Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 3556 tot 3560
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 december 2016

De eerste €100.000 is het moeilijkste

Wie veel geld wil sparen, moet ergens beginnen. Charlie Munger, de rechterhand van Warren Buffett, zegt dat iedereen die rijk wil worden kost wat kost eerst een aandelenportefeuille moet bouwen van €100.000. Daarna wordt het alleen maar gemakkelijker.

De eerste €100.000 is het moeilijkste om een blijvende welvaart op te bouwen. En toch slagen de meeste mensen daar niet in, ook al hebben ze een mooi inkomen. Dit komt omdat ze veel te veel geld uitgeven in plaats van dat ze sparen of investeren. Uit een studie in de Verenigde Staten blijkt zelfs dat mensen die $100.000 per jaar verdienen geen aandelenportefeuille kunnen opbouwen van $100.000. Nochtans is het belangrijk om die eerste 100 000 binnen te halen.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 27 december 2016

TA Zilver Analyse Roy

De kerstweek verliep voor de stieren vrij teleurstellend. Na het kleine herstel van vorige week vrijdag werd eigenlijk een voortzetting verwacht op de maandag maar die kwam er niet. Er werd wel geprobeerd om hoger te koersen maar de stijging werd teniet gedaan waarna er een candle ontstond die twijfel aangaf, een doji, met een licht voordeel voor de beren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 27 december 2016

ABN Amro verlaagt spaarrente tot 0,25 procent

ABN Amro gaat de spaarrente voor een normale internetspaarrekening verder omlaag brengen. De vergoeding waarop spaarders kunnen rekenen gaat per 31 december van 0,3 naar 0,25 procent.

Bij de andere grootbanken bedraagt de spaarrente op een vergelijkbare rekening nog steeds 0,3 procent. Mogelijk voeren zij binnenkort ook een rentewijziging door.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 27 december 2016

Kees is boos op Klaas

Klaas Knot, de baas van De Nederlandsche Bank, is gíérend uit de bocht gevlogen, zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort. 'Ik denk dat 'ie met kerst teveel gedronken heeft.'

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 27 december 2016

De huizenprijzen in Amerika zijn ‘Booming’

De Amerikaanse huizenprijzen zitten de afgelopen jaren behoorlijk in de lift. Sinds het jaar 2012 is het echte herstel binnen de Amerikaanse huizenmarkt op stoom geraakt en tot op heden is die trend niet in verval geraakt.

De stijgende huizenprijzen zijn voor een deel te danken aan het herstel binnen de Amerikaanse economie, maar ook voor een groot deel aan het stimuleringsbeleid van de Fed. De Amerikaanse centrale bank heeft de afgelopen jaren de rente verlaagd naar historisch lage niveaus, en dat heeft uiteraard ook invloed gehad op de hypotheekrente.