Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 35531 tot 35535
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Technologieaandelen betalen steeds meer dividend dan de rest

Voor het eerst in de geschiedenis is de technologiesector de sector die het meeste dividend betaald in de S&P 500. In 2012 stond de technologiesector in voor 14,7 % van alle dividenden, het meest van alle sectoren.

In 2011 bedroeg het aandeel van de technologiesector nog 10,3 %, in 2004 was dit nog maar 5 %. Een groot deel komt natuurlijk door het dividend van Apple. Apple is in 2012 voor het eerst in zijn geschiedenis begonnen met een dividend uit te betalen. Na Apple volgde nog 4 andere technologie-aandelen het voorbeeld.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Renault schrapt duizenden banen in Frankrijk

Autofabrikant Renault gaat de komende 3 jaar 7500 arbeidsplaatsen in Frankrijk schrappen om de kosten te drukken.

Dat maakte het Franse automerk dinsdag bekend. Renault speelt daarmee in op de teruglopende Europese automarkt die volgens de verwachtingen ook dit jaar nog niet gaat aantrekken.

Topman Carlos Ghosn van Renault gaf eerder dinsdag in Detroit aan dat de Europese automarkt met 3 procent zal dalen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Kredietbeoordelaar dreigt met afwaardering VS

Kredietbeoordelaar Fitch dreigt de beoordeling van de Verenigde Staten te herzien als het land niet op tijd een akkoord bereikt over het schuldenplafond in het land.

Dit heeft Fitch dinsdag bekendgemaakt.

Het Amerikaanse ministerie van Financiƫn sprak maandag de vrees uit dat het land tussen half februari en eind maart de maximaal toegestane staatsschuld zal bereiken.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Valutaoorlog: Goudprijs bereikt record in Japanse yen

De goudprijs in Japanse yen heeft dinsdag op de Tokyo Commodity Exchange een nieuw record bereikt van ¥4.821 per gram. De goudprijs staat op recordhoogte omdat de yen aan waarde verloren heeft ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De Japanse premier Abe denkt de economie aan te kunnen jagen door aan te sturen op een zwakkere munt. De relatief dure yen hinderde bedrijven die afhankelijk zijn van export.

Bron: iex.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Zwitserse Frank: Zwarte Piste

Door de prijzen van exact gelijke producten te vergelijken zie je goed in hoeverre een munt (in koopkachttermen) is over- of ondergewaardeerd. Conclusie anno 2013? Arme, arme Zwitsers. Letterlijk, want de franc is in hamburgertermen meer dan 60% overgewaardeerd.

The Economist kwam dit weekend uit en of de duvel ermee speelde zette de franc meteen een scherpe daling in. Dit gebeurde gisteren met EURCHF: