Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 35576 tot 35580
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 januari 2013

“Euro kan eerst stijgen richting 1,40 dollar en daarna crashen tot…”

De bekende hedge fund adviseur Felix Zulauf kijkt met gemengde blik naar wat zich in Europa afspeelt. De belangrijkste uitdaging in 2013 zal dezelfde blijven als die uit 2012: het bijeenhouden van de Eurozone, wat een zaak van lange adem dreigt te worden.

Er zal nog meer bespaard moeten worden en dat zal uiteindelijk aanleiding geven tot grote onrust in de landen van de Europese periferie. De inwoners van de probleemlanden zullen namelijk de besparingsmaatregelen kotsbeu worden en dat ook duidelijk laten merken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 14 januari 2013

'Aanbod olie neemt toe dit jaar'

Morgan Stanley verwacht dat de OPEC-productie met 713.000 vaten per dag stijgt, onder aanvoering van een toename van 265.000 vaten uit Irak. Nieuwe projecten in Angola en Nigeria voegen nog eens 187.000 vaten toe. De OPEC handhaafde iets meer dan een maand geleden de doelstelling om 30 miljoen vaten olie per dag te produceren.

Landen buiten de OPEC zullen dit jaar dagelijks 54,1 miljoen vaten olie pompen, een stijging van 830.000 vaten ten opzichte van 2012. Het gaat om landen als Rusland, de Verenigde Staten, China, Mexico, Canada, Noorwegenen Brazilië. Samen zijn de landen goed voor 60 procent van de mondiale oliewinning.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 januari 2013

Vertrouwen in Europees bankensysteem neemt toe

De euro is onomkeerbaar. Dat waren de woorden van Mario Draghi op 6 september 2012. Hij zou alles doen om de euro te redden. Hij zou niet twijfelen om ongelimiteerd obligaties op te kopen van landen die er om vragen. En hoewel hij tot op heden nog niets heeft ondernomen, zijn de rentevoeten van de probleemlanden fors gedaald. De banken in de geplaagde landen herstellen ook van de klappen.

De grote verschillen in het Europese banksysteem en de ongelijkheden in het Target 2 nemen af, zij het lichtjes. Tijdens de zomermaanden vloeide er nog massaal geld weg van de rekeningen in landen zoals Griekenland en Spanje. Investeerders trokken zich ook terug. Miljarden euro’s werden ondergebracht in veilige landen zoals Duitsland.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 januari 2013

Beleggers keren massaal terug naar de beurs

De S&P 500 houdt zich momenteel op in de buurt van de piek voor de afgelopen 5 jaar en dat zullen we geweten hebben. Sinds het begin van dit jaar stappen de beleggers weer massaal in aandelen. Zij die het einde van de aandelencultuur hadden aangekondigd, staan nu met de mond vol tanden.

Vrijdag was weliswaar een relatief rustige handelsdag, maar Lipper maakte bemoedigende cijfers bekend over de influx van vers geld op de beurzen. Vorige week vloeide er in totaal 18,3 miljard dollar naar de beurs en dat was het op 3de na hoogste bedrag sinds januari 1992.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 14 januari 2013

Euro voor eerst in anderhalf jaar boven kaap van 120 yen

De euro is vanochtend tot boven de kaap van de 120 yen geklommen, een niveau ongezien in meer dan anderhalf jaar tijd. Reden voor de klim zijn geruststellende economische vooruitzichten in Europa en een dalende yen tengevolge van het budgettaire en monetaire beleid in Japan.