Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 3551 tot 3555
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 13 december 2016

‘Trump geeft Poetin een ‘free pass’ inzake mensenrechten, Syrië en de Krim’

De Russische regering is erg gecharmeerd door de mogelijke benoeming van Rex Tillerson (foto), de CEO van Exxon Mobil, als minister van Buitenlandse Zaken van de regering van president-elect Donald Trump. Tillerson is een oude bekende van president Vladimir Poetin, die hem in 2013 een hoge Russische onderscheiding, de Orde van de Vriendschap, toekende.

De Franse krant Le Figaro publiceert maandag een inzicht in de strategie die Trump vis à vis Rusland wil uitstippelen. De krant baseert zich op informatie die het kreeg van een lid van Trumps transitieteam, die verschillende briefings van de president-elect inzake de buitenlandpolitiek heeft bijgewoond:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 12 december 2016

Hoelang zal deze munteenheid nog stand houden?

Dat de Europese munteenheid heeft gefaald behoeven weinig lezers nog tekst en uitleg. De Europese unie werd een monetaire unie terwijl er na 15 jaar euro er amper stappen gezet zijn richting een politieke unie à-la ‘Verenigde Staten van Europa’.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 12 december 2016

Grote banken helpen VS bij onderzoek manipulatie wisselkoersen

De Britse bank Barclays en de Amerikaanse banken JPMorgan en Citigroup hebben justitie in de Verenigde Staten geholpen bij een groot onderzoek naar manipulatie van wisselkoersen.

Dat komt naar voren uit bij de rechtbank ingediende stukken.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 12 december 2016

Gibraltar wil speciaal statuut binnen Brexit

Nadat 96% van de kiezers in Gibraltar er op 23 juni voor had gestemd om bij de Europese Unie te blijven, heeft Fabian Picardo, de premier van de stadstaat,  zondag op de BBC voor een speciaal statuut voor de Britse enclave gepleit.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 12 december 2016

China opent strijd tegen VS en EU over vrije markteconomie

China heeft vandaag stappen ondernomen bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO) om te protesteren tegen de weigering van de Europese Unie en de Verenigde Staten om het land de status van vrije markteconomie toe te kennen.