Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 35441 tot 35445
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Nieuw dieptepunt voor bouw koopwoningen

Het aantal vergunningen dat is verleend om nieuwe koopwoningen te bouwen, is in de twaalf maanden tot en met november gedaald tot 23.000. 

Dat is het laagste niveau sinds het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) de gegevens in 1995 bijhoudt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Eén op drie Europeanen heeft geen spaarcenten

De Belg heeft gemiddeld 20.000 euro op zijn spaarboekje en financieminister Vanackere pleit ervoor dat geld in bedrijven te investeren. Maar eenderde van de Europeanen heeft helemaal geen spaargeld. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van ING Bank.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Consumentenvertrouwen VS daalt, maar de beurs stijgt

Het consumentenvertrouwen in de VS bereikte in januari het laagste punt in ruim een jaar tijd. Tegelijkertijd klimt de Amerikaanse S&P 500 index naar recordhoogte. De tegenstrijdigheid van deze ontwikkelingen weerspiegelt het ruime monetaire beleid van de centrale bank.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

US Mint verkoopt in januari recordaantal Silver Eagle munten

De US Mint heeft deze maand een recordaantal Silver Eagle beleggingsmunten verkocht. Met nog 1 dag te gaan staat de teller van de US Mint op 7,42 miljoen verkochte munten, meer dan in dezelfde maand van 2012 en recordjaar 2011. Dat belooft wat!

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Overgewaardeerde beleggingen volgens de RSI indicator

De RSI indicator meet de snelheid en de omvang van koersbewegingen en kan daarmee aangeven of een bepaalde belegging onder- of overgewaardeerd is. Deze grafiek geeft de situatie weer op 25 januari. Amerikaanse aandelen blijken overgewaardeerd, terwijl Amerikaanse staatsobligaties en goud op de korte termijn juist zwakte laten zien.