Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 35426 tot 35430
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 18 januari 2013

De eeuw van de 'werkende armen': steeds meer Amerikaanse kostwinnaars verdienen gewoon te weinig

Deema AltaqBijna een derde van de Amerikaanse families met werkende ouders heeft een dusdanig laag inkomen dat ze met moeite kan voorzien in haar  bestaan. Dat klijkt uit een rapport van de Working Poor Families Project,

De zogenaamde ‘werkende armen’ worden steeds talrijker nu Amerika voor de 27ste opeenvolgende maand jobs heeft gecreëerd en het ergste van de recessie voorbij lijkt.

Vele mensen lijken eindelijk opnieuw werk te vinden, maar moeten wel genoegen nemen met slecht betaalde, minder beschermde jobs dan de middenklassejobs die ze voor de recessie hadden, staat in het rapport te lezen.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: vrijdag 18 januari 2013

Europese economie blijft een zorgenkindje

De industriële produktie in de Europese Unie was in november 2012 0,3% lager dan de maand ervoor. In vergelijking met november 2011 is de daling zelfs 3,3%.

De krimp van de Europese industrie blijkt pas goed als je de huidige produktie vergelijkt met de produktie uit 2007 en 2008.

In onderstaande grafiek is de waarde 100 toegekend aan de gemiddelde produktie van 2005.

Begin 2008 piekte de industriële produktie met een index van meer dan 110.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 18 januari 2013

Dow en S&P 500 op hoogste standen sinds 2007

Beleggers op Wall Street hadden de smaak vandaag goed te pakken dankzij gunstige cijfers over de Amerikaanse huizen- en banenmarkt. Ze stuwden de Dow-Jonesindex en de S&P 500-index op naar de hoogste standen in vijf jaar.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Kritiek buitenlandse media op besluit Bundesbank om goud terug te halen

De Duitse Bundesbank heeft besloten om in totaal 674 ton goud terug te halen uit New York en Parijs. Dit besluit kwam de Bundesbank op veel kritiek te staan, want het zou een soort motie van wantrouwen zijn tegenover de Franse centrale bank en de Amerikaanse Federal Reserve. Daar ligt het goud volgens velen ook veilig, maar toch wil Duitsland een groter gedeelte in haar eigen kluis stoppen. Het Duitse Goldreporter zette een aantal kritieken uit buitenlandse media op een rij.

Bron: nd.nl
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Prijzen Argentinië onrealistisch

Zes peso's per dag, dat is alles wat je nodig hebt om een dag te kunnen eten in Argentinië. Tenminste volgens de regering. Maar in de straten van Buenos Aires koop je voor zes peso's niet meer dan een pakje kauwgom, een bakje yoghurt of één alfajor - het typische Argentijnse koekje met karamel en chocolade. Ze zijn lekker, maar leveren amper wat de regering het 'minimumaantal calorieën en proteïnen' noemt dat een 'gemiddeld actieve volwassene' per dag nodig heeft.

Het officiële inflatiecijfer in Argentinië wordt grotendeels gebaseerd op wat volgens Indec, het nationale bureau voor de statistiek, de totale kosten zijn voor 27 basisvoedingsmiddelen - een minimumstandaard voor zeer arme mensen. Na een update maandag kwam het bedrag uit op zo’n zes peso’s per persoon per dag.