Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 35536 tot 35540
Bron: blogspot.nl
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

Van sparen word je arm

Wie spaart bij ING, ABN AMRO of Rabobank levert door de hoge inflatie en lage spaarrente op dit moment flink in op zijn spaargeld, blijkt uit een inventarisatie van Spaarrente.nl. De inflatie is in de afgelopen maand december gestegen naar 2,9 procent, terwijl de spaarrentes bleven kelderden. ING, ABN AMRO en Rabobank bieden spaarrentes die 1,3 procent lager liggen dan de inflatie. 'Tel daar de vermogensrendementsheffing van 1,2 procent bij op en de spaarder levert 2,5 procent in op de waarde van zijn spaargeld door te sparen bij de grootbanken,'licht Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl toe.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

Ierse premier wil af van noodsteun

De Ierse premier Enda Kenny wil nog dit jaar van de internationale noodsteun af. Kenny hoopt dat Ierland voor het einde van het jaar alle nieuwe leningen op de markt kwijt kan, zonder steun van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Europese Unie. 

Dat stelde hij woensdag in een speech in het Europees Parlement. Ierland, dat sinds 1 januari voorzitter is van de EU, krijgt volgens Kenny zijn huishoudboekje weer op orde. Ook zou het vertrouwen van de markt in het land weer toenemen.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

Recordwinst JPMorgan ondanks handelsverlies

In de aanloop naar de bedrijfscijfers van enkele Amerikaanse grootbanken later vanmiddag kwam de Amsterdamse beurs rond de lunch nauwelijks in... meer...

Het is het derde jaar op rij dat JPMorgan een recordwinst in de boeken weet te zetten. Dat is te danken aan betere prestaties in vrijwel alle geledingen van het bedrijf, zei topman Jamie Dimon in een toelichting.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

Duitsers halen 700 ton goud uit buitenland weg

De Duitse centrale bank wil tegen 2020 bijna 700 ton Duits goud vanuit het buitenland terug naar Duitsland halen. Dat heeft de Bundesbank bekendgemaakt.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

Column Kees de Kort | 'Gimme the money' is geen manier om verder te gaan

Volgens De Kort is het wel logisch dat Wereldbank deze voorspelling durft te doen. "De organisaties die iets verder af staan van het dagelijkse voetengetrap, durft iets meer dingen te zeggen over de toekomst. De Wereldbank zegt dat met geld smijten niet de manier is om verder te komen.""Om verder te komen moet je gewoon aanpassingen doorvoeren in de economie. Je moet proberen de economie zover te krijgen dat mensen weer gaan ondernemen en besteden. Het bekende rijtje; de arbeidsmarkt hervormen, rare regeltjes afschaffen en in ieder geval dingen die moeten bijdragen aan dat ondernemers en particulieren weer meer lef krijgen. Gewoon geld erin pompen, ‘gimme the money’, is geen manier om verder te gaan. Dat zegt ook de Wereldbank."