Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 35406 tot 35410
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 19 januari 2013

Overzicht goud- en zilvermarkt (week 3)

De prijzen van goud en zilver gingen de afgelopen week weer omhoog. Goud werd netto 1,46% duurder, de zilverprijs steeg met zelfs 4,8%. De zilverprijs werd mogelijk opgestuwd door de aankoop van 571 ton zilver door het SLV ETF. De EUR/USD bleef vrij vlak.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 19 januari 2013

Schuldenplafond VS mogelijk tijdelijk omhoog

De Republikeinen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zijn mogelijk bereid een verhoging van het schuldenplafond voor de duur van 3 maanden te slikken.

Als de Democraten die tijd benutten om een begroting door de Senaat te loodsen waarin flink wordt bezuinigd. Dat heeft fractieleider Eric Cantor vrijdag bekendgemaakt.

De Verenigde Staten bereiken naar verwachting half februari de wettelijke grens die gesteld is aan de staatsschuld. Verhoging van het schuldenplafond is alleen mogelijk als beide kamers van het Congres akoord gaan.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: vrijdag 18 januari 2013

Fed zag pas laat bedreiging in huizencrisis

De toestand op de financiële markten was wel het hoofdthema van een bestuursvergadering van de Fed op 7 augustus 2007. De bestuurders besloten evenwel dat er onvoldoende aanwijzingen waren dat een ernstige crisis aanstaande was. Nog geen 3 dagen later moest de Fed voor het eerst ingrijpen door extra liquiditeit in de financiële markten te pompen.

De escalatie van de problemen op de woningmarkt vormde een jaar later de aanzet tot een wereldwijde financiële crisis. De effecten van die crisis en de recessie die er het gevolg van was, werken nog altijd door.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 18 januari 2013

Griekse schuld blijft te hoog zonder nieuwe steun van EU

Zonder "rechtstreekse transfers van de Europese Unie voor de Griekse begroting", zal de Griekse schuld te hoog blijven. Dat meent Poul Thomsen, de plaatsvervangende directeur voor Europa van het IMF. Volgens Thomsen heeft de Europese Unie zich daartoe in december geëngageerd.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 18 januari 2013

Chinese yuan steeds populairder voor internationale betalingen

De Chinese munt, die zowel yuan als renminbi genoemd kan worden, wint de laatste jaren aan populariteit. Binnen het internationale SWIFT betalingssysteem steeg de Chinese valuta van de 20e naar de 14e plaats begin augustus 2012. De munt staat nu boven de Deense kroon en onder de Russische roebel in de ranglijst van meestgebruikte valuta. De eerste plaats wordt ingenomen door de euro, de Amerikaanse dollar neemt de tweede plaats in.