Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 35491 tot 35495
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 29 januari 2013

17.000 werknemers verloren in 2012 hun job door collectief ontslag

Vorig jaar geraakten in België 16.707 werknemers hun job kwijt bij een procedure van collectief ontslag. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Tewerkstelling die Le Soir publiceert. In 2011 waren er dat 6.655.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 29 januari 2013

'Wereldelite kondigde in Davos het einde van de financiële crisis aan'

De politieke en zakelijke wereldelite heeft op de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum in Davos in de Zwitserse Alpen besloten dat de financiële crisis voorbij is..

Het einde van de crisis was geen formele aankondiging waard, maar vrijwel alle leiders spraken over de crisis als iets uit het recente verleden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 29 januari 2013

'Griekse crisis heeft dieptepunt achter de rug'

De Griekse regering denkt dat het land de ergste economische rampspoed achter de rug heeft.

''Er is licht aan het einde van de tunnel'', zegt minister van Financiën Yannis Stournaras in een dinsdag verschenen interview met de Britse omroep BBC.

''De kans op een Grieks vertrek uit de euro is uiterst klein geworden'', denkt Stournaras. ''We zijn erin geslaagd onze economie te hervormen. De markten zijn optimistischer, spaartegoeden komen terug naar de banken, de overheid betaalt zijn schulden aan de private sector en Europa ziet ons nu anders.''

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 29 januari 2013

'Wereld is geruisloos teruggekeerd naar een internationale goudstandaard'

Het globaal economisch systeem beweegt opnieuw in de richting van een de facto goudstandaard. De centrale banken van de wereld vergroten immers hun goudreserves terwijl ze de vier grote fiatmunten (de dollar, euro, pond sterling en yen) in toenemende mate dumpen, schrijft Ambrose Evans-Pritchard in The Daily Telegraph.

Er wordt relatief weinig over gezegd, maar China en andere opkomende economieën zoeken steeds vaker hun toevlucht in goud. Rusland streeft openlijk een goudproportie van 10 procent van zijn totale reserves na, terwijl de Duitsers n de komende jaren honderden tonnen goud uit het buitenland zullen repatriëren.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: dinsdag 29 januari 2013

Franse Minister van Werkgelegenheid:

Things in France must not be very serious, because the French labor minister accidentally let the truth come out a little earlier today. As the Telegraph reports, France's labour minister sent the country into a state of shock on Monday after he described the nation as “totally bankrupt."