Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 35416 tot 35420
Bron: beursduivel.be
Geplaatst: vrijdag 18 januari 2013

Zilver gaat weer glanzen

Actieve grondstofbeleggers mogen weer in hun handen wrijven. De weekgrafiek van Zilver verbetert aanzienlijk deze week, zodat ik een nieuwe koopconditie kan afgeven. Met deze voortgang verschijnt volgende week ook een UP signaal in mijn CN Dashboard. Ik zal aan de hand van de weekgrafiek toelichten wat de positieve ontwikkelingen zijn en tevens het meest waarschijnlijke scenario beschrijven. U wilt immers weten wat het stijgingspotentieel is, nietwaar?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 januari 2013

Hocus, pocus, pas en het Amerikaanse schuldenplafond is opgelost

The Platinum Coin Meets Goldfinger, zo heette het scenario dat wekenlang de markten in de US in haar ban hield. Waar kwam het op neer? Heel eenvoudig de US Treasury zou een platina munt met een waarde van 1 miljard dollar slaan en klaar zou kees zijn.

Of toch niet? Er ontspon zich een ellenlange discussie over het al dan niet wettelijk zijn van dergelijke maatregel. Eerst leek het wel te kunnen, dan weer niet. Het spreekt vanzelf dat het slaan van een platina munt wel een heel eenvoudige oplossing voor het schuldenberg (debt ceiling) zou aanreiken.

Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 18 januari 2013

Olievraag neemt sterker toe dan gedacht

De opleving van de Chinese economie zorgt dit jaar voor een sterkere groei van de vraag naar olie dan eerder werd gedacht. Dat stelde het Internationaal Energie Agentschap (IEA) vrijdag.

Het agentschap, dat wordt geleid door de Nederlandse ex-minister Maria van der Hoeven, verwacht nu dat er in 2013 dagelijks 90,8 miljoen vaten olie nodig zijn. Dat zijn 240.000 vaten meer dan eerder werd voorspeld. De nieuwe voorspelling wijst erop dat er dit jaar 1 procent meer olie wordt verbruikt dan in 2012.

[...]

Bron: niburu.co
Geplaatst: vrijdag 18 januari 2013

De Duitsers kunnen lang wachten op hun goud

Duitsland, althans hun Bundesbank, heeft deze week een belangrijk signaal afgegeven.

Door het terughalen van een deel van haar goud uit New York wordt duidelijk dat ook Centrale Banken onderling elkaar niet meer vertrouwen.

Ondanks alle geruststellende geluiden die de Bundesbank maakte over hoe écht niemand zich zorgen hoefde te maken over de geweldige hoeveelheid Duits goud die ligt opgeslagen bij ondermeer de FED (Amerikaanse Centrale Bank) in New York, is er deze week tóch het verrassende bericht dat Duitsland het alnog maar beter vindt om in ieder geval een groot deel van dat goud terug te halen naar Frankfurt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 januari 2013

“Olieprijs kan deze zomer naar 150 dollar”

Goldman Sachs is opvallend bullish voor de oliemarkt. De energiespecialist van deze Amerikaanse bank trekt zich niets aan van alle heisa rond schaliegas en –olie in de US en andere delen van de wereld. Die schalietoestanden zouden een voorbijgaand fenomeen zijn.

Jeffrey Currie, head commodity research bij Goldman Sachs en één van de grootste oliespecialisten, kwam vannacht met een opvallende voorspelling. Hij voorspelt niet meer of niet minder dan dat een vat WTI (de Amerikaanse variëteit maw) tegen de zomer 150 dollar zal kosten.