Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 3541 tot 3545
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 13 december 2016

Amerika: Een basisinkomen wordt onvermijdelijk dankzij deze trend

Indien Trump ook een tweede ambtstermijn weet te veroveren, zullen we hem aan de macht kunnen zien tot 2024. Tegen die tijd echter zijn robots en kunstmatige intelligentie dusdanig tot ontwikkeling gekomen dat het de Amerikaanse arbeidsmarkt voor een groot deel heeft overgenomen. Trump staat hier een gigantische uitdaging een dergelijke tragedie te voorkomen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 13 december 2016

Finse parlement zet licht op groen voor basisinkomen van 560 euro

Het Finse parlement geeft groen licht voor een test met een basisinkomen van 560 euro per maand bij 2.000 werklozen. Dat basisinkomen zou uiteindelijk aan alle burgers toegekend kunnen worden zonder voorwaarden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 13 december 2016

Tijdperk van ‘monetary easing’ voorbij?

De afgelopen jaren werd er door de centrale banken van de grootste economieën ter wereld een uitzonderlijk soepel monetair beleid gevoerd om de economische groei te ondersteunen en aan te wakkeren. Nu er duidelijke signalen van herstel merkbaar zijn, staat een verkrapping van het beleid voor de deur en zal er in de toekomst minder gestimuleerd worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 13 december 2016

UniCredit schrapt 14.000 banen. Heeft 14 miljard nodig aan vers geld.

De Italiaanse banken staan op omvallen. Dat is al sinds het uitbreken van de eurocrisis zo. Te vaak wordt de indruk gewekt dat de financiële sector in Italië pas is beginnen bibberen na het Renzi-referendum van een week geleden. Niets is minder waar.

Tot 40 procent van de Italiaanse uitstaanden schulden zullen moeten afgeschreven worden, wegens ‘rommelstatus’ en ‘toxisch’. Vooral in Zuid-Europa stellen zich grote problemen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 13 december 2016

In deze sectoren werken de meeste miljardairs

In welke sector moet je werken om het meeste kans te maken op de grote jackpot? Miljonair worden kan iedereen … althans iedereen die het écht wilt. Maar écht rijk worden is maar weinigen gegeven. Wil jij kans maken om gigantisch rijk te worden, kun je maar best je carrière kiezen in een van de volgende sectoren.

Er is geld genoeg in de wereld, er is enkel een tekort aan mensen die groot genoeg denken (Grant Cardone). Het is mogelijk om miljonair te worden in elke industrie, van olie tot frisdrank, maar sommige sectoren geven je meer kans dan andere.