Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 35526 tot 35530
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 28 januari 2013

Turken kopen goud voor hun centrale bank

Turkije is een land waar ook veel goud gebruikt wordt. Denk maar aan de betaling met goud aan Iran in plaats voor olie. Vorig jaar namen spaarrekeningen gedekt door goud een hoge vlucht met een stijging die 3 keer groter was dan gewone spaarrekeningen.

De Turkse centrale bank speelt een speciale rol in dit alles. Het gaf de banken toestemming om goud aan te kopen.  De reserves die de banken mochten aanhouden in goud werden vorig jaar al opgetrokken van 10 % naar 30 % en de bevolking werd aangemoedigd om hun goud te deponeren bij de nationale banken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 28 januari 2013

Apple kan Wall Street niet stoppen

De beurskoers van Apple viel vrijdag terug tot een bodem voor de afgelopen 52 weken, maar dat kon de beurzen in de US niet afremmen. De S&P 500 sloot af boven 1.500 punten en zette de langste reeks van koerswinsten neer sinds november 2004. Niets of niemand lijkt de beurs van Wall Street te kunnen afschrikken.

De Dow Jones is deze maand al met meer dan 6 % gestegen en lijkt op weg om de sterkste stijging voor de maand januari neer te zetten sinds 1989. De CBOE Volatility Index (VIX), algemeen beschouwd als beste sentimentsindex voor de beurs van Wall Street, sloot af boven 1.500.

Bron: The SilverMountain
Geplaatst: maandag 28 januari 2013

Is het ergste voorbij?

Beleggers zijn positief. Men begint te twijfelen aan goud en zilver. Het ergste van de crisis hebben we gehad volgens steeds meer politici, economen, burgers en ondernemers. Marc Faber en Peter Schiff zitten er goed naast hoor ik steeds vaker. Er is alweer wat groei. De Spaanse en Italiaanse rente daalt. De Euro is gered. Fiscal cliff liep goed af. Het schuldenplafond zal ook wel weer opgehoogd worden. De voorspelde hyperinflatie is niet gekomen. Aandelenmarkten in de VS trappen tegen de “all time high” aan. China groeit weer, niks harde landing. Rente op staatspapier zit nog steeds in een dalende trend. Huizenmarkt VS bodemt. Over twee jaar is de crisis voorbij. Kortom, het vertrouwen is weer helemaal terug. Gaat allemaal goed komen, aldus de groeiende consensus. Bernanke en Draghi worden aanbeden als zijn het de goden zelve.

Bron: The SilverMountain
Geplaatst: maandag 28 januari 2013

Een tekort aan fysiek zilver op de zilvermarkt?

Rond deze tijd van het jaar gebeurt het wel vaker dat er geruchten ontstaan over de leverbaarheid van zilver. Het begint vaak bij de US Mint, het munthuis waar de Silver Eagle munten worden geslagen. Dit munthuis stopt medio december met de uitlevering van 2012 munten om alvast de 2013 jaargang voor te bereiden en te kunnen slaan. Dit jaar was de 2013 Silver Eagle leverbaar vanaf 7 januari. Het munthuis moet echter vooraf inschatten wat voor aantal munten verkocht zullen worden om daar de productie op aan te passen. Deze inschatting wordt rond november gedaan en is ingeschat op de vraag naar zilver van dat moment. Niets is echter zo onvoorspelbaar als de vraag naar fysiek zilver, iets wat onder andere afhankelijk is van macro-economische ontwikkelingen met name in Amerika (afwenden fiscal cliff).

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 28 januari 2013

Wie wordt de grootste verliezer bij een Britse uitstap uit de EU?

De Britse premier David Cameron wilin 2017 een referendum over de terugtrekking van Groot-Brittannië uit de EU. Stefanie Bolzen en Tina Kaiser schetsen in de Duitse krant Die Welt een beeld van hoe de EU en het VK er zonder elkaar zouden uitzien.

Ondanks de doemretoriek van sommige opiniemakers spreekt het voor zich dat de EU ook verder kan zonder de Britten en dat het Verenigd Koninkrijk de EUniet absoluut nodig heeft. De vraag is eerder of de twee beter af zijn zonder elkaar.