Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 35441 tot 35445
Bron: wordpress.com
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Waar is sinds 1940 het Nederlands goud gebleven?

De goudvoorraad die Nederland heeft opgeslagen in Amerika en Engeland maakt ons afhankelijk van willekeur van die staten; Door de goudvoorraad onder te brengen op vreemde bodem is de facto de soevereiniteit van ons land ook overgedragen op andere staten. We zouden de proef op de som kunnen nemen om alle goud terug te laten komen; DNB liegt, verdraait de feiten, traineert en past regelrecht bedrog toe, om deze belangrijke zaken uit het daglicht te houden; eventueel vluchtende elementen van de van amsberg familie hoeven niet meer met goud te slepen bij de voorgenomen vlucht; aandelen in oliemaatschappijen, banken etc., die de facto zijn ingepikt kunnen worden ingeruild voor goudreserves die elders liggen opgeslagen, zodat eindelijk het gestolen vermogen na 200 jaar kan worden verzilverd. Waar is ons goud?

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

'Beleid eurozone moet misschien nog soepeler'

Het monetaire beleid in de eurozone moet mogelijk verder worden versoepeld om economische groei in de regio aan te jagen. Dat zei directeur Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) donderdag. Onder het monetaire beleid vallen alle maatregelen die een centrale bank kan nemen om de waarde van de eigen valuta dan wel de koopkracht op peil te houden.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Amplats sluit Zuid Afrikaanse platinamijnen

Anglo American Platinum (Amplats), de grootste platinaproducent ter wereld, heeft eerder deze week aangekondigd een deel van zijn Zuid Afrikaanse mijnen te sluiten. Het bedrijf noemt stakingen gerelateerd aan hogere looneisen als belangrijkste oorzaak.

De situatie in de Zuid Afrikaanse mijnbouw is geëscaleerd sinds er vorig jaar doden zijn gevallen bij opstanden bij een platinamijn. Stakingen en ongeregeldheden zijn overgeslagen naar de goudsector.

Producenten zitten in een lastige situatie. Arbeidskosten waren in Zuid Afrika historisch erg laag, en daarom zijn de operaties opgebouwd rond relatief veel arbeid en weinig techniek. Dit maakt de bedrijven zeer gevoelig voor stijgingen van de arbeidskosten. Werknemers eisen nu hogere lonen, terwijl de mijnbouwers aangeven dat inwilliging hiervan zal leiden tot verliesgevende operaties. De sluiting van een aantal mijnen van Amplats is hier een gevolg van.

Bron: openhandel.nl
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Werkloosheid in Nederland stijgt enorm!

Werkloosheid in Nederland stijgt fors! Aantal WW-uitkeringen toegenomen

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek ( CBS) stijgt de werkloosheid in Nederland fors en is in december 2012 geklommen naar 7,2 procent. Gemiddeld komen er 10.000 werklozen per maand bij. Een maand eerder was nog 7,0 procent van de beroepsbevolking werkloos.

Vanaf medio 2011 is er vrijwel voortdurende stijging van werkloosheid waargenomen. In december 2012 waren er 571.000 mensen zonder werk, 19.000 meer dan in november 2011. De werkloosheid in Nederland steeg het meest onder 45-plussers, met 4.000 per maand, aanzienlijk meer dan bij zowel jongeren als 25-tot 45-jarigen werklozen (3.000 per maand gemiddeld).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

El Erian (PIMCO) over de Duitse repatriëring van goud

Volgens Mohamed El Erian kan de Duitse beslissing om een deel van zijn goud te repatriëren naar Duitsland verregaande gevolgen hebben. Het kan de politieke spanningen nog verder laten oplopen. De Duitse beslissing is volgens hem dan ook genomen op basis van politieke spanningen in Duitsland in de aanloop naar nieuwe verkiezingen.

Sinds de start van de eurocrisis heeft Angela Merkel veel tegenwind gekregen door noodleningen toe te staan aan bijvoorbeeld Griekenland. Een lening aan Griekenland kan de bevolking nog wel slikken. Maar naarmate dat de eurocrisis erger wordt,  en Duitsland meer en meer bailouts ondersteund.