Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 35591 tot 35595
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 11 januari 2013

'JPMorgan op het matje bij autoriteiten'

Dat meldden bronnen vrijdag. Het gaat om de manier waarop de bank let op transacties en pogingen tot witwassen vanuit landen waartegen de VS sancties heeft lopen.

Ook transacties van personen die verdacht worden van terrorisme of mensenhandel zou de bank naar verluidt beter in de gaten moeten houden.

Volgens de bronnen zal JPMorgan er op dit moment nog met een berisping afkomen. Een geldboete is nu nog niet aan de orde. Vorig jaar moesten twee Britse banken wel forse boetes betalen wegens betrokkenheid bij witwassen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 januari 2013

Is Apple nu goedkoop genoeg of moet de beurskoers nog lager?

Beleggers op langere termijn weten dat er slechts een dunne lijn bestaat bij value plays: aandelen die op basis van hun waardering goedkoop zijn en de zogenaamde value traps. Value traps zijn aandelen die goedkoop lijken, maar dat eigenlijk niet zijn omdat de verwachtingen te hooggespannen zijn.

Beleggen op value wil zeggen beleggen op basis van onderwaardering, waarbij het meestal gaat om aandelen die door de beleggers over het hoofd worden gezien. Vanmiddag woedde er in dat verband op Wall Street een debat met Apple als inzet. Is dit aandeel een value play of een value trap?

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 11 januari 2013

Is het pensioen een vangnet of een geboorterecht?

Isaeva PolinaAls Groot-Brittanniƫ het aantal pensioengerechtigden zou willen beperken tot het percentage van de werkende bevolking dat er recht op had toen het staatspensioen werd ingevoerd in 1908, dan zou de pensioenleeftijd op tachtig jaar moeten liggen. Dat schrijft Norma Cohen in de Financial Times op basis van een studie van de denktank Longevitas.

Stephen Richards, directeur van Longevitas, vraagt zich af of het staatspensioen haar oorspronkelijke taak - een vorm van sociale zekerheid - nog vervult of door het gros van de bevolking vandaag eerder als een geboorterecht wordt beschouwd:

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 11 januari 2013

'2013 nog in teken van schuldencrisis'

Ook 2013 zal nog "behoorlijk'' in het teken staan van de eurocrisis.

Dat zei president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) vrijdag op de nieuwjaarsbijeenkomst van beursbedrijf NYSE Euronext.

De centrale bankier sprak van "interessante tijden''. In 2013 moet er vooral worden gewerkt aan de Europese bankenunie, zo signaleerde hij.

Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 11 januari 2013

Vraag naar staal stijgt licht in 2013

De vraag naar grondstoffen blijft, zelfs in tijden van wereldwijde crisis, hoog. Niet voor niets behoren grondstoffen tot de belegging van, in ieder geval, dit decennium.

De vraag naar staal stijgt dit jaar met 2 tot 3 procent. Dat zei topman Lakshmi Mittal van ArcelorMittal.

Volgens Mittal, die het grootste staalbedrijf ter wereld leidt, is de stijging het gevolg van de groei van de Amerikaanse economie en van de opkomende markten. In Europa blijft de vraag naar staal waarschijnlijk gelijk aan die in 2012. Mittal sprak tijdens een bezoek aan Polen.