Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 3561 tot 3565
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 13 december 2016

Grootste Italiaanse bank UniCredit schrapt 14.000 jobs

De Italiaanse bank UniCredit gaat de komende drie jaar nog eens 6.500 banen schrappen. Dat is een van de maatregelen die de grootste bank van Italiƫ neemt om kosten te besparen en zijn kapitaalpositie te versterken, zo bleek dinsdag. Bij de bank werkten eind september 123.000 mensen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 13 december 2016

Waardetransport met 70 kilo goud overvallen

In Frankrijk is een waardetransport met 70 kilo goud overvallen. Op de snelweg in de buurt van Lyon werd een transportwagen met een lading van 70 kilo goud door twee auto’s klemgereden en richting een wegversperring met twee andere auto’s gestuurd. De chauffeur en de bijrijder van de transportwagen werden vastgezet, waarna de criminelen er met de buit vandoor gingen. Voordat ze het plaats delict verlieten staken ze één van de auto’s in brand om zoveel mogelijk sporen uit te wissen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 13 december 2016

Chinese yuan direct verhandelbaar in nog zeven valuta

De Chinese yuan is vanaf deze week direct inwisselbaar voor nog zeven valuta, waardoor de dollar minder belangrijk wordt voor internationale handel. Via het China Foreign Exchange Trade System (CFETS) kunnen Chinezen hun eigen munt nu ook rechtstreeks omwisselen voor Noorse, Zweedse en Deense kronen, de Hongaarse forint, Poolse zloty, Mexicaanse peso en Turkse lira. Daarmee groeit het aantal valuta dat rechtstreeks met de yuan omgewisseld kan worden naar 23.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 13 december 2016

Italie staat klaar om Monte dei Paschi te redden

De Italiaanse overheid staat klaar om het noodlijdende Monte dei Paschi te redden, indien het de bank niet lukt om voor het einde van dit jaar de benodigde €5 miljard aan extra kapitaal op te halen. Dat schrijft Reuters op basis van bronnen binnen het Italiaanse ministerie van Financiën. Vorige week gingen er al geruchten dat de regering bereid zou zijn voor €2 miljard aan bankobligaties op te kopen, om die vervolgens om te zetten in aandelen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 13 december 2016

Verliest Bank of Japan controle over de rente?

Ondanks een grootschalig stimuleringsprogramma van de centrale bank stijgt ook in Japan de rente op staatsleningen. Het tijdperk van negatieve rente lijkt voorbij, want een 10-jaars staatsobligatie levert op dit moment een rendement op van 0,086%. Dat lijkt niet veel, maar met een staatsschuld die meer dan twee keer zo groot is als de omvang van de economie kan een procentpunt meer rente al grote gevolgen hebben.