Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 35431 tot 35435
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 13 februari 2013

Mervyn King ziet herstel Britse economie

Mervyn King maakte bij de presentatie van het kwartaalrapport over de inflatie bekend dat hij verwacht dat de Britse economie weer zal aantrekken. Op korte termijn zal de economie zwak blijven, maar over de middellange termijn is hij optimistisch. De inflatie liep echter weer op in de afgelopen drie maanden en zal volgens de gouverneur van de Bank of England nog twee jaar boven de 2% blijven. Op dat nieuws zakte het Britse pond met 1% tegenover de euro en 0,6% tegenover de dollar.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 13 februari 2013

Obama wil economie stimuleren en minimumloon verhogen

Obama wil de Amerikaanse economie uit het slop trekken en kiest voor de weg van meer stimulering. Hij wil $50 miljard investeren in verbetering van de infrastructuur en nog een $15 miljard aanwenden voor bouwprojecten. Ook denkt Obama de armoede terug te kunnen dringen met een verhoging van hat minimumloon.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 13 februari 2013

Goudsmokkel neemt toe in India

Recent werd er een koppel gearresteerd in Dubai omdat ze van plan waren 8 kg goud naar India te smokkelen. In Mumbai airport werd een Somaliër met een Nederlands paspoort aangehouden met 5 kg goud bestemd voor India.

En dit waren zeker geen alleenstaande gevallen. Het aantal betrapte smokkelaars met goud voor India neemt fors toe!

Bron: hln.be
Geplaatst: woensdag 13 februari 2013

VS en EU onderhandelen over 'grootste handelsdeal ooit'

De Europese Unie en de Verenigde Staten gaan onderhandelingen starten over een grootschalig vrijhandelsverdrag. Het akkoord moet de grootste bilaterale handelsdeal ooit worden, klinkt het vandaag. Gisterenavond had de Amerikaanse president Barack Obama in zijn State of the Union al bekendgemaakt dat de gesprekken op stapel stonden.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: woensdag 13 februari 2013

Meldpunt: werkgevers die misbruik maken van crisis

Het meldpunt is een maand lang open, zowel voor leden als voor niet-leden, maakte de bond woensdag bekend.

“Vakantiedagen die worden ingehouden, werkkilometers die ineens voor eigen rekening zijn; onze bestuurders horen de gekste dingen'', zegt Piet Fortuin, vicevoorzitter van CNV Vakmensen. De bond hoopt door middel van het meldpunt beter in kaart te brengen waar zich problemen voordoen, zodat met de betreffende werkgevers een gesprek kan worden aangegaan.