Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 35461 tot 35465
Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Column Kees de Kort | Mager jaar voor Duitsland

De groei van de Duitse economie zal in 2013 niet hoger uitvallen dan vorig jaar, heeft de Duitse regering laten weten. De Kort: "In 2011 liep het als een tierelelier: 3 procent, keurig netjes. In 2012 is het gezakt naar 0,7 procent, al niet veel. We zitten nu licht in de min. Dat zal het eerste kwartaal ook wel zo zijn. De regering heeft nu voorspeld dat ze de prestaties van 2012 voor het hele jaar 2013 niet halen. Dus 'we' gaan lager uitkomen dan 0,7 procent."Dat is volgens De Kort ook nog eens bekeken met een optimistische blik. "Het is de meest positieve invalshoek die je kan vinden. De regering gaat niet somberder zijn dan nodig is."

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Valutaoorlog: Zwitserse Franc op laagste punt sinds juli

Gisteren zakte de koers van de Zwitserse Franc ten opzichte van de euro opeens snel weg. Sinds september 2011 hanteert de Zwitserse centrale bank een valuta-plafond, wat inhoudt dat de waarde van de Franc ten opzichte van de euro niet verder mag stijgen dan €0,83 (of onder de 1,20 CHF mag zakken). Deze week hoefde de centrale bank het plafond niet te verdedigen, want de munt zakte op de valutamarkt naar 1,2434. Dat is het laagste niveau in een half jaar tijd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

China ontkent geknoei met import- en exportcijfers

De markten werden verrast door de sterke groei die China over de maand december bekendmaakte. Meteen stak aan een oude aanklacht opnieuw het hoofd op: de Chinese macro-economische gegevens worden op grote schaal vervalst, we kunnen er geen staat op maken.

Vooral UBS AG en Australia & New Zealand Banking Group Ltd voeren het hoge woord in het koor van commentaarstemmen. De economen van beide banken herhaalden nogmaals dat de Chinese cijfers niet kloppen, hoewel ze daar geen bewijzen van konden voorleggen.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Stopt de globalisering in 2013?

Tijdens de Amerikaanse verkiezingscampagne van 2012 dook ineens het begrip ‘insourcing‘ op. De presidentskandidaten wilden banen, die waren verdwenen naar lagelonenlanden, terughalen naar Amerika om de werkeloosheid te verlagen. In 2013 is dat terughalen van banen al begonnen.

Peakoil-profeten roepen al jaren dat de hoge olieprijs het te duur zal maken om spullen in lagelonenlanden, zoals China, te laten maken. James Howard Kunstler voorspelt dat 2013 het jaar wordt waarin de Chinese export zal stilvallen. Hij zegt dat ‘economische entropie een einde zal maken aan China’s voordelige concurrentiepositie van lage lonen, investeringskapitaal, voorraden en een regering, die niet gehinderd wordt door oppositie en verkiezingen.’

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

S&P verwacht tot 6 procent daling huizenprijzen

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) voorspelt dat de daling van de huizenprijzen in Nederland dit jaar tussen de 5 en 6 procent uit zal komen.

Dat maakte S&P donderdag bekend naar aanleiding van een vooruitzicht op de woningenmarkt in Europa.

De afwaardering van de huizenmarkt komt volgens S&P door de toenemende werkloosheid, de vertraagde groei van de inkomens en de vooruitzichten op bezuinigingen van de overheid. Dat maakt de consument in Nederland angstig om te verhuizen.