Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 35416 tot 35420
Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Griekse boeren komen massaal op straat

In heel Griekenland komen de boeren met hun tractoren op straat om te eisen dat een aantal besparingsmaatregelen die de Griekse regering aan de sector heeft opgelegd, ongedaan worden gemaakt. Als de regering niet aan de eisen tegemoet komt, dreigen de boeren de Griekse snelwegen te blokkeren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Taiwan, Korea en China vuren waarschuwingsschoten af in valutaoorlog

Wie er niet op let, zal het misschien niet meteen zien. Buiten woedt er een valutaoorlog die dreigt te escaleren. Nu heeft het verleden ons geleerd dat ‘currency wars’ uiteindelijk weinig of niets opbrengen, de winst van de ene is het verlies van de andere.

Schuldige is in dit geval op de 1ste plaats Japan, de Bank of Japan is er op een zeer agressieve manier in geslaagd om de koers van de Yen met meer dan 10 % omlaag te duwen. Maar dat is sommige handelspartners in het verkeerde keelgat geschoten, zij dreigen met actie.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Dé Grafiek van het (4e) Kwartaal: $312 miljard (extra) schuld en -$5 miljard BBP 'groei'

What was it about the law of diminishing Fed stimulus returns again? But don't worry: "the market is up." Because if $165 billion in Q4 stimulus could not even generate a positive GDP return, at least it sent the Russell 2000 soaring.

Bron: fok.nl
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Stakers bestormen ministerie Athene

Demonstranten van een communistische vakbond in Griekenland zijn woensdag het ministerie van werkgelegenheid in Athene binnengedrongen. Daar stuitten zij op de oproerpolitie, die de betogers met traangas probeerde te verjagen.

De protestactie van de vakbondsleden was gericht tegen voorgenomen hervormingen van het pensioensysteem. Zeker één persoon moest in het ziekenhuis aan verwondingen worden behandeld. Twintig demonstranten zijn aangehouden.

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Middelkoop: China koopt veel goud om yuan sterker te maken

Uit een rapport van centrale bankiers blijkt dat China een enorme fysieke goudvoorraad aan het opbouwen is. Volgens James Rickards, een Amerikaanse bankexpert, komt China binnenkort met een aankondiging dat de goudreserves minimaal zijn verdrievoudigd.

[...]