EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
29
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 35576 tot 35580
Geplaatst op: dinsdag 19 februari 2013

Verenigde Staten evolueren in dezelfde richting als Griekenland

De voorpagina van Barronā€™s spreekt deze week boekdelen. Op die voorpagina staat president Barack Obama met als bijhorende tekst ā€˜Follow me, we can be like Greeceā€™. Die titel is natuurlijk ironisch bedoeld, want het laatste dat de Amerikanen willen is om te worden als Griekenland.

Barronā€™s bedoelt eigenlijk dat als president Barack Obama zijn zin krijgt de Verenigde Staten in dezelfde onmogelijke situatie als Griekenland zullen belanden. In zijn laatste State of the Union speech vorige week concludeerde president Obama dat de ā€œthe State of our Union is strongerā€. De vraag is alleen: sterker dan wie?

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 19 februari 2013

Danone gaat 900 banen schrappen

De Franse voedingsgroep Danone heeft aangekondigd dat ze ongeveer 900 banen gaat schrappen bij de managers en de administratie. Dat komt neer op een daling van 10 procent van de kaderfuncties.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 19 februari 2013

Piramidespel-economie

Ondernemen is waarde toevoegen. De overheid bepaalt of de waarde ook toegestaan is. Daarmee is het onderscheid tussen de legale bovenwereld en de criminaliteit gesteld en de almachtige overheid, die het goede met ons voor heeft, zal over de samenleving hoeden.

Maar we zijn de laatste jaren geteisterd door een aantal ontwikkelingen die ons doet twijfelen over dit simpele onderscheid.

Lees verder op nuzakelijk.nl
Geplaatst op: dinsdag 19 februari 2013

De 10 grootste leugens over de euro

Lars Seier Christensen, de topman van de Deense Saxo Bank, liet zich deze week erg negatief uit over de toekomst van de euro. Volgens Christensen ontbreekt er een Europees begrotingsbeleid, dat de eurozone nu opbreekt. Vooral Frankrijk baart hem zorgen. Dat land staat op de rand van een derde recessie in 4 jaar tijd en ook de werkloosheid staat op het hoogste punt sinds 1998: "De problemen die Frankrijk kent zijn dramatisch onderschat. Als ook dat land in een volledige crisis terechtkomt, dan is het over en uit met de euro, want zelfs Duitsland kan dat land onmogelijk redden", aldus Christensen.

Een aantal sites publiceert ondertussen de 10 grootste leugens die over de euro zijn verkondigd (vertaling):

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 19 februari 2013

Ondanks het feit dat de meeste landen in het Midden-Oosten hun munt gekoppeld hebben aan de dollar zouden ze hun goudreserves moeten uitbreiden, zo concludeert de Dubai International Financial Centre Authority. Door meer goud aan te houden kunnen landen hun reserves in dollars afschermen tegen volatiliteit in de wereldwijde valutamarkt.

Lees verder op

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs