Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 35431 tot 35435
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 januari 2013

Hoe ziet de ideale uitbraak eruit?!

Aandelen of indexen kunnen van de ene op de andere dag uitbreken en een forse rit naar boven aanvatten. Het is als belegger dus interessant als je een uitbraak kan herkennen en zo kan inspelen op de verdere stijging.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 29 januari 2013

Grimsson: ‘Gordon Brown zal nooit worden vergeten in IJsland’

Op het World Economic Forum in Davos gaf de IJslandse president Olafur Ragnar Grimsson de Britse oud premier Gordon Brown een opmerkelijke verbale uithaal. In een interview met Sky News gaf Grimsson aan dat zijn land de behandeling van de Britse premier “nooit zal vergeten” gedurende de financiële crisis die het land in 2007 trof.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 29 januari 2013

Duitsland pakt jeugdwerkloosheid op efficiëntste manier aan

Duitsland, Denemarken en Nederland kunnen voor andere landen een inspiratiebron zijn om de werkloosheid bij jongeren te bestrijden. Datr is de conclusie van een rapport van de Britse Work Foundation. Opgemerkt wordt dat de meeste Europese landen met een toenemende jeugdwerkloosheid worden geconfronteerd, maar dat Duitsland, Denemarken en Nederland een status-quo of zelfs een daling hebben kunnen bewerkstelligen. Er wordt echter wel gewaarschuwd dat maatregelen en initiatieven niet zonder meer naar een ander land kunnen worden overgeheveld.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 29 januari 2013

Wim Duisenberg speech over het belang van de euro (2002)

De euro is er gekomen met een bepaald doel: het versterken van de Europese integratie. De gedachte achter de gemeenschappelijke munt is meer samenwerking en verbondenheid in Europa. Niet alleen in economisch opzicht is de euro relevant, maar ook in sociaal en politiek verband. Een vertaling van deze belangrijke speech van Duisenberg uit 2002!

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: dinsdag 29 januari 2013

Meest Miserabele Land ter Wereld: Spanje

A quick ranking of the world's most "miserable" countries, based on the conventional measure of the Misery Index which is simply the Unemployment Rate plus Inflation, shows just why most people in Spain are, well, less than happy (and Spain is damn lucky there is no subset of the Misery index for just those aged 25 and under as we would certainly need a bigger chart). As the chart below shows, the Spanish "misery" is now the greatest in the world, at some 30%, and is worse than South Africa, Greece, Venezuela, Argentina and Egypt.