Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 35551 tot 35555
Bron: argusoog.org
Geplaatst: donderdag 24 januari 2013

Geschiedenis van 10 maal monetaire instortingen

Sinds 2008 zijn de Verenigde Staten in economische problemen. De huidige discussie over de “fiscal cliff” heeft deze economische ontreddering en de herkomst weer teruggebracht in de publieke belangstelling. Terugkijkend lijken de redenen voor de vastgoedbubbel en Wall Street meltdown onvermijdelijk. Er zijn talloze financiële meltdowns geweest in het verleden die hun oorsprong vonden in nog merkwaardiger en duidelijk gebrekkige systemen. Van vroeger tijden tot op heden lijken we te vallen voor economische systemen en de rampen die daar vaak uit voortkomen. Deze lijst op chronologische volgorde geeft een beeld van de meest intrigerende economische ineenstortingen in de geschiedenis. We voelen ons misschien wat beter over onze huidige situatie als we kijken naar de fouten van onze voorvaderen.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: donderdag 24 januari 2013

De jeugdwerkloosheid in Spanje heeft een schokkende 60% bereikt

Er moet nu echt wat gaan gebeuren in Europa. Het is inmiddels een cliché geworden, maar de uitdaging om de jeugdwerkloosheid aan te gaan pakken is urgenter dan ooit, schrijft Business Insider.

In Spanje is het percentage jongeren zonder werk opgelopen tot een schokkende 60%. Vorig jaar bedroeg het ‘slechts’ 50%.

Als de lidstaten van de Europese Unie geen oplossing bedenken, zal de EU zijn geloofwaardigheid en legitimiteit verliezen, vindt BI.

tijd voor een revolte, die politici denken alleen aan geld en mooie banen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 24 januari 2013

Column Kees de Kort | Beter? Niet in 2013

De World Economic Outlook van het IMF is woensdag verschenen. De Kort legt uit: "Het IMF geeft een paar keer per jaar een groot rapport uit waarin ze aangeven hoe zij denken dat de wereldeconomie er voor staat en wat er de komende jaren gaat gebeuren. Dus je kunt in de loop der tijd volgen hoe het IMF erover denkt. 2011 was voor de wereldeconomie een prima jaar. 2012 was, weten we allemaal, tamelijk matig. Máár, zo was het grote verhaal, in 2013 zou het allemaal beter gaan. Maar als je de cijfers van het IMF bekijkt, dan zie je dat het IMF er helemaal niks van gelooft."

Bron: infonu.nl
Geplaatst: donderdag 24 januari 2013

ww per 2014: armoede

Door noodzakelijke bezuinigingen komt de broekriem steeds strakker te zitten. Per 2014 wordt de hypotheekrenteaftrek beperkt, de zorg gaat weer duurder worden en de tegemoetkomingen waar u in het verleden recht op had komen deels te vervallen. Werkloosheid is een risico die goed is afgedekt met de wettelijke recht op WW, maar per 2014 zal iedereen de beperkingen voelen.

De regeling tot juli 2014 is aanzienlijk beter dat de regeling vanaf juli 2014. De lengte van de uitkering is afhankelijk van de lengte van uw werkzame periode. U moet voldoen aan de wekeneis om überhaupt recht te hebben op een WW-uitkering. Dit houdt in dat u in de 36 weken voordat u werkloos bent geworden minimaal 26 weken gewerkt moet hebben. Voldoen u hieraan? Dan hebt u recht op een basisuitkering gedurende drie maanden. De eerste twee maanden bedraagt de uitkering 75 procent van het laatstverdiende loon en de derde maand zakt de uitkering naar 70 procent. Het percentage wordt maximaal gerekend over het maximum dagloon.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 24 januari 2013

1.300 jobs weg bij ArcelorMittal: Di Rupo vroeger terug uit Davos

ArcelorMittal in Luik sluit verschillende van zijn koude lijnen. Dat heeft de directie aan de vakbonden meegedeeld tijdens een bijzondere ondernemingsraad in Flémalle. Bijna de helft van de 2.700 banen wordt er geschrapt. Premier Di Rupo keert naar aanleiding van het banenverlies vroeger terug van het World Economic Forum in Davos. Hij zou deze avond al terug in ons land zijn, maar heeft eerst nog een onderhoud met Lakshmi Mittal, de topman van de staalgigant.