Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 35431 tot 35435
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 18 januari 2013

Tot zover de sociale zekerheid: Spanje sluit honderden spoeddiensten

Honderden ziekenhuizen in Spanje sluiten ‘s nachts hun spoeddienst als gevolg van de besparingsplannen van de regering Rajoy. De maatregel is al van kracht in de provincies Catalonië, Madrid, Castilla y León, Navarra, Extremadura en Murcia, terwijl Valencia zich over soortgelijke maatregel beraadt.

De regering Rajoy wilde in de periode 2010 - 2012 op zijn minst 7.300 miljoen euro besparen op gezondheidszorg, wat vele ziekenhuizen ertoe bracht hun dienstenaanbod te reduceren.  In Catalonie is het aantal spoeddiensten van 140 geslonken tot 80, terwijl in Castilla-La Mancha nu 100.000 mensen geen spoeddienst meer hebben in de eigen gemeente.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 18 januari 2013

De eeuw van de 'werkende armen': steeds meer Amerikaanse kostwinnaars verdienen gewoon te weinig

Deema AltaqBijna een derde van de Amerikaanse families met werkende ouders heeft een dusdanig laag inkomen dat ze met moeite kan voorzien in haar  bestaan. Dat klijkt uit een rapport van de Working Poor Families Project,

De zogenaamde ‘werkende armen’ worden steeds talrijker nu Amerika voor de 27ste opeenvolgende maand jobs heeft gecreëerd en het ergste van de recessie voorbij lijkt.

Vele mensen lijken eindelijk opnieuw werk te vinden, maar moeten wel genoegen nemen met slecht betaalde, minder beschermde jobs dan de middenklassejobs die ze voor de recessie hadden, staat in het rapport te lezen.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: vrijdag 18 januari 2013

Europese economie blijft een zorgenkindje

De industriële produktie in de Europese Unie was in november 2012 0,3% lager dan de maand ervoor. In vergelijking met november 2011 is de daling zelfs 3,3%.

De krimp van de Europese industrie blijkt pas goed als je de huidige produktie vergelijkt met de produktie uit 2007 en 2008.

In onderstaande grafiek is de waarde 100 toegekend aan de gemiddelde produktie van 2005.

Begin 2008 piekte de industriële produktie met een index van meer dan 110.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 18 januari 2013

Dow en S&P 500 op hoogste standen sinds 2007

Beleggers op Wall Street hadden de smaak vandaag goed te pakken dankzij gunstige cijfers over de Amerikaanse huizen- en banenmarkt. Ze stuwden de Dow-Jonesindex en de S&P 500-index op naar de hoogste standen in vijf jaar.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Kritiek buitenlandse media op besluit Bundesbank om goud terug te halen

De Duitse Bundesbank heeft besloten om in totaal 674 ton goud terug te halen uit New York en Parijs. Dit besluit kwam de Bundesbank op veel kritiek te staan, want het zou een soort motie van wantrouwen zijn tegenover de Franse centrale bank en de Amerikaanse Federal Reserve. Daar ligt het goud volgens velen ook veilig, maar toch wil Duitsland een groter gedeelte in haar eigen kluis stoppen. Het Duitse Goldreporter zette een aantal kritieken uit buitenlandse media op een rij.