Nieuws / Artikelen met het woord

57279 artikelen gevonden. Artikel 3561 tot 3565
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 20 november 2016

Vooruitzichten 2017 voor Europa

Goldman Sachs richtte naast de wereldeconomie ook haar blik op de Europese economie naar volgend jaar toe. Wat kunnen we verwachten in het Europa van 2017? Uiteraard de ECB en het beleid van de overheden maar ook de invloed uit de rest van de wereld, niet in het minst de Amerikaanse president Donald Trump en de beslissingen van de Federal Reserve.

Volgens de economen van Goldman Sachs zal de economie van de eurozone dit jaar 1,6 procent groeien. Volgend jaar zou dat 1,4 procent moeten worden. De grootste economieën Frankrijk en Duitsland krijgen hetzelfde cijfer toebedeeld. Italië doet het met 0,8 procent wat slechter, Spanje heel wat beter met 2,4 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 20 november 2016

China en Rusland gaan voor meer vrijhandel in Azië

China en Rusland willen meer vrijhandel in Azië en de regio rond de Stille Oceaan. 

Beide landen zeiden dit in een gezamenlijke verklaring na een ontmoeting van de Russische president Vladimir Poetin en Chinese president Xi Jinping in de Peruaanse hoofdstad Lima.

Daar houden Aziatische landen en overheden langs de Stille Oceaan een economische bijeenkomst. 

De roep voor vrijhandel in de rest van de regio wordt luider, terwijl de aankomende Amerikaanse president Donald Trump juist pleit voor meer handelsbarriéres.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 20 november 2016

Het verband tussen de Brexit en de overwinning van Trump

De voorspellingen van de bookmakers werden tot voor kort erg gewaardeerd door de meeste mensen. Toch is het vertrouwen in deze bookmakers de afgelopen tijd sterk afgenomen. Eerst zaten deze mensen al keihard mis met betrekking tot de voorspelling van het EU-referendum in het Verenigd Koninkrijk. En ook tijdens de Amerikaanse verkiezingen wist de ‘outsider’ uiteindelijk met de winst aan de haal te gaan.

Op de eerste grafiek, afkomstig van Smarkets, is te zien dat de bookmakers de uren voor de uiteindelijke uitslag nog rekende op een overtuigende winning voor het ‘Remain-kamp’. Tijdens de avonduren steeg deze kans zelfs richting de 90%. Maar, we weten inmiddels dat het ‘Brexit-kamp’ er met de winst vandoor wist te gaan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 20 november 2016

S&P bevestigt hoogste kredietwaardigheid Nederland

Nederland behoudt bij kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) het hoogst mogelijke rapportcijfer: AAA. 

Dat betekent dat S&P het zeer onwaarschijnlijk acht dat leningen aan de Nederlandse overheid niet kunnen worden terugbetaald.

In een rapport onderstreept S&P vrijdag dat Nederland een rijk en welvarend land is, dat de laatste tijd een solide economisch herstel heeft laten zien. Ook roemt de kredietbeoordelaar de sterke verbetering van de huishoudboekje van de overheid in de afgelopen jaren.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: zondag 20 november 2016

Video: Hoe is het leven in India zonder geld?

Luke Rudkowski van WeAreChange ging naar India en maakte een reportage waarin hij laat zien hoe de Indiase bevolking te lijden heeft onder het verbod op 500 en 1.000 roepie bankbiljetten. Maar wat de video ook laat zien is hoe de Indiase bevolking leert om te gaan met een tekort aan bankbiljetten. In plaats van met cash te betalen houden verschillende restaurants en winkels nu een soort boekhouding bij. Een mini-docu.