen tot 19 mei.

Eerder deze maand kreeg het voorstel voor de verhoging al genoeg stemmen in het Huis van Afgevaardigden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 1 februari 2013

S&P verhoogt kredietstatus Californië

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft donderdag de kredietstatus van de Amerikaanse staat Californië verhoogd. 

Het is voor het eerst sinds 2006 dat de rating van de door financiële problemen geplaagde 'Golden State' verbetert.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 1 februari 2013

Hervorming IMF loopt vertraging op

De lidstaten van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zijn er nog niet in geslaagd een compromis te sluiten over de manier waarop opkomende economieën een zwaardere stem in het bestuur van het fonds kunnen krijgen. 

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: vrijdag 1 februari 2013

870.000.000 mensen lijden nog altijd honger in de wereld. Niemand die er van wakker ligt. Of toch: Olivier De Schutter is sinds mei 2008 de speciale VN-rapporteur voor het recht op voedsel. Hij probeert de wereld ervan te overtuigen dat het anders kan. Want het globaal hongerprobleem is geen noodlot of het gevolg van een tekort aan voedsel. Wel van een mank lopende wereldeconomie waarbij het fundamentele recht op voedsel voor velen een toekomstdroom blijft