Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 35601 tot 35605
Bron: rt[z]
Geplaatst: zaterdag 12 januari 2013

Oeso: nog steeds kapitaaltekort banken eurozone

Eurozone banken hebben nog altijd te weinig kapitaal en het tekort is het grootst in Duitsland en Frankrijk en niet per definitie in landen die het hardst zijn getroffen door de eurocrisis, waarschuwt de Oeso.

In een rapport stelt de Parijse denktank dat de banken binnen de eurozone hun kapitaal met zo'n EUR400 miljard, of 4% van de economische output van de muntunie, moeten verhogen.

Bron: rt[z]
Geplaatst: zaterdag 12 januari 2013

Hypotheeksysteem Nederland crimineel

  De huidige problemen met hypotheken in Nederland zijn te wijten aan het 'criminele' overheidsbeleid van de afgelopen jaren. Dat zegt de hoofdeconoom van de bank Citigroup Willem Buiter.

Buiter doet zijn uitspraken in het Financieele Dagblad. Het grote probleem, zegt Buiter, is dat Nederland jarenlang een fiscaal beleid heeft gevoerd dat het aangaan van schulden op het eigen huis sterk heeft gestimuleerd. "Nederland heeft het meest waanzinnige systeem van hypotheekfinanciering gehad in het universum", aldus de vermaarde Nederlandse econoom.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 12 januari 2013

Grieks parlement stemt voor 2,3 miljard euro nieuwe belastingen

Het Griekse parlement is vrijdagavond laat akkoord gegaan met nieuwe belastingen. De extra heffingen moeten 2,3 miljard euro in het laatje brengen van de onder een schuldenlast gebukt gaande Griekse staat.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 12 januari 2013

Hoge rente op restschuld hypotheek

Wie na verkoop van zijn huis met een restschuld blijft zitten, betaalt soms een fors hogere rente.

Het kabinet heeft besloten om de rente op de restschuld die eventueel overblijft na verkoop van een woning tien jaar lang aftrekbaar te maken. Die 'meevaller' lijkt broodnodig.

Volgens Ger Hukker, de voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars, betaalt de ex-woningbezitter een procent of acht over die restschuld in plaats van de vier tot vijf procent die hij voorheen over zijn hypotheek betaalde. Een rondje langs de banken door Z24 bevestigt dat dergelijke percentages soms inderdaad kunnen worden gerekend.

Bron: blog.nl
Geplaatst: zaterdag 12 januari 2013

Hypotheekschulden afschrijven?

Op RTL.nl las ik dat de econoom Willem Buiter van de bank Citigroup ervoor pleit dat banken hoge hypotheekschulden gedeeltelijk moeten gaan afschrijven als de huizenprijzen nog 20% gaan zakken. Het zal je gebeuren! Ik lever een gevecht tegen mijn aflossingsvrije hypotheek, maar uiteindelijk blijkt dat ik mijn schuld beter maximaal had kunnen laten.

Verder geeft de econoom in het artikel aan dat Nederland nu de rekening gepresenteerd krijgt voor de te ruime regeling van de hypotheekrenteaftrek. Het maken en houden van schulden voor een periode van dertig jaar is aangemoedigd door de te gunstige fiscale regeling. De nieuwe hypotheekregels zijn gericht op aflossen, maar tot 2013 was dat niet het geval.