Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 35561 tot 35565
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Grafiek: Goud versus Amerikaanse staatsschuld en monetaire basis

De relatie tussen goud en geld is soms goed samen te vatten in een grafiek. Aan de hand van historische data heb ik een grafiek samengesteld die de correlatie weergeeft tussen de goudprijs in dollars en de Amerikaanse monetaire basis. Over de langere termijn gezien lijken deze twee lijnen elkaar te volgen. Vooral de laatste jaren lopen de twee lijnen angstvallig dicht bij elkaar.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Fitch dreigt rating Frankrijk, VK en VS te verlagen

De AAA-waarderingen van Frankrijk, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk komen dit jaar onder druk te staan, laat kredietbeoordelaaar Fitch weten. Volgens Fitch kampen die drie landen met een zwakke economische groei en hoge schulden.

Bron: liberalemedia.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Met Dr. Faber het zonnetje in huis

Gisteravond was ik te gast op een bijeenkomst van het Noorse fondsenhuis Skagen. De meeting werd gehouden in het historische West-Indisch huis. Een van de sprekers was de Zwitserse Dr. Marc Faber, beter bekend als Dr. Doom. Al bij de start van de sessie...

Objectief gezien leven wij in de rijkste periode uit de gehele geschiedenis. De economie is de studie van de verdeling van schaarse middelen, maar wat gebeurt er wanneer die middelen in overvloed voorhanden zijn? Dan blijft de economie ervan uitgaan dat...

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

'Afwijken van EU-begrotingsnorm is mogelijk'

Afwijken van de strenge Europese begrotingsnorm dat het overheidstekort niet meer dan 3 procent mag bedragen, is mogelijk. Maar daar moeten we „niet te snel naar grijpen”, zei minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën dinsdag tegen RTL Z.

Het Nederlandse begrotingstekort dreigt dit jaar uit te komen op ruim boven de 3 procent. Als dat zo is, zijn mogelijk nieuwe, extra bezuinigingen nodig. De EU-afspraken zijn leidend in het kabinetsbeleid en dat betekent „in principe” een tekort van maximaal 3 procent „tenzij er zeer bijzondere acute economische omstandigheden of tegenslagen zijn”, zei Dijsselbloem.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Technologieaandelen betalen steeds meer dividend dan de rest

Voor het eerst in de geschiedenis is de technologiesector de sector die het meeste dividend betaald in de S&P 500. In 2012 stond de technologiesector in voor 14,7 % van alle dividenden, het meest van alle sectoren.

In 2011 bedroeg het aandeel van de technologiesector nog 10,3 %, in 2004 was dit nog maar 5 %. Een groot deel komt natuurlijk door het dividend van Apple. Apple is in 2012 voor het eerst in zijn geschiedenis begonnen met een dividend uit te betalen. Na Apple volgde nog 4 andere technologie-aandelen het voorbeeld.