Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 35546 tot 35550
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

Wie geen eigen kapitaal heeft, kan hypotheek vergeten

Wie geen eigen kapitaal heeft, kan een kredietaanvraag voor een eigen woning steeds vaker op zijn buik schrijven, zo blijkt uit een rondvraag bij de twee grootste vastgoedmakelaars in ons land. Bij Century 21 daalde het aantal transacties met 8,19 procent, Era noteerde een daling van 6 procent.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

Gestoorde Centrale Bankiers

Sinds 2000 hebben we al drie crises gehad – eerst de dot-com bubbel, daarna de vastgoedzeepbel, gevolgd door de meest recente financiële blow-up. Terwijl de financiële crisis nog steeds verergert, als ook het politieke verzet en de verstoring van de samenleving. Dit financiële scenario suggereert een veel hogere inflatie, meer ontevreden werknemers met meer onderdrukking door de overheid om controle te behouden.

Het huidige systeem kan nauwelijks beschreven worden als liberaal of democratisch noch open en noch elastisch. Instellingen en instituten zijn gecorrupteerd door ondeugdelijk geld, een met alles bemoeiende overheid, geresulteerd in talloze verkeerde private beslissingen van mensen en bedrijven onder de invloed van te veel krediet. Innovatie en aanpassing worden verstikt door schuldverplichtingen, veroorzaakt door corrupte politici en luie kiezers. Met andere woorden ons systeem is verstard. Dit maakt het kwetsbaar en zwak, terwijl de rentmeesters van het systeem hun groot vertrouwen in zowel het systeem als zichzelf blijven verklaren. Hun overmoed zal hun zwakte worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

“Rol van de Amerikaanse dollar als veilige vluchthaven lijkt uitgespeeld”

Op de forex is de koers van de Euro gestegen tot een piek voor de voorbije 11 maanden tov de Dollar. De currency investors zijn het nieuwe jaar goedgemutst begonnen en dat heeft zo zijn redenen. Een groot deel van de onzekerheid die hen vorig jaar nog kwelde, is weggevallen.

Willie Williams, director in institutional derivative sales bij Societe Generale, meent te kunnen concluderen dat de rol van de Dollar als veilige vluchthaven lijkt te zijn uitgespeeld. Dat is een probleem voor wie nog long posities in de Dollar heeft open staan.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

Het komt wel goed met Zuid-Europa

Allard Bruinshoofd: "Het betekent zeker niet de teugels laten vieren, maar wel de ruimte binnen de regels opzoeken." Onno Ruding: "Maar die landen kunnen het vertrouwen in de markten ook zelf verbeteren, wanneer ze zich houden aan gemaakte afspraken."

Zuid-Europa is op de goede weg en kan op deze manier binnen 2 à 3 jaar herstellen, zegt Allard Bruinshoofd op BNR. Hij is hoofd internationaal onderzoek bij de Rabobank. "We kijken vooral naar wat voor inspanningen de landen hebben verricht om te bezuinigen, en dan zien we dat er al heel veel is hervormd. We weten dat het op de korte termijn niet leidt tot verbetering, maar wel op de lange. Ook zien we dat die landen minder afhankelijk worden van andere landen, ze kunnen meer voorzien in hun eigen behoeften. De lopende rekeningtekorten zijn namelijk flink teruggedrongen."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

Banken vertekenen resultatenseizoen

Het Amerikaans resultatenseizoen is, zoals altijd in Q1, eerder aarzelend op gang gekomen, maar vanaf volgende week maandag gaan alle cilinders op volle snelheid draaien. We zullen overspoeld worden met een serie cijfers die we in snel tempo zullen moeten verteren.

De algemene verwachting is dat de bedrijfsresultaten over Q4 tov het jaar voordien met 2,5 % zullen zijn gestegen. Dat is het op 1 na slechtste resultaat sinds 2009, maar bovendien moet er ook rekening worden gehouden met de banken. Die vertekenen het beeld, zonder de banken zouden de bedrijfsresultaten gemiddeld met 0,4 % zijn gedaald.

Stanley Nabi, vice chairman van Silvercrest Asset Management Group in New York, denkt dat omzetten en winsten zullen stijgen. De ‘fiscal cliff’ heeft het investeringsgedrag negatief beïnvloed. Meer investeringen betekent meer omzet, hogere winsten en dus ook meer banen.