Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 35561 tot 35565
Bron: reuters.com
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Analyse: Klein eiland, groot probleem: hoe Cyprus voor problemen zorgt binnen de eurozone

Just when European leaders thought they were getting to grips with three years of economic turmoil, along came Cyprus, a seemingly small problem but one that cannot be ignored.

While the Cypriot economy may be worth only 18 billion euros, making it the third smallest in the euro zone, the problems it poses are among the most complex Europe has faced, combining elements of Greece, Spain and Ireland.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Obama ziet nood aan meer belastinginkomsten

De komende jaren zijn er meer belastinginkomsten nodig om het Amerikaanse begrotingstekort terug te dringen. Dat heeft de Amerikaanse president Barack Obama gezegd tijdens een interview op de Amerikaanse televisiezender CBS. Al is het optrekken van de belastingtarieven momenteel niet aan de orde, voegde hij eraan toe.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Stijgende energiekosten: een onomkeerbare trend

De olieprijs is weer geleidelijk aan het stijgen. Dat is geen teken van ‘economisch herstel’. Het is een gevolg van het feit dat er steeds meer dollars en euro’s bij komen, terwijl de olieproduktie niet stijgt.

Maar tegelijkertijd kost het ook steeds meer energie om energie te verkrijgen.

Vroeger was oliewinning een makkie. Je boorde een gat in de grond en de olie spoot omhoog. Je hoefde maar heel weinig moeite te doen, je hoefde maar heel weinig energie te investeren. De netto-opbrengst aan energie was 80 of 100 keer zo hoog als de energie, die je had geïnvesteerd in het bouwen van een boortoren en het boren.

Bron: The SilverMountain
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Cyclisch beleggen

In meerdere blogs had ik het uitgebreid over beleggen in edelmetaal in de Kondratieff cyclus. Nu gaan we iets dieper in op alle beleggingen in de piramide en gaan na of die ook daadwerkelijk kloppen. En als toetje nog wat belangrijke kenmerken van de cyclus nader toegelicht.

Om met het toetje te beginnen. Hieronder nog een tabel met de kenmerken van elke periode. Uit mijn oude doos (archiefmap) een publicatie van de Fortis-bank ergens rond 2002, maar de Kondratieff cyclus is tijdloos. Hierin is te zien dat de eind-zomer (inflatie-crisis) en eind-winter (deflatie-crisis) meestal eindigen in oorlog. Waarmee ik tevens wil benadrukken en “bewijzen” dat banken wel degelijk kennis hebben van deze economische cyclus. Kondratieff cyclus ook bekend als 1 van de 2 bestaande “long wave” cycli (waarvan alleen de Schumpeter variant in uw economieboekje staat). Het was dan ook een grove leugen dat niemand de implosie van 2008 aan kon zien komen. Vooral centrale bankiers wisten het. Zouden de bedenkers van het spel de spelregels niet kennen?

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: zondag 3 februari 2013

India importeerde in januari 75 ton goud

India is één van de grootste afnemers van goud ter wereld. Het bijna 1,2 miljard inwoners tellende land heeft een cultuur waarin goud veel prominenter aanwezig is dan in de Westerse wereld. Omdat het land zelf weinig goud produceert moet het veel edelmetaal importeren. In januari was dat 75 ton, een stijging van 1% ten opzichte van een jaar eerder.