Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 35546 tot 35550
Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Werkloosheid Spanje op nieuw record: 26%

De werkloosheid in Spanje is in januari wederom gestegen. Dat maakte het ministerie van Arbeid maandag bekend. In totaal zitten nu bijna 5 miljoen mensen zonder werk. Dat is ongeveer 26 procent van de beroepsbevolking, een record.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Art Cashin: Amerikaans bbp-cijfer voorspelt recessie

Volgens Art Cashin toonden de recente cijfers van het Amerikaanse bbp aan dat Amerika dit jaar in een recessie zal belanden. De meeste analisten keken naar de daling van 0,1 % op kwartaalbasis, maar volgens Art Cashin was de jaargroei van 1,5 % in 2012 opmerkelijker. Een groei onder de 2 % wordt altijd gevolgd door een recessie.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

QE4-ever?

Wanneer de toezichthouders zich nog wat coulanter gaan opstellen richting banken, pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen kunnen de markten pas echt los.

Deze instituten zitten zwaar overwogen in staats- en bedrijfsobligaties. Ze staan in de startblokken om te gaan beleggen in aandelen, maar kunnen en/of mogen dit nog niet.

Daar komt nog eens bij dat de particuliere belegger er steeds meer achter komt dat de rente te laag is om een aanvaardbaar rendement te realiseren. De grote draai heeft nog niet plaatsgevonden, maar er zijn steeds meer tekenen die er op lijken te duiden dat de ruil van obligaties naar aandelen er wel aan te komen.

Bron: westerwoldegroen.nl
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

De economische groei is voorbij. Tijd voor een ommekeer! (Video)

Terwijl iedereen klaagt, sommigen wellicht terecht en anderen onterecht over dat wat er gebeurt met onze portemonnee, zijn er steeds meer mensen, die zeggen dat we er maar aan moeten wennen en dat we het met ons leven en de wereld om ons heen nu anders moeten doen. We hebben veel te lang op te grote voet geleefd

Steeds meer zien dit punt in onze geschiedenis als een ommekeer. Decennia lang hebben we geleefd over de ruggen van onze kinderen. Op de pof…en bezig de aarde uit te putten. Velen zijn het er inmiddels over eens dat als we zo door gaan, de schuldencrisis alleen maar zal verergeren en ook de ecologische toestand van onze aarde nog dramatischer zal worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Het einde van het goudtijdperk in 12 grafieken

BusinessInsider publiceert 12 grafieken uit een rapport van Tom Kendall en Ric Deverell van Credit Suisse die aantonen dat het tijdperk van goud ten einde is. Zij zien de top van $ 1.921 niet meer zo snel terugkomen.

Als voornaamste redenen zien ze de rentevoeten terug normaliseren en vermoeden ze dat het tijdperk van de crisissen achter ons ligt zodat een indekking tegen risico's niet meer nodige is. Ze komen tot die conclusie aan de hand van deze grafieken: