Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 35531 tot 35535
Bron: The SilverMountain
Geplaatst: maandag 28 januari 2013

Een tekort aan fysiek zilver op de zilvermarkt?

Rond deze tijd van het jaar gebeurt het wel vaker dat er geruchten ontstaan over de leverbaarheid van zilver. Het begint vaak bij de US Mint, het munthuis waar de Silver Eagle munten worden geslagen. Dit munthuis stopt medio december met de uitlevering van 2012 munten om alvast de 2013 jaargang voor te bereiden en te kunnen slaan. Dit jaar was de 2013 Silver Eagle leverbaar vanaf 7 januari. Het munthuis moet echter vooraf inschatten wat voor aantal munten verkocht zullen worden om daar de productie op aan te passen. Deze inschatting wordt rond november gedaan en is ingeschat op de vraag naar zilver van dat moment. Niets is echter zo onvoorspelbaar als de vraag naar fysiek zilver, iets wat onder andere afhankelijk is van macro-economische ontwikkelingen met name in Amerika (afwenden fiscal cliff).

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 28 januari 2013

Wie wordt de grootste verliezer bij een Britse uitstap uit de EU?

De Britse premier David Cameron wilin 2017 een referendum over de terugtrekking van Groot-Brittannië uit de EU. Stefanie Bolzen en Tina Kaiser schetsen in de Duitse krant Die Welt een beeld van hoe de EU en het VK er zonder elkaar zouden uitzien.

Ondanks de doemretoriek van sommige opiniemakers spreekt het voor zich dat de EU ook verder kan zonder de Britten en dat het Verenigd Koninkrijk de EUniet absoluut nodig heeft. De vraag is eerder of de twee beter af zijn zonder elkaar.

Bron: hrjob.nl
Geplaatst: maandag 28 januari 2013

De financieel crisis als wake up call

Beeld van alle dag: in de media zegt een economisch deskundige dat het er niet rooskleurig uitziet. Een dag later zegt een andere economisch deskundige dat dit een statement is: het is veel erger! Nog weer een dag later zegt een ander economisch deskundige dat zijn collega’s het echt fout hebben, want het economisch toekomstperspectief is dramatisch … Of wel: het ene bericht is nog desastreuzer dan het andere … Is dit ons toekomstperspectief? Of laten we ons gek maken?

Journalist Cees Banning citeert in NRC Weekeind de Britse economisch filosoof Edward Skidelsky: ‘Het lijkt op een pleidooi uit andere tijden: we moeten minder gaan werken, minder consumeren en iedereen heeft recht op een basisinkomen. Omdat het ‘goede leven’ belangrijk is’. De filosoof weet dat veel mensen zullen denken dat hij op een andere planeet leeft, maar hij wil met zijn boodschap perspectief voor de langere termijn schetsen: ‘Deze recessie is een Wake up call’.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: zondag 27 januari 2013

Deze keer is het anders -

The 2008 crash resulted from the bursting of the biggest bubble in financial history, a ‘credit super-cycle’ that spanned more than three decades. How did this happen?

As Carmen Reinhart and Kenneth Rogoff have demonstrated in their magisterial book This Time Is Different, asset bubbles are almost as old as money itself. The Reinhart and Rogoff book tracks financial excess over eight centuries, but it would be no surprise at all if the Hittites, the Medes, the Persians and the Romans, too, had bubbles of their own. All you need for a bubble is ready credit and collective gullibility.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: zondag 27 januari 2013

Middenklasse verdwijnt in Portugal

De armoede in Portugal is gestegen tot een niveau dat een jaar geleden ondenkbaar was, ondanks voorspellingen over harde maatregelen van de trojka van IMF, Europese Commissie en de ECB.

Elke dag zijn er in Portugal betogingen tegen het rigoureuze bezuinigingsbeleid dat de regering voert onder druk van de trojka (foto: Público.pt).

Niet meer in staat om rekeningen en voedsel te betalen, kloppen duizenden gezinnen in Portugal aan bij hulporganisaties. Vaak in het geheim, want ze schamen zich om te bekennen dat ze dergelijke hulp nodig hebben.