Nieuws / Artikelen met het woord

57852 artikelen gevonden. Artikel 35421 tot 35425
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Zerohedge: Dit is de reden waarom goud en Europese aandelen achterblijven op de VS

Het zal de aandachtige lezer niet ontgaan zijn. Goud zit al maanden in een zijwaarts handelspatroon. Maar ook Europese aandelen zitten opnieuw in de hoek waar de klappen worden uitgedeeld.

Hoe heeft dit alles verband? Zerohedge kwam tot een opmerkelijke vaststelling. Sinds de aflossing van de LTRO programma’s in Europa is het balanstotaal van de belangrijkste globale centrale banken aan het krimpen.

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Geithner werkt aan boek over kredietcrisis

Timothy Geithner, die vorige maand zijn functie van minister van Financien van de VS neerlegde, gaat een boek schrijven over de aanpak van de kredietcrisis van 2008, meldt persbureau Bloomberg.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Dow/Gold doorbreekt neerwaarts trendkanaal

De Dow/Gold ratio wordt gebruikt om te bekijken hoe de Dow Jones presteert in echt geld, met andere woorden in goud en niet in dollars. Dit geeft een totaal ander beeld. In goud zit de Dow Jones al 13 jaar in een berenmarkt. Maar daar lijkt precies verandering in te komen.

Goudkevers zullen het niet graag zien, maar de Dow/Gold ratio heeft zijn neerwaartse trend opwaarts doorbroken. In 1999 had je nog 44,8 ounces goud nodig om 1 keer de Dow Jones te kopen. Dertien jaar later was dit gezakt naar 6 à 7 ounces goud.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Mario Draghi zal woorden moeten wikken en wegen

Recordwerkloosheid en minder inflatie betekenen dat de Europese Centrale Bank ruimte heeft om de rente te verlagen. Goedkoper geld kan een dubbel effect hebben: de economie krijgt een duwtje in de rug, de opmars van de Euro (die zonder meer indrukwekkend mag worden genoemd) komt tot stilstand.

ING Senior Economist Carsten Brzeski herinnert er aan dat de ECB in het verleden amper heeft gereageerd op fluctuaties in valutakoersen. Maar wanneer de huidige glijpartij van de Euro een verlengstuk krijgt komt de deur voor een renteverlaging steeds meer op een kier te staan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Geen QE in Europa? Bekijk dit maar eens!

Zerohedge haalt enkele zeer interessante en duidelijke grafieken boven. Zo zijn de Europese aandelenmarkten volledig losgekoppeld van de economische groei. De Europese kredietmarkten anticiperen hier al op, maar de beurzen gaan lekker door op hun elan.

De eerste grafiek laat de correlatie zien tussen de evolutie van de verwachte winst per aandeel en de groeiverwachting van het bruto binnenlands product (bbp). Het valt op dat deze twee van elkaar losgekoppeld zijn sinds Mario Draghi de sluizen open zette met zijn LTRO-interventies. De winstverwachting van de Europese bedrijven ligt nu veel hoger dan de verwachte groei van de economie. Tot een jaar geleden bewogen deze parameters bijna hand in hand.