Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 35506 tot 35510
Bron: liberalemedia.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Met Dr. Faber het zonnetje in huis

Gisteravond was ik te gast op een bijeenkomst van het Noorse fondsenhuis Skagen. De meeting werd gehouden in het historische West-Indisch huis. Een van de sprekers was de Zwitserse Dr. Marc Faber, beter bekend als Dr. Doom. Al bij de start van de sessie...

Objectief gezien leven wij in de rijkste periode uit de gehele geschiedenis. De economie is de studie van de verdeling van schaarse middelen, maar wat gebeurt er wanneer die middelen in overvloed voorhanden zijn? Dan blijft de economie ervan uitgaan dat...

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

'Afwijken van EU-begrotingsnorm is mogelijk'

Afwijken van de strenge Europese begrotingsnorm dat het overheidstekort niet meer dan 3 procent mag bedragen, is mogelijk. Maar daar moeten we „niet te snel naar grijpen”, zei minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën dinsdag tegen RTL Z.

Het Nederlandse begrotingstekort dreigt dit jaar uit te komen op ruim boven de 3 procent. Als dat zo is, zijn mogelijk nieuwe, extra bezuinigingen nodig. De EU-afspraken zijn leidend in het kabinetsbeleid en dat betekent „in principe” een tekort van maximaal 3 procent „tenzij er zeer bijzondere acute economische omstandigheden of tegenslagen zijn”, zei Dijsselbloem.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Technologieaandelen betalen steeds meer dividend dan de rest

Voor het eerst in de geschiedenis is de technologiesector de sector die het meeste dividend betaald in de S&P 500. In 2012 stond de technologiesector in voor 14,7 % van alle dividenden, het meest van alle sectoren.

In 2011 bedroeg het aandeel van de technologiesector nog 10,3 %, in 2004 was dit nog maar 5 %. Een groot deel komt natuurlijk door het dividend van Apple. Apple is in 2012 voor het eerst in zijn geschiedenis begonnen met een dividend uit te betalen. Na Apple volgde nog 4 andere technologie-aandelen het voorbeeld.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Renault schrapt duizenden banen in Frankrijk

Autofabrikant Renault gaat de komende 3 jaar 7500 arbeidsplaatsen in Frankrijk schrappen om de kosten te drukken.

Dat maakte het Franse automerk dinsdag bekend. Renault speelt daarmee in op de teruglopende Europese automarkt die volgens de verwachtingen ook dit jaar nog niet gaat aantrekken.

Topman Carlos Ghosn van Renault gaf eerder dinsdag in Detroit aan dat de Europese automarkt met 3 procent zal dalen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Kredietbeoordelaar dreigt met afwaardering VS

Kredietbeoordelaar Fitch dreigt de beoordeling van de Verenigde Staten te herzien als het land niet op tijd een akkoord bereikt over het schuldenplafond in het land.

Dit heeft Fitch dinsdag bekendgemaakt.

Het Amerikaanse ministerie van Financiën sprak maandag de vrees uit dat het land tussen half februari en eind maart de maximaal toegestane staatsschuld zal bereiken.