Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 35621 tot 35625
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 11 januari 2013

'Vaststellen Euribor met veel gebreken'

Volgens de toezichthouder is er onder meer sprake van belangenverstrengeling, is er te weinig controle op het proces en is de definitie van Euribor onduidelijk, wat verwarring wekt. Daarnaast is er bij de banken die betrokken zijn bij het vaststellen van het tarief te weinig sprake van interne controle.

Euribor is een centraal rentetarief waartegen Europese banken elkaar geld lenen. Het tarief wordt vastgesteld door een panel van banken met hoge handelsvolumes. Tot begin deze maand zaten in dat panel nog ING en Rabobank, maar die laatste stapte er ruim een week geleden uit.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 11 januari 2013

Nederland met Spanje bij zwakste huizenmarkten

De tijdelijke opleving van de huizenverkoop in de laatste drie maanden van 2012 was voor makelaarsclub NVM donderdag aanleiding om een wat minder sombere toon aan te slaan.

Maar ook de NVM is zich ervan bewust dat de Nederlandse huizenmarkt er nog allesbehalve florissant voor staat. Voor dit jaar rekent de NVM op een verder prijsdaling van 5 tot 7 procent.

In het laatste kwartaal van 2012 zakten huizenprijzen met 6,7 procent, vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Daarmee blijft Nederland tot de zwakste presteerders behoren van een groep van geïndustrialiseerde landen, waarvan weekblad The Economist de huizenmarkt in de gaten houdt.

Bron: businessinsider.com
Geplaatst: vrijdag 11 januari 2013

Het briefje van $100.000

A $1 trillion-dollar coin seems like a high denomination to ask the government to print.

But one time, the U.S. government actually got 1/10000000th of the way there — by printing a $100,000 bill.

Bron: rente-deposito.nl
Geplaatst: vrijdag 11 januari 2013

Spaargeld Nederlandse Huishoudens vaak te weinig

Geld voor vervanging is er niet. Dat blijkt uit een onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud), dat samen met bankverzekeraar ING is uitgevoerd.

Nog eens een vijfde van de huishoudens heeft een financiële buffer die minder is dan 2000 euro, en dat is volgens de berekeningen van het Nibud te weinig.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 11 januari 2013

Honda schrapt 800 banen in Groot-Brittannië

De Japanse autoconstructeur Honda schrapt 800 van de 3.500 banen in zijn fabriek in Swindon, in het zuiden van Engeland. De autobouwer spreekt van een aanhoudend zwakke vraag op de Europese markten.