Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 35591 tot 35595
Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 24 januari 2013

Column Kees de Kort | Beter? Niet in 2013

De World Economic Outlook van het IMF is woensdag verschenen. De Kort legt uit: "Het IMF geeft een paar keer per jaar een groot rapport uit waarin ze aangeven hoe zij denken dat de wereldeconomie er voor staat en wat er de komende jaren gaat gebeuren. Dus je kunt in de loop der tijd volgen hoe het IMF erover denkt. 2011 was voor de wereldeconomie een prima jaar. 2012 was, weten we allemaal, tamelijk matig. Máár, zo was het grote verhaal, in 2013 zou het allemaal beter gaan. Maar als je de cijfers van het IMF bekijkt, dan zie je dat het IMF er helemaal niks van gelooft."

Bron: infonu.nl
Geplaatst: donderdag 24 januari 2013

ww per 2014: armoede

Door noodzakelijke bezuinigingen komt de broekriem steeds strakker te zitten. Per 2014 wordt de hypotheekrenteaftrek beperkt, de zorg gaat weer duurder worden en de tegemoetkomingen waar u in het verleden recht op had komen deels te vervallen. Werkloosheid is een risico die goed is afgedekt met de wettelijke recht op WW, maar per 2014 zal iedereen de beperkingen voelen.

De regeling tot juli 2014 is aanzienlijk beter dat de regeling vanaf juli 2014. De lengte van de uitkering is afhankelijk van de lengte van uw werkzame periode. U moet voldoen aan de wekeneis om überhaupt recht te hebben op een WW-uitkering. Dit houdt in dat u in de 36 weken voordat u werkloos bent geworden minimaal 26 weken gewerkt moet hebben. Voldoen u hieraan? Dan hebt u recht op een basisuitkering gedurende drie maanden. De eerste twee maanden bedraagt de uitkering 75 procent van het laatstverdiende loon en de derde maand zakt de uitkering naar 70 procent. Het percentage wordt maximaal gerekend over het maximum dagloon.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 24 januari 2013

1.300 jobs weg bij ArcelorMittal: Di Rupo vroeger terug uit Davos

ArcelorMittal in Luik sluit verschillende van zijn koude lijnen. Dat heeft de directie aan de vakbonden meegedeeld tijdens een bijzondere ondernemingsraad in Flémalle. Bijna de helft van de 2.700 banen wordt er geschrapt. Premier Di Rupo keert naar aanleiding van het banenverlies vroeger terug van het World Economic Forum in Davos. Hij zou deze avond al terug in ons land zijn, maar heeft eerst nog een onderhoud met Lakshmi Mittal, de topman van de staalgigant.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 24 januari 2013

Column Kees de Kort | Niets wijst op herstel

Maar dan wordt wel gerekend buiten de onderliggende economische realiteit. "Het verhaal van de monetaire autoriteiten is dat het binnenkort beter gaat, maar dat is altijd hun verhaal. Ik zie eerlijk gezegd niet veel economische gegevens op basis waarvan je kunt zeggen dat het binnen een paar maanden beter gaat. Je ziet nu de verzwakking tot stilstand komen maar er zijn geen ontwikkelingen die wijzen op enig herstel."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 24 januari 2013

Beleg nu in vlees!

De prijs voor vee zit al jaren in de lift. Op onderstaande grafiek is duidelijk te zien hoe de prijzen voor vee van 1988 tot 2002 relatief stabiel bleven. De eerste grote beweging vond plaats tussen 2004 en 2008. Tussen 2008 en 2010 werd de forse stijging verteert, maar vanaf 2010 werd de stijging verder gezet.

De 2e grafiek is een overzicht van de laatste 5 jaar. Daaruit kunnen we afleiden dat, op 2 correcties na, de prijs rustig is blijven stijgen. Er is dus sprake van een fundamentele, gezonde stijging van de veeprijs.

De redenen voor deze sterke stijging is niet ver te zoeken.